Mi a véleményetek a szegényekről nem utáljátok őket?
Nem utálom a szegényeket, de szerintem azt akartad kérdezni, hogy "mi a véleményetek a GAZDAGOKRÓL, nem utáljátok őket".
A gazdagokat sem utálom kifejezetten, bár abban igazad van, hogy sok olyan van közöttük, aki egy "naplopó féreg". Mivel Magyarországon nehéz normális munkából igazán meggazdagodni, ezért a legtöbb gazdag (általában fehérgalléros) bűncselekményből, egyszerű emberek kizsákmányolásából vagy korrupcióból (lásd a kilencvenes évekbeli "privatizációk") szerezte a pénzét.
Van, aki nem ilyen, és tényleg megdolgozott érte, vagy azért, mert rengeteget tanult és lett egy megbecsült szakmája, amiben sikeres lett, vagy örökölte, vagy pedig alapított egy jól működő, tisztességes vállalkozást. Ilyen a magyarországi gazdagok kb. 10-15%-a (külföldön ez az arány nagyobb).
Ne utáld őket, mert ezzel senki másnak nem ártasz, csak magadnak. Attól, hogy utálod őket, nekik nem lesz rosszabb, csak neked (mert állandóan ideges leszel). Ha nem szívesen időzöl a társaságukban, kerüld őket, és próbálj meg különb ember lenni náluk.
Egyébként ismerem a típust, akit leírtál, a falusi, frissen megtollasodott kisiparos, én ismerek ilyet (családtag), és tényleg irritáló. (Nem minden falusi kisiparos ilyen, csak előfordul közöttük, ne sértődjön meg senki.) Őt se utálom, max. néha megmosolygom a nagyzolását és a magamutogatását. Nekem sokkal jobb életem van mint neki (ez szerintem alapvetően nem pénzkérdés), ezért nem igazán tud meghatni a (sokszor akaratlan és öntudatlan) fölényeskedése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!