Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az olyan emberek...

Mit gondoltok az olyan emberekről, akik szórják a pénzt?

Figyelt kérdés

Sok ismerősünktől halljuk, hogy ezt vettem, azt vettem(nem olcsó dolgokat), egyikük most vett egy Subaru Tribeca-t, a másik egy R Mercit stb stb....

Nekünk is lehetne BMW-nk, ilyen-olyan terepjárónk, de szüleim azt vallják, hogy ők pénzkidobásnak tartják, mert nekik sokkal fontosabb az, hogy legyen megfelelő mennyiségű aranytartalékunk. Hogy ha baj van, akkor tudjunk miből élni továbbra is.

Mert sok ismerősünknek ott vannak a méregdrága autók, luxus cikkek, viszont tartalékjuk semmi, és ha becsődöl a vállalkozásuk, akkor hát nem tudom mihez kezdenének. Mellé meg még olyan beképzeltek, hogy kedvem sincs még csak köszönni sem nekik.

És én is úgy gondolom, hogy inkább legyen aranytartalék, mint 10-20milloós kocsink, csakhogy felvágjunk vele, mert mi meg tehetjük...:S Apu mondta az egyiknek, hogy b@szki a kocsid árának felét adtad volna inkább a rászorulóknak..

Ti hogyan gondolkoztok ilyen téren? Költekeztek ameddig van miből, vagy takarékoskodtok?

2011. márc. 23. 12:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A 17 éves lánynak is van választása - vagy lelép otthonról, vagy otthon marad és nyomorog, utóbbi esetben sem hiszem, hogy bárki más dolga lenne őt anyagilag támogatni.
2011. márc. 23. 12:51
 12/20 anonim ***** válasza:

A kérdésről nekem Arany Toldija jut eszembe:

"Hej! ha én is, én is köztetek mehetnék,

Szép magyar vitézek, aranyos leventék!" :D

2011. márc. 23. 13:02
 13/20 anonim ***** válasza:

Az apám is így látta a dolgokat, és ennek szegény anyám és mi láttuk a kárát. Apám szemében minden, ami nem az abszolút létszükséghez tartozott, már pénzkidobásnak számított. Ennek köszönhetően soha nem kaptunk semmit, mert az pazarlás. Persze ő magának megvette a legjobb szerszámkészletet, miközben anyám már ki tudja, mióta ugyanazt a göncöt hordta. Mi is csak örökölhettük a ruhát, mert újat venni pénzkidobás. Persze egy új csavarkészlet mindig belefért a keretbe, noha mindig bontatlanul sorakoztak a polcokon, az összes szerszámmal együtt. Nem baj, hogy ugyanabból az ezer éves kicsorbult étkészlettel ettünk, csak ne kelljen újat venni. Az édesség, fagyi, üdítő az pazarlás, amikor jön a csapból a víz, és a porból készített házi fagyi ugyanolyan ízű. Nem kell megvenni az új kiadású tankönyveket, úgyis ugyanaz van benne, ha mégsem, akkor majd lemásolod a padtársadról. Azért a műszaki leírások, szakkönyvek mindig belefértek a kiadásokba. Minek külön fűszereket venni, amikor lehet venni 10 kilós kiszerelésű ömlesztett ételízesítőt, fele annyiért, ami 15 évig jó az egész családnak? Minek a jó minőségű mosópor, amitől talán nem pattogzik ki az ember bőre, ha létezik egy 10 kilós kivitel negyedannyiért, igaz, kivált némi allergiás reakciót. Minek lecserélni a régi 19 éves keverős mosógépet, amikor ez még tökéletesen működik? Lehet, hogy szétszaggatja a ruhákat, de spórolni kell a háztartási gépeken, egy automata mosógép úgyis mindig elromlik, pénzkidobás!

És az etalon: Minek 14 fok felett fűteni, amikor mindenkinek tökéletes pulóverei vannak?

Áhh, a gyerekkor...

2011. márc. 23. 13:09
 14/20 anonim ***** válasza:
hidegen hagynak.
2011. márc. 23. 13:12
 15/20 A kérdező kommentje:

azért apum nem egy tetű, nem ismeritek úgyhogy ne vádaskodjatok oké? Nem az alapvető élelmiszerekre gondolok,meg nekünk is van 3 autónk is, amiből 2 a vállalkozáshoz kell, nem nézzük meg mindennek az árát, épp most csináltatunk új konyhabútort is. Látom senkinek nem esett le, mi is lenne a kérdésem lényege, hát ez van:) Köszi a válaszokat a többire nem tartok igényt:)

Jaaah, és adakoznak a szüleim nem is keveset, és büszke vagyok rájuk emiatt a végtelenségig.

De majd, ha esetleg nekünk is becsődöl a vállalkozásunk, akkor röhögök a többi hülyén, aki sír mert tönkre ment és nincs egy fillérje sem, hogy nekünk legalább van miből fenntartani magunkat, és nem verjük el f@szságokra a pénzt.

2011. márc. 23. 13:46
 16/20 anonim ***** válasza:
10%

És ezzel elő is jött a valódi éned, és valódi szándékaid. Nem, nem értett veled egyet senki, hiába akartad. Szivacs.

De legalább kiderült, hogy egy nagyképű, mások tollával ékeskedő tahó vagy. Beillesz a vállalkozó családba.

2011. márc. 23. 13:49
 17/20 A kérdező kommentje:
:D
2011. márc. 23. 13:50
 18/20 A kérdező kommentje:

"A 17 éves lánynak is van választása - vagy lelép otthonról, vagy otthon marad és nyomorog, utóbbi esetben sem hiszem, hogy bárki más dolga lenne őt anyagilag támogatni."

ha neked meg lenne szíved otthagyni azokat picike éhező gyerekeket, hogy haljanak éhen, akkor meg van rólad a véleményem!

2011. márc. 23. 13:51
 19/20 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van'p, de boritekolhato volt a valaszolok reakcioja. Sajnos a legtobb ember a rongyrazasert el, azert vesznek meg felesleges dolgokat, hogy mutathassak, ok ezt is megtehetik. Tudatos takarekosag keveseknel letezik. Pedig mennyivel konnyebb helyzetben van az a felnovo gyerek, akinek a szulei az elso lakasara sporoltak, es nem hitelt kell felvennie. Es mennyivel konnyebben megvalosithatjuk celjainkat, ha nem szorjuk el elso adando alkalommal a penzunket. A valaszolok tobbsege szelsoseges peldakkal ervel egyebkent, es nagyon el vannak tevedve. A takarekossag nem azt jelenti, hogy nulla koltes, hanem azt, hogy az atlag magyarral ellentetben nem koltunk eron felul, es rendzeresen megtakaritunk.

Bocs az ekezetek hianyaert, telefonrol irok.

2011. márc. 23. 23:53
 20/20 A kérdező kommentje:
köszi teljesen egyet értek veled szó szerint. Olyan dolgokkal jöttek a válaszolók, hogy fel kaptam a vizet, és már én is csúnyábban válaszoltam, azt hiszem a 3-al ezelőtti kommentembem. Igen, szélsőséges dolgokkal jönnek, én nem azt mondtam, hogy nyomorgunk és nem veszünk meg semmit, hogy maradjon tartaléknak, de végre te legalább megértetted a kérdésem lényegét!
2011. márc. 24. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!