Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg szemétség egy munkahel...

Tényleg szemétség egy munkahelyen a többiekkel szemben?

Figyelt kérdés
Szóval: egy hete vagyok új munkahelyen, és ma kaptam lecseszést a csajoktól, ( én férfi vagyok) hogy ne csináljam olyan gyorsan mert akkor felviszik nekik is az elvárt teljesítményt és akkor velük cseszek ki. tálcákat kellett pakolgatni ami nekik állítólag két doboznyi benne tizenhat tizenhat db azt zacskóba és vissza, ez egy óra nekem félóra sem. és azt hitték, hogy direkt nem csinálom azt, amit mondanak. Adjatok tanácsot, mert megutáltatni magam nem akarok, viszont nekem hogy menjen az idő, kell a pörgés. Köszi
2011. márc. 11. 15:33
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Nem, figyeljetek: Aki már dolgozott gyárban ahol termelés van, az tudja, hogy itt a mennyiség, a darabszám per idő hányadosa teszi ki a nyereség vs veszteség mértékét. Namost ha a dolgozó azt mutatja, hogy ő tudja gyorsabban, illetve többet is minimum mércénél, akkor a főnökség nem béremeléssel reagál, hanem szépen megemeli az elvárást óránkéntra lebontva, ezáltal több a meló így. Mármint a melót így is úgy is megkell csinálni, csak nyílván lehet amit másnap az ötödik órában fejeznél be, azt aznap végén letudod. Így meg? Kényelmesen beszélgetve elvannak a "családanyák, asszonyok" (és nem degradálóan akartam ezeket használni, csak ahogy ők érveltek) és ezzel én mint férfi meg vállaljam be, hogy bebukok a főnökasszonyom előtt, ha észreveszi, hogy ugyanannyit csinálok mint a nők. Tényleg nemtudom miért? Nekem ilyen a vérmérsékletem, pörgök ha látom, hogy el lehet érni a meló, a feladat végéig mondjuk nap végére. És ez nem tetszik nekik, mert akkor vagy "nem marad nekik másnapra semmi meló" vagy "megemelik nekik a limitet" ez utóbbit nem akarom természetesen egyébként. De nagyon nincs ennek egy középútja, hogy mindkét félnek jó legyen az tuti.
2011. márc. 13. 06:44
 22/23 anonim ***** válasza:
Én azt mondom csináld, de azért ne duplázd le őket, csak kicsit haladj gyorsabban mint ők. A múltkor én is elkísértem egy barátomat csomagolni, ott darabra megy a fizetés. Egy srác kb 2 db/ másodperc sebességgel ragasztotta a matricákat, nekem meg ez nem megy. Egyrészt mert akkor voltam először, másrészt mert azóta sem áll úgy kézre, hogy ilyen gyorsan megtudjam csinálni, így inkább dolgozok lassabban, de az legyen jó, és ne legyek idegbeteg nap végére. Mivel darab után adnak fizetést úgy is csak is az én bajom, hogy nem bírom ezt a tempót, senki másé. Gondolom baromira unalmas lehet 10 éve ugyanazt csinálni (nem hinném hogy bárkinek is ez volt az életcélja), így valahol megértem a családanyákat is, bár annak hogy ki milyen nemű, szerintem semmi köze a munkamorálhoz... Te mondtad hogy nem akarsz ott maradni. Elmész naponta 3-4 órában néhány hónapig, aztán elfelejted az egész céget ahogy van, de azok akik ott dolgoznak 15 éve, és fognak is még jó pár évig, valószínűleg tisztában vannak azzal, hogy meddig kell még ezt csinálniuk. Lehet ettől a tudattól nekem is elmenne az életkedvem. Szerintem erre más megoldás nincs, csak hogy nem "vered le" őket ennyire fölényesen, maximum pár darabbal. Fizetésként gondolom így is úgy is ugyannyit kapsz. Ha nem akarsz vitázni, akkor mást úgysem tehetsz!
2011. márc. 13. 10:24
 23/23 A kérdező kommentje:
Jó hát én is nyolcban vagyok csak velük az utolsó majd három órában. Én megértem ezt a részét, csak tod az embernek is akkor megy az idő, ha csinál is valamit, tehát halad. Annyira ratyi ez a meló, sokkal komolyabb dolgot is rámbízhatnának, de most ezt kell csinálni sajnos. Itt jegyezném meg, hogy sokszor a közvetítő cégek azt sem tudják, hogy milyen munkára közvetítik ki az embert, mert mondjuk nekem is bejövőárú ellenőrt mondtak, helyette meg pakolok meg hasonló xart csinálok. Nevetséges az egész. Kár, hogy az igazi szakmámban meg kevés a tapasztalatom meg nincs nagy kereslet. Jól szétvan cseszve ez az ország. Szép.... De egyébként köszi a hozzászólásokat.
2011. márc. 13. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!