Lányok! Az ismerőseitek, osztálytársaitok, családtagjaitok hogyan álltak/állnak a nőnaphoz? Fiúk! Mi a véleményetek a nőnapról?
Hogy érted, hogy igénytelenebbül viselkedünk? Ez miben nyilvánul meg?
Nézd, igazad van, nem csak hímsovinizmus létezik. De felnőtt emberek vagyunk (20-25 évesek), nem hiszem, hogy nem voltak képesek túljutni azon, hogy "Fújj, lányok!" Ez általános iskola, alsó tagozat. Nem felnőtt emberekhez méltó viselkedés...
Nem vártunk semmit nőnapra, de rosszul esett, hogy egész nap olyanokat hallottunk, hogy "Örüljetek, hogy tanulhattok, nem hogy még nőnap!" ; "A fehérnépnek a konyhában a helye!"; "A nők semmirekellők, és elszedik a pénzünket!" Vicces ezt olyan emberek szájából hallani, akik életükben egy percet nem dolgoztak, és nőt is csak távolról látnak.
Ebben igazad van, de szerintem ezek a megnyilvánulásaik csak a nagy közönség felé a barátaik előtt vannak így. Nem hiszem, hogy a magyar férfiak személyiségét tükrözné. Én elismerem, hogy nektek van nehezebb dolgotok a háztartásban, gyereknevelésben stb... Én ezért személy szerint tisztelem a nőket, mert férfiban ritka aki ekkora erőfeszítéseket tesz a családjáért nap mint nap. Az a férfi meg aki túl "büszke" arra, hogy ő pl. elmosogasson, az megérdemli, hogy a párja egyszer csak kidobja. Nem is értem lányok. Miért éltek le hosszú tíz éveket ilyenek mellett?
Az igénytelenre visszatérve. Volt egy qtatás férfi - női zárt közösségeket vetettek össze. Börtönökben, munkahelyeken stb... A végeredmény az lett, hogy zárt közösségekben a nők sokkal erőszakosabbak egymással szemben és igénytelenebben voltak az életminőségüket illetően, ami szerintem a hétköznapokban bár nem megfelelő jelző, de tény, hogy valamilyen szinten aa sok lemondás amit a nők tesznek családjaikért az az életminőségükre is kihat, bár itt pozitív értelemben van jelen a lemondás, amég a kutatás alatt ez negatívumként jelentkezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!