Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Melyek azok a szavak, kifejezé...

Melyek azok a szavak, kifejezések, amiktől frászt kaptok?

Figyelt kérdés
Nekem pl: tejci, kajcsi, szerike, dumcsizni
2009. febr. 25. 16:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
94%

Szia!

Nekem az egyik ismerősöm minden mondatában elhangzik vagy a "konkrétan" szó vagy a "gyakorlatilag" szó.

A másik pedig, minden mondatot úgy kezd, hogy "Tudoood..." (az o erősen elnyújtva)

Az is bántja a fülemet, ha valaki úgy kezdi a mondandóját, hogy "elmondanám". De ugyanúgy bántja a fülemet, ha valaki úgy reagál le dolgokat, hogy "nem mondod". DE, mondom.

Meg persze a bárgyú kismama-szöveg (én is anyuka-kismama vagyok): szopcsi, tejcsi, főzi, gyümi és társai.

2009. febr. 26. 10:51
 12/23 anonim ***** válasza:
88%
Ez jó! Nem tudtam, hogy van "kismama-szleng" :) Ez (is) az, amit Miranda igyekszik elkerülni a Szex és NY-ban, hogy ne fárassza gyermektelen barátnőit - jól teszi :)
2009. febr. 26. 12:22
 13/23 anonim ***** válasza:
94%

Amikor a főnöknőm hozzáteszi a nevemhez hogy baba.

Utálom. De mindenkinek ad neveket, azoktól is rosszul vagyok. Pl. a Szilviákat szilvamagnak hívja.

2009. febr. 26. 15:34
 14/23 anonim ***** válasza:
85%
ráreovált
2009. febr. 26. 17:02
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó az mi?

Amúgy meg vegyük észre itt is az egyenlőtlenséget:

hogyan veszi a bátorságot egy férfi főnök, hogy lebabázza a női beosztottjait?! Kíváncsi vagyok, férfiaknak mondja-e, hogy "Laci baba" satöbbi. Vagy mit szólna, ha Te azt mondanád neki vissza, hogy "jól van, megcsinálom, Pisti baba"

Szerintem "ne halld meg" azonnal, ha így hív, csinálj úgy, mint akinek nem esik le, hogy neki szóltak, majd udvariasan, de határozottan meg kell neki mondani, hogy "(elnézést, de) engem Szilviának szoktak szólítani", esetleg ha ad a barátkozás LÁTSZATÁRA akkor azt, hogy "a barátaim Szilvinek szoktak hívni"

Én anno szembe mertem szegülni, nem voltam hajlandó a nőket lepusziló de amúgy mindenkit a tegeződés leple alatt lecsesző, alázó főnökségnek puszit adni. Annyira megrökönyödtek, hogy nem tartom az arcomat, hanem a kezem nyújtom, hogy nem is szóltak, elfogadták a kezet, és egy idő után tudták, hogy nálam nincsen nyalifali. (Nem kerültem hátrányba emiatt, igaz, kiemelkedően jó munkaerő voltam.)

2009. febr. 26. 17:20
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Jó, látom, hogy ebben az esetben nő a főnök, de sok férfi is csinálja ezt, lehet ilyeneket hallani. :(
2009. febr. 26. 18:35
 17/23 anonim ***** válasza:
94%
gulág
2009. febr. 27. 19:33
 18/23 anonim válasza:
100%

Észrevettétek?

Mostanság alig hallani azt a kifejezést hogy egy jármű összeütközött vagy karambolozott valamivel, helyette a nekicsapódott megy orrbaszájba. Na ilyen még a balesetezett szó is, ami annyira magyartalan hogy sírni tudnék miatta.

2009. márc. 1. 03:23
 19/23 anonim válasza:
100%

Én attól készülök ki, ha azt mondják, hogy "úgymond" csak azért mert nem jut eszükbe a következő szó vagy ők se tudják h mit akarnak mondani.

Az ofőm kedvenc beszólásai (amiktől falra tudnék mászni): Tetszik érteni?(másfél órán belül 18szor mondta, megszámoltuk) Igaz? (de a mondatot még be sem fejezte, csak nem jutnak eszébe szavak. És a legjobb: Úgynevezett szürke szín, úgynevezett tanár, úgynevezett főzés.

Szóval leginkább a fölösleges töltelékszavak...

2009. márc. 3. 20:10
 20/23 anonim ***** válasza:
"jaj"
2010. ápr. 18. 07:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!