Az utóbbi pár évben iwiwen egyre több ismerősöm a saját képei helyett a gyerekei képeit teszi fel?
Felmegyek iwiwre és nem látok mást,csak gyerekeket. Ez engem zavar.Kicsit úgy érzem mintha egy ovi honlapját nézegetném. Belefulladok már a babaképekbe :D
Mit tegyek? Töröljem őket?
Én több mint egy éve töröltem magam az oldalról.
Többek között azért is, amit Te is leírtál. Már jó ideje olyan érzésem volt, hogy ez már inkább baba-mama magazin.
sokszor már saját képe nem is volt fent a népeknek. Csak a "baba fekszik", "baba ül", "baba nevet", "baba bandzsít", "babának mókás-kócos a haja"...
A másik kategória a "lássa mindenki, mekkora gazdag májer vagyok, hogy idén 3 egzotikus helyen nyaraltam" volt. Korántsem a baráti, ismerősi viszonyokról szólt, vagy arról, hogy a saját valóját mutassa az ember.
Továbbá abból is elég lett, hogy az ismerősök számán ment a verseny. "Hú, neked csak 246 ismerősöd van??? Ekkora lúzert! Nekem 487! pedig fiatalabb vagyok "
Szerintem is idegesítő. Természetes, hogy mindenki büszke a saját gyermekére, ez rendben is van. De mondjuk mondok 2 ellenérvet:
1. Nem biztos, hogy mindenkit érdekel, hogy babaképeket nézegessen. Sokan az adott ismerősükre kíváncsiak, nem pedig a csöppségekre.
2. Akik így mutogatják a gyereküket, ők sztem valami játékszernek tekintik őket. Az a gyermek egyszer felnő, és nem biztos hogy örülni fog annak, hogy az ő csecsemőkori, fürdőkádas meztelen képeit több százan, netalán több ezren látták már az interneten keresztül. Nekem is készültek gyerekkoromban elég idétlen képeim, és nem igazán örülnék neki ha megtudnám, hogy annak idején a szüleim engem is kitettek és sokan nézegettek. Még szerencse, hogy akkor nem volt internet.
Szóval, a gyermek is egy emberi lény, ne csináljon majmot senki belőle.
Múltkor facebook-on felvettem a kapcsolatot egy régi osztálytársammal, akinek kisbabája született. Megkértem, hogy ha nem nagy gond, küldene-e képeket a kicsiről, mert KÍVÁNCSI vagyok rá. És emailben küldött, és megnéztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!