Miért nem annyira összetartó nép a magyar, mint mondjuk a szerbek? Illetve miért olyan összetartóak a szerbek vagy az ukránok?
A kérdés jó. Bennem is minduntalan felmerül.
Egyesek egyfajta Turáni átkot emlegetnek, még az óidőkből. Valaki még Levédiából eredezteti, mások szerint az átok lényege, hogy amikor felvettük a kereszténységet (István idején), akkor az eredeti vallást eldobtuk, és amiatt van.
Még egy másik elképzelés szerint ugyancsak a kereszténység miatt az akkori táltosok átkozták meg a magyar népet, mert letért ősei útjáról (és amíg nem tér vissza, addig marad is az átok). De ez utóbbi valószínűleg csak a keresztények terjesztése, mivel nincs az a magyar táltos, aki a magyar népet meg akarná átkozni.
De ez a legenda.
Másrészről én elképzelhetőnek tartom, hogy mindig is ilyen volt. és ez valahol előny is. A magyar megtanul önállóan, önmagára hagyatkozva élni.
Tehát egyénileg egy magyar többet érhet el, mint más nemzetek tagjai.
Viszont pont az összefogás hiánya teszi gyengévé.
Ez régebben úgy működött, hogy volt egy erőskezű vezető, és megregulázta a népet. Így nem volt széthúzás, mindenki egyfelé ment. És a vezető ki tudta használni a magyarok egyéniségében rejtőző erőt.
De amint nem volt erőskezű a vezető, újra jött az áskálóság, széthúzás.
Szerintem nem nekünk találták ki a demokráciát meg a hasonlókat.
Nekünk diktatúra való, ahol valaki kijelöl egy irányt, és a többieknek csitt van; mindenki arra megy. Máskülönben ezerfelé mennénk.
Szerintem nekünk a vérünkben van a széthúzás, talán pont amiatt, hogy mindenkiben nagyobb egy EGO, az egyéniség, az önkifejezés; és ez akadályozza az összefogást. Mindenkinek van ötlete mindenhez. Egy amerikai elfogadja más véleményét, ha valamihez nem ért ahhoz. Egy magyar viszont nem. Ő inkább érteni akar ahhoz is, és ezért ellentmond. saját véleménye van még arról is, amihez nem ért.
Hülyén hangzik, de szerintem nálunk az egyén erősebb, mint a csoport. És egy ilyen közösséget igen nagy erő kell, hogy egybe tudjon fogni.
De ha sikerül neki... szinte bármit elérhet velük. (Lásd. Mátyás, I. László, III. béla, Kálmán, Árpád, stb.)
Ne haragudj, előző, de amit írtál, hogy is mondjam: nagy részt szamárság.
Úgy állítod be, mintha a magyarok valami nagyon über emberek lennének, amolyan magányos zsenik, de ez nem igaz. A nyugati ember egyszerűen tudja, hogy ha nem ad a közösbe, akkor nem is fog kapni, tudja, hogy ha átvágja a másikat, az nem jó. Hogy saját érdekében nem puskázik a vizsgán. Hogy szégyen adót csalni, etc. Mert nem a zugban ügyeskedés a menő, ennyi. A magyarok mindig is zugban ügyeskedő, kis stílű nép volt, ami saját magával sem tud megegyezni.
"Szerintem nem nekünk találták ki a demokráciát meg a hasonlókat.
Nekünk diktatúra való, ahol valaki kijelöl egy irányt, és a többieknek csitt van; mindenki arra megy. Máskülönben ezerfelé mennénk. "
Ott a pont, így van.Csak sajnos ezt rengetegen nem értik meg.
"A magyarok mindig is zugban ügyeskedő, kis stílű nép volt, ami saját magával sem tud megegyezni."
Szerintem meg ez a szamárság.Mindenki csak a saját érdekeit nézi és nem azért mert kisstílű.
Mert szétverték a nemzettudatunkat.
Napoleonnak is megmondták,hogy a magyarokat úgy a legkönnyebb legyőzni,ha elveszik a történelmüket,és szétverik a nemzettudatukat. (ezt olvastam valahol)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!