"Két fél", vagy "egy egész" -melyiket választanád és miért?
Szerinted melyik a jobb: ha a) két közepes minőségű tárggyal/szituácival stb. rendelkezel, vagy b) csak eggyel, ami viszont tökéletes?..
Például: a) van két szendvicsed, de mindkettő meg van kezdve, vagy b) csak egy szendvicsed van, de az teljesen ép -melyik lehetőséget választanád?
Vagy másik példa: egy olyan szituációba kerülsz, ahol akárhogyan is döntesz, mindenképp megsértesz valakit -ebben a helyzetben a) mindkét barátodat megsérted egy kicsit, vagy b) csak az egyiket, de őt nagyon?
Még egy példa: az orvos azt mondja, bizonyos mértéken túl nem terhelheted a jobb lábad -te a) mindkét lábadat egyformán terhelve mindkettőt egyforma állapotba hozod, vagyis már egyik sem teljesen egészséges, vagy b) a jobb lábad teljes kímélésével a jobbot teljesen egészségessé teszed, amivel teljesen tönkreteszed a bal lábad?
Tudom, béna, életszerűtlen példák, de nehéz ezt értelmesen leírni... Néha ezen filozofálok. Nagyon érdekel, hogy ki melyik opciók mellett döntene, és miért. Egyáltalán létezik "jó" megoldás (=ami jobb a másiknál), vagy ezek egyenértékűek?
> Egyáltalán létezik "jó" megoldás
> (=ami jobb a másiknál), vagy ezek egyenértékűek
Szerintem egyenértékűek.
Köszi mindenkinek! Mindenkit felpontoztam. :-)
És bárki írhat még! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!