A MüPa szerintem sokkal szebb. A környéken szerencsére folyamatosan épülnek az irodaházak, így egyre jobban kitakarják a Nemzetit:)
2011. márc. 19. 18:58
4/15 anonim válasza:
Te tudod egyáltalán, hogy mi az?
Emlékmű, olvass utána, nem véletlen áll (fekszik) úgy ott...
2011. márc. 19. 19:39
5/15 anonim válasza:
Tényleg fogalmam sincs, hogy minek állít emléket, de attól még egy emlékműnek sem kéne ilyen visszataszítóan műnek kinéznie (vagy ahogy mondtam, esetleg Dubajban, Las Vegasban vagy a Bánffyhunyadi cigánysoron még belefér, de Budapesten nem)
2011. márc. 19. 20:10
6/15 anonim válasza:
Szerintem izgalmas épület, mindig van rajta mit felfedezni.
2011. márc. 19. 21:43
7/15 anonim válasza:
Az a fekvő emlékmű a Blaha Lujza téren lerombolt Nemzeti színházra utal. Ami pedig a kinézetét illeti, a mostani öreg épületek is sok vitát kavartak anno. A parlament építésekor sokaknak nem tetszett az épület.
2011. jún. 11. 01:55
8/15 anonim válasza:
De attól még lehetett volna a Népszínháznak ízléses emlékművet is készíteni. Az egy giccsparádé. Mondjuk valószínűleg elég különböző az ízlésünk, nekem az 56-os emlékmű például kifejezetten tetszik.
2011. jún. 11. 02:10
9/15 anonim válasza:
Valóban jó az 56-os emlékmű, csak nem közérthető. Ez közérthető is, nem utal semmire. Egyszerűen megmutatja, hogy pontosan így nézett ki a Blaha Lujza téri épület tümpanonja, miután felrobbantották.
Egy klasszikus épület egy részlete, ez önmagában nem giccses. Nem áll, hanem fekszik, ettől lehet giccses - csakhogy célja van neki. A giccsnek meg nincs.
2011. jún. 11. 08:01
10/15 anonim válasza:
MIért kell egy emlékműnek közérthetőnek lenni? EGyébként meg mi az, hogy közérthető? Valki érti, valaki nem. Olyan ez, mint amikor közízléssel jönnek egyesek. Olyan sincs, csak ízlések és pofonok vannak. A Nemzeti Színház szerintem nem csúnya, még ha nem is egy építészeti remekmű. Ami tényleg csúnya, az mellette a Művészetek Palotája. Szerintem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!