Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Elolvasnátok egy ilyen könyvet?

Elolvasnátok egy ilyen könyvet?

Figyelt kérdés

Nos, nemrég tettem fel egy kérdést arról, hogy van-e még manapság igény a klasszikus meseregény műfajára, de mert nem sok választ kaptam, kicsit másképp közelítem meg a dolgot. A kérdésem tehát helyesen talán úgy szólna: fiatalként elolvasnátok-e, felkeltené-e az érdeklődéseteket?

A főszereplő egy 12 éves lány, aki épp a történet elején költözik el örökbefogadó családjához. Azontúl, hogy néha különös dolgokat és lényeket lát - ami számára teljesen természetes, noha nyilván titokban tartja -, abszolút átlagosnak nevezhető. Valahogy azonban átkeveredik egy másik világba, ahol találkozik a Királynővel és a Királlyal, akik a Föld "védelmezői"... azaz tulajdonképpen nem derül ki róluk, hogy kicsodák pontosan.

Viszont a lányt megbízzák azzal a feladattal, hogy keresse meg az elveszett lányukat, aki hajdan elszökött az emberek közé... nos, a könyv épp erről a keresésről szól. Csatlakozik hozzá egy fiú (nincs semmi szerelem) és a legjobb barátnője, aki még az intézetben él. Akadnak segítőik, és egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a lány barátnője az eltűnt hercegnő, mígnem a végére kiderül, hogy épp maga a főszereplő az, csupán nem emlékszik az "előző életére" - és nem tud hazajutni. A vége titok ;)

Nos, első hallásra talán gyermeteg történetnek tűnik, de valójában tele van utalással, filozófiával és etikai kérdésekkel. Persze erről itt kár győzködni bárkit, inkább arra lennék kíváncsi, maga a történet érdekesnek tűnik-e?Csak őszintén :)

2011. ápr. 17. 18:47
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon tetszik. Egyébként a sztorija eléggé emlékeztet a Tükörálarc c. filmre (Mirrormask az eredeti címe), szerintem egyszer majd nézd meg:)
2011. ápr. 17. 18:55
 2/8 anonim ***** válasza:
Nagyjából egy Alice Csodaországban-Star Wars keveréknek tűnik.
2011. ápr. 17. 18:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Elolvasnám! Mikor kapható a boltokban? :)
2011. ápr. 17. 19:08
 4/8 anonim ***** válasza:
Én elolvasnám, így huszonéves fejjel is. Persze csak akkor, ha igényesen van megírva.
2011. ápr. 17. 19:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem is nagyon tetszik ez az ötlet, elolvasnám. Hajrá.
2011. ápr. 17. 23:31
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Épp most csinálom az átiratát, remélem hamarosan meg tudok vele dobni egy kiadót - ami persze nem garancia semmire, de megpróbálni :)
2011. ápr. 18. 08:10
 7/8 anonim válasza:
ha adhatok egy tanácsot...szerintem nyerőbb lenne a tinik között ha a srác és a lány között lenne szikra, esetleg csók. A fiatalok erre buknak. Na meg persze akkor már legyen minimum 2 évvel idősebb a főszereplő. A kiadóknak is jobban tetszene
2011. ápr. 20. 19:04
 8/8 A kérdező kommentje:
De ez direkt nem egy romantikus tinikönyvnek készül :)
2011. ápr. 21. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!