Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tényleg szemétség egy munkahel...

Tényleg szemétség egy munkahelyen a többiekkel szemben?

Figyelt kérdés
Szóval: egy hete vagyok új munkahelyen, és ma kaptam lecseszést a csajoktól, ( én férfi vagyok) hogy ne csináljam olyan gyorsan mert akkor felviszik nekik is az elvárt teljesítményt és akkor velük cseszek ki. tálcákat kellett pakolgatni ami nekik állítólag két doboznyi benne tizenhat tizenhat db azt zacskóba és vissza, ez egy óra nekem félóra sem. és azt hitték, hogy direkt nem csinálom azt, amit mondanak. Adjatok tanácsot, mert megutáltatni magam nem akarok, viszont nekem hogy menjen az idő, kell a pörgés. Köszi
2011. márc. 11. 15:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyanebben a helyzetben vagyok, csak még fősulin. Jól kijöttem mindenkivel, összedolgoztunk első félévben stb. Vizsgaidőszak végén, amikor nyilvánosságra kerültek az ösztöndíj átlagok, akkor mindenki elképedt, és egyes számú közellenség lettem. Leszóltak, hogy vegyem vissza kicsit magamat a tanulásban, mert túlságosan felhúzom az átlagot, ezáltal kevesebben jutnak ösztöndíjhoz. Ergo ne tanuljak már, mert másnak is szüksége van pénzre. Ebben nem lehet okosnak lenni, viszont én úgy gondolom, hogy csak is magamért tanulok, nem a tanárért, nem a szüleimért, nem a csoporttársaimért. Nem ülök naphosszat a könyvek fölött, amit én megteszek, bárki más is megcsinálhatná a csoportunkból, ha akarná... Sok fejfájást okozott, de miután végig gondoltam az egészet, és arra jutottam, amit az előző pár mondatban megfogalmaztam, már az sem érdekel, ha 20 emberből 22-en utálnak, mert ez úgyérzem nem az én szegénységi bizonyítványom. Tegyék oda magukat ők is, és ők is meg lesznek becsülve. Én ugyanezt tudom neked is javasolni. Lehet lesz pár ember aki utál, de nehogy még te érezd rosszul magadat amiatt, hogy dolgozol, és nem lebzseléssel töltöd el a napodat!! Az más kérdés hogy én a vezetőség helyében megérteném, hogy egész nap ugyanazt a munkát csinálni sokkal unalmasabb, egyhangúbb, mint 3-4 órában, így ezért nem feltétlenül intézkednék.
2011. márc. 11. 17:23
 12/23 anonim válasza:
És gondolom, szoktál főzni,mosni, takarítani,vasalni,bevásárolni,miután leteszed a melót.Meg ha van gyerek azzal is foglalkozni.
2011. márc. 11. 17:25
 13/23 A kérdező kommentje:
Azért is mondom, hogy tiszteletem amúgy a családos embereknek, de most azért ezt is meg lehetne érteni, hiszen mindenkinek más a tempója, és ha valakijé jobb, azt nem kell megutálni, mint ahogy én sem mondom, hogy mért ilyen lassúak vagy mért állnak be egy olyan tempóra amit tudnának még fokozni. tényleg nemtudom mért megvetendő, és hihetetlen, ha az ember beáll egy tempóra és már úgy szóltak ma is rám hogy már harmadjára mondják, nem igaz, hogy mért nem akarok rájuk hallgatni. Na de emberek............... most tegyen igazságot aki tud. Én nemtudok. megértem őket is, de engem ki ért meg akkor?
2011. márc. 11. 17:34
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

"Azért is mondom, hogy tiszteletem amúgy a családos embereknek"

Én nem tisztelem ezeket.

16:46-os

2011. márc. 11. 17:39
 15/23 anonim válasza:
90%
Én megértelek téged is,de lehet ez az újdonság varázsa is, 1 hét után..1-2 hónap múlva meg lenyugszol...nem lehetne azt,hogy ők picit gyorsabban,te picit lassabban,valami köztes sebesség?
2011. márc. 11. 17:40
 16/23 A kérdező kommentje:
én eleve nem ezt akarom életem végéig csinálni, szóval nekem van szakmám, és meg akarom mutatni, hogy ha arról van szó, fizikai melóban is helyt állok, sőt kitűnök ha kell. de amúgy biztos igazatok van, nekik másabb olyan téren, hogy ők itt maradnak, ők persze, hogy beállítanak maguknak egy tempó morált. ebből igazat adok. de akkor sem kell főleg az egyikőjüknek tennie az agyát mintha főnököm lenne, mert attól, hogy ott van tíz éve még csak egy sima melós. Teszek rá, hogy ott van ennyi éve. Ésss???? Kit érdekel??? Ne főnökösködjön, mert megkérdem a közös főnökünket, hogy mi legyen, kíváncsi lennék rá mit mondana. Na mindegy úgysem teszem meg, csak megtehetném.
2011. márc. 11. 17:44
 17/23 anonim ***** válasza:
Nehogy már bűntudatod legyen, mert jól dolgozol. Inkább igyekezhetnének ők.
2011. márc. 11. 18:42
 18/23 anonim ***** válasza:

Szimplán arról van szó, hogy lusta dögök.

Ne figyelj rájuk!

2011. márc. 11. 21:17
 19/23 A kérdező kommentje:
;O)
2011. márc. 12. 13:16
 20/23 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy fizikailag mennyire megerőltető az a munka, amit csinálsz, de ha jól értem, akkor órabérbe csináljátok; ha viszont így van, és hogyha valójában nem okoz az sem izomlázat, ha kétszer olyan gyorsan csináljátok, akkor miért ne lehetne tényleg kétszer olyan gyorsan? Az idő ígyis-úgyis "el van cs*ve" vele, nem mehettek helyette moziba vagy tanulni vagy sörözni; tehát ugyanannyi erővel csinálhatnák ők is gyorsabban. Talán még a napjuk is gyorsabban eltelne.

Ha nem tudják gyorsabban, az más.

Mondjuk én akkor is a főnök helyében neked adnék többet, nem nekik kevesebbet... vagy egyik eshetőség sem fenyeget...?

Csak azért lassabban dolgozni, hogy a "köcsög burzsuj főnöknek" nehogy már jobb legyen, szerintem nem egy előremutató hozzáállás... neked van igazad.

2011. márc. 12. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!