Az Agnostic Front "náci" zenekar?
Csak azért kérdezem, mert szerintem kicsit sem az, amúgy nagyon szeretem, tök jó zene, és néztem, hogy idén jönnek Rockmaratonra, szóval kár lenne kihagyni. Csak nem tudom, mennyire jó ötlet ez, mivel itt a környezetemben az ilyen igazi tipikus huligánkodós, magukat skinheadnek nevező vandálok kb. szent zenekarukként tartják számon az Agnostic Frontot, szóval gondolom nem kevesen ott lesznek a koncerten is.
Nem az a baj, hogy én félek tőlük, mert ezt így nem mondanám, csak úgy meg nem szívesen mennék koncertre, hogy körülöttem kart lengetnek, meg amúgy is ismerem hellyel közzel ezeket a helyi (pécsi) arcokat és ha tehetem, messze elkerülöm őket, mert komolyan rosszabb némelyik a legkoszosabb csöves punknál is, a kötekedési kényszerükről nem is beszélve.
Szóval így nem tudom, mennyire lenne jó ötlet elmenni erre a koncertre, mert igazából már kb. 5 éve tervezem, hogy egyszer elmegyek, ha jönnek Magyarországra, de hát nem igazán jött össze sose a dolog.
Meg most komolyan, valami hozzáértőbb ember mondja meg nekem, hogy miért tartják ezt ilyen "náci" zenekarnak páran?
Hát szerintem nem azok, de mivel punk zene, az összes ilyen bakancsos csávó ott lesz.
Amúgy nem ismerem a zenekart, csak ezek a skinheadek ilyenek. :D
hardcore zene, egyenesen nu jork-bol!
amolzan biohazard devil driveres, csotoros hadrcore
Agonistak, semmi koze a nacikhoz,
Hát köszi :)
Még eldöntöm, hogy kimenjek-e de most ez így elég nagy dilemma nekem. Szeretem a zenekart, régóta el akarok menni koncertjükre, viszont a várható közönség meg kimondottan irritál. Nehéz döntés... Ha nem megyek, itthon esz majd a fene, hogy miért nem vagyok ott, ha meg megyek, akkor valószínűleg nem tudom jól érezni magam abban a közegben.
Helló Kérdező!
Egy zenekar attól „náci” ha „náci szemléletű” tagokból áll. Meglátásom szerint a AF tagjai nem azok. (Teszem hozzá: azért soha nem tudni, kiben mi rejtőzik.)
A félreértés oka a több szubkultúrában használatos bakancs szimbólumban rejlik, amit az AF is előszeretettel használ. Sok bonehead, náci gondolkodású ember tévesen nevezi magát skinheadnek. Angliában a skinek jamaicai bevándorlók(!) gyermekeivel közösen hozták létre mozgalmukat a társadalmi elnyomás ellen – tehát a „valódi skinek” alapvetően nem rasszisták.
A „csöves, koszos punk” nem értem miért képez összehasonlítási alapot… Nem rosszabbak bárki másnál, ha nincs (és általában nincs is) ártó szándékuk.
Mivel az Agnostic Front alapvetően hardcore zenekar, biztos lehetsz benne, hogy a HC arcok nem nézik jó szemmel a karlendítgetést…Egy ilyen buliban a szélsőség, csak kisebbségben lehet.
Személyes megjegyzésem:
Ha 5 éve szeretnél elmenni a koncertre, tehát ha alapvetően „dühös zenét” hallgatsz, nem értem: mi tart vissza... (Persze csak ha nem vagy 16 év körüli lány, vagy 55 kg körüli fiú/férfi és ha nincs 2 szem haverod sem akikkel elmehetnél a koncertre. Ez nem sértés akart lenni, bátorítás.)
Arra nem emlékezhet vissza elégedetten senki, hogy félt elmenni egy bulira...
Persze garancia nincs arra, hogy „lightos” este lesz….de nem veszélyesebb, mint sötétedés után egy peremkerület…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!