Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a nemzeti...

Mit gondoltok a nemzeti ünnepekről? Himnuszra ácsorgásról és a Szózatról?

Figyelt kérdés
Tudom a jelentőségüket, de engem nem érdekelnek. Miért kell nekünk olyanokat "ünnepelni", ami már elmúlt? Minek kell egy zenére felállni? (bocs akinek sértő)
2011. ápr. 5. 13:27
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
inkább a fiatalabbak véleményére vagyok kíváncsi.
2011. ápr. 5. 13:29
 2/14 anonim ***** válasza:
83%

Hagyományőrző és értékteremtő ereje van, már akinél. Olyan ez, mint a Karácsony, a Húsvét, az Anyák Napja, a Nőnap, a Halottak Napja stb.

A Himnusz és a Szózat nem csak a múlt, hanem a jelenkor és a jövő versei, zenéi is, mint minden más országnak a sajátja.

2011. ápr. 5. 13:31
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
23/F
2011. ápr. 5. 13:31
 4/14 anonim ***** válasza:
50%
Lázadó korszakodat éled, természetes, hogy most így gondolod...
2011. ápr. 5. 13:46
 5/14 anonim ***** válasza:
38%
Én sem értem minek a zenére felállni (mert az oké, hogy felállunk ha valaki olyan személy jön, de szerintem a zenének aztán hótmindegy, ülve vagy állva hallgatjuk végig), de ez a hagyomány, igazából nekem mindegy, kibírom azt a fél percet. Maguk az ünnepek nem jelentenek számomra semmit (se a karácsony, húsvét, nőnap, semelyik). De úgy vagyok vele, hogy évente azt a pár napot ki lehet bírni. 20n
2011. ápr. 5. 14:34
 6/14 Bányai Károly ***** válasza:
32%

A nyugdíjasokat meg agyon lehetne csapni, végül is már ők is a múlt része, hamarosan kampec, különben is csak a TB-t terhelik.

Ez a kérdés nem is lehet komoly basszuskulcs.

2011. ápr. 5. 14:37
 7/14 Bretso ***** válasza:
70%

Azt gondolom, hogy illik visszaemlékezni a múltunkra, nemzeti ünnepeinken azokra emlékezünk, akik a vérüket adták, értünk is. A Himnuszt pedig nem is tudnám ülve végighallgatni, mindig végigborzongok, ha meghallgatom. Biztos én vagyok elfuserált és kevéssé européer erre a szép, modern világra.

20/F

2011. ápr. 5. 14:41
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Jehova tanúja vagy?
2011. ápr. 5. 14:42
 9/14 A kérdező kommentje:
Nem. vallástól mentes vagyok! csak egyszerűen nem tartom értelmét. karácsony, szülinap, névnap...más ünnepeket tartok, csak a nemzetieket nem. magyar vagyok, de nekem mindegy, hogy itt élek vagy külföldön.
2011. ápr. 5. 14:47
 10/14 anonim ***** válasza:
22%
Az sokkal rosszabb, hogy a legtöbben ugyan megemlékeznek a múlt eseményeiről, miközben halvány lila gőzük sincs arról, hogy az adott esemény miről szólt, hogyan történt valójában, és miért történt. Pedig ha valaki igazán utánajár ezen dolgoknak, nem sűrűn fog felpattanni, az biztos.
2011. ápr. 5. 14:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!