Miért veszett ki a bizalom a társadalomból?
Itt senki nem nevelt senkit ilyenné, az élet nevel meg a példa.
Nagyban a politikusok, csak a közös érdek tesz már bizalommal telivé. Szeretetből, bizalomból szép szavakból nem lehet megélni.
Először is gratulálok mert ez egy kivételesen értelmes kérdés.
Az én véleményem szerint nagyon sokat számít a példa mutatás és a nevelés. Egyáltalán nem mindegy, hogy az ember hol, pontosabban kik közt nő fel. Ezért tényleg nem lehet általánosítani. Mindjárt vissza lehetne kérdezni, hogy melyik társadalomból? Mert biztos vannak a miénken kívül, elzártan élő emberek, ők lehet jobban bíznak egymásban. Szerintem a bizalom hiánya és az ebből fakadó félelem, irigység vezet sok más rossz dologhoz is.
Azért annyira nem rossz a helyzet, jó példával csodát lehet tenni. Aki pedig a fiatalságot szidja az pláne röhejes. 17-et sem töltöttem be....
Szerintem az emberek nem vesztettek el a bizalmat, mivel soha nem volt a tortenelem soran olyan korszak, amikor mindenki mindenkiben megbizott volna. Nagymamam rengeteget meselt arrol, hogy mennyit askalodtak egyes rokonok ellene meg, hogy megbizott a testvereben, aki sosem adta vissza a kolcsonkert penzt. Ez 60 eve volt. Visszamehetunk korabbra is. Eleg megnezni pl. egy tortenelmi filmet, mint amilyen a Dzsingisz kan is es meglatod, hogy az emberek ott szurtak egymast hatba mar akkor is, amikor csak lehetett es mi meg szerencses korban elunk, mert akkoriban mindennapos volt a szo szerinti hatba szuras a hatalomert. A mai vilag semmivel sem rosszabb, mint a regi, csak mas. Az emberi termeszetunkben benne van a hatalomvagy. Ez mindig igy volt es igy is lesz, csak az eszkozok valtoztak.
A bizalmat ki kell erdemelni, mert konnyen vissza lehet elni vele. En sem bizom meg senkiben, akit nem ismerek, hisz nincs is koztunk olyan ember, akinek nem volt tulzott hiszekenysege miatt negativ tapasztalata. Ettol meg kozel tudsz engedni embereket, de csak fokozatosan. Szerintem ezzel semmi gond nincs.
Talán nem is a bizalommal van a bajom, hanem a gőggel, meg a megbocsátás hiányával.
Nem hiszem, hogy ezzel olyan nagy gond lenne. Persze szebb lenne nelkule a vilag, de ha egyszer ilyen emberbe futsz, tudod, hogy nem erdemes vele foglalkoznod, mert aki gogos, annak az meg a legkisebb gondja, mellette biztos, hogy mas is van. Nem kell mindenkit szeretni, csak tisztelni. Elfer mindenfele ember a vilagon, mindenki megtalalja a maga fajtat. A te kerdesed nagyon elmeleti es eltulzott benne a negativitas, mert en pl. egy ember kivetelevel nem talalkoztam olyannal, aki olyan szinten gogos es nem tud megbocsatani, hogy ezert megromlott volna a viszony. Az olyan emberrel meg nem erdemes foglalkozni. Mindig volt rossz a vilagban, lesz is es szerintem ez meg nem is a legnagyobb problemak egyike, mert siman lehet talalni olyan embereket, akik nem rendelkeznek ezekkel a tulajdonsagokkal es oket magad kore epiteni nem olyan nehez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!