Miért takaróznak sokan azzal, hogy azért nem írnak helyesen, mert sietnek?
Én nem kell, hogy gondolkodjak rajta, legfeljebb egy-két kritikus szónál (túl hosszú szavak egybe-különírása, néha hosszú/rövid "i", ritkán j-ly). Ha sietek, akkor legfeljebb rövidítek, és nagyon ritkán ilyesmiket írok: mien, télleg. De általában csak barátoknak, akik tudják, hogy tudok helyesen írni / hülyeségből.
Szóval aki nem tud, az nem tud. :)
nem. ők azok, akik szégyellik, h diszgráfiások, vagy szimplán műveletlenek.
ezzel próbálják eltusolni a dolgot.
de mint tudjuk, a stílus maga az ember, szóval én általában a helyesírás alapján is le tudok vonni következtetéseket arról, hogy milyen.
Én attól vagyok rosszul, mikor leírom a "szóval"-t "szal"-nak vagy a "hogy" szót "h"-nak és akkor jönnek, H a helyesírás megbecstelenítése meg bla. bla. bla.
Persze, ha mindezt Petőfi Sándorunk tette volna, mindenkinek rögtön orgazmusa lenne, h mekkora sztár, h ezt így kitalálta.
Ha megnézzük bármelyik nyelvet láthatjuk, h folyamatosan változik, "fejlődik".
Az ember saját magához formálja, ugyan úgy, mint bármi mást.
Szerintem ez se több annál.
Persze, a rövidítések kezelése teljesen más. De most nem erre gondolok, hanem amikor valaki egyértelműen helyesírási szabályt vét, pláne sokszor.
De a jelek szerint ők nem látogatják ezt a témakört...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!