Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csúnya-e a Nemzeti Színház?

Csúnya-e a Nemzeti Színház?

Figyelt kérdés
Sokaktól hallom, hogy egy giccshalom...
2011. márc. 19. 13:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Azért kell közérthetőnek lenni, hogy az emberek értsék, mire vonatkozik. Pl. az 56-os emlékművet erés absztrakciós képesség nélkül nem lehet értelmezni. Ezzel pedig kevesen rendelkeznek.

Mellette a Hősök terén álló emlékművet mindenki megérti, aki megnézi. Na az közérthető.

2011. jún. 11. 10:19
 12/15 anonim ***** válasza:

Igen, de egy 21. századi emlékművet nem kellene összehasonlítani egy 19. századival. Persze, hogy szép a milleniumi emlékmű és a historizáló 19. századvégi épületek is gyönyörűek a belvárosban, de ha a mai ember ebben a stílusban próbál meg alkotni, az már mesterkélt, giccses lesz. Szerintem erre kiváló példa a Nemzeti és a környéke.

A háborúban megrongálódott épületeket viszont tényleg jó lenne újjáépíteni az eredeti formájukban, de ha újat kell létrehozni, akkor legyünk már eredetiek és 21. századiak. Elég nagy szégyen, hogy az utóbbi 80 évben semmi különleges és emblematikus épület nem épült Budapesten.

2011. jún. 11. 10:50
 13/15 anonim ***** válasza:
"Azért kell közérthetőnek lenni, hogy az emberek értsék..." És ha nem értik a zemberek, akkor az már rossz?
2011. jún. 11. 13:06
 14/15 anonim ***** válasza:

Áhá, szózval a fővárosban található Nemzetiről van szó. Oké, de azért ezt nem ártott volna egyértelműsíteni, mivel több városnak van Nemzeti Színháza.

Mondjuk én nem mondanám, hogy egyáltalán nem tetszik, de tény, hogy kicsit fura. De azért nekem az is fura lenne, ha valami régebbi kor stílusában épült volna, mivel azért nem kéne úgy tenni, mintha már száz meg száz éve ott állna. Minden korban az adott kor stílusának megfelelően építkeztek, és ezt teszik most is. Nekem nagyon műmájerkedő egy 21. században épült mondjuk barokk vagy gótikus épület. Az akkor volt, most meg most van. Egyszer majd ez is régi lesz.

2011. jún. 11. 13:22
 15/15 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon tetszik! Épp azért, mert megosztja az embereket, nem egy tipikus épület, de a giccshalomtól nagyon messze van. Szeretem az ilyen nem mindennapi dolgokat.

OFF: Aki az '56-os emlékművet nem tudja értelmezni, igen kicsi absztrakciós képességgel rendelkezhet. Szerintem végtelenül egyszerű: ha egyedül vagy gyönge vagy, azaz rozsdás, vékony, eltaposható, de ha összeálltok, erősek vagytok, erre utal az, hogy fényes, és tömör, így már nem lehet eltaposni. Az összetartásra akar kilyukadni, szerintem igazán könnyű értelmezni.

2011. jún. 11. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!