Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért takaróznak sokan azzal,...

Miért takaróznak sokan azzal, hogy azért nem írnak helyesen, mert sietnek?

Figyelt kérdés
Mert szerintem a sietés max. az elgépelés szempontjából számít, egyébként meg az ember ha tud helyesen írni, akkor ösztönösen így ír. Vagy tévednék? Van olyan, aki írás közben gondolkozik azon, hogy kell helyesen leírni egy adott szót vagy mondatot?
2011. márc. 24. 13:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Én nem kell, hogy gondolkodjak rajta, legfeljebb egy-két kritikus szónál (túl hosszú szavak egybe-különírása, néha hosszú/rövid "i", ritkán j-ly). Ha sietek, akkor legfeljebb rövidítek, és nagyon ritkán ilyesmiket írok: mien, télleg. De általában csak barátoknak, akik tudják, hogy tudok helyesen írni / hülyeségből.

Szóval aki nem tud, az nem tud. :)

2011. márc. 24. 13:39
 2/6 anonim ***** válasza:
90%

nem. ők azok, akik szégyellik, h diszgráfiások, vagy szimplán műveletlenek.

ezzel próbálják eltusolni a dolgot.

de mint tudjuk, a stílus maga az ember, szóval én általában a helyesírás alapján is le tudok vonni következtetéseket arról, hogy milyen.

2011. márc. 24. 13:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek, én ha sietek, akkor is próbálok helyesen írni, még cseteléskor is. Egyszerűen nem jön máshogy a kezemre egy szó leírása. Ha valaki tudja egy szó helyes leírását, akkor nem fog azért rosszat írni, mert siet.
2011. márc. 24. 14:57
 4/6 anonim ***** válasza:

Én attól vagyok rosszul, mikor leírom a "szóval"-t "szal"-nak vagy a "hogy" szót "h"-nak és akkor jönnek, H a helyesírás megbecstelenítése meg bla. bla. bla.

Persze, ha mindezt Petőfi Sándorunk tette volna, mindenkinek rögtön orgazmusa lenne, h mekkora sztár, h ezt így kitalálta.

Ha megnézzük bármelyik nyelvet láthatjuk, h folyamatosan változik, "fejlődik".

Az ember saját magához formálja, ugyan úgy, mint bármi mást.

Szerintem ez se több annál.

2011. márc. 24. 18:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Ezzel is egyetértek, és el tudom képzelni, hogy ötszáz év múlva hivatalosan is egy külön betű fogja jelölni a "hogy" kötőszót, ha lesz még magyar nyelv. De az nem fejlődés, hogy valaki ostoba módon nem képes alapvető helyesírási szabályokat készségszerűen megtanulni.
2011. márc. 24. 18:20
 6/6 A kérdező kommentje:

Persze, a rövidítések kezelése teljesen más. De most nem erre gondolok, hanem amikor valaki egyértelműen helyesírási szabályt vét, pláne sokszor.

De a jelek szerint ők nem látogatják ezt a témakört...

2011. márc. 24. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!