Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Romák miért nem kapnak munkát?

Romák miért nem kapnak munkát?

Figyelt kérdés

romák miért nem tudnak el álni dolgozni?

én roma vagyok már lassan egy éve nem tudok el álni dolgozni,szakmám van három is.van éretségim is

A szakmáimban van egy-kétév gyakorlat.

Azzalat az egy év alatt már vagy 90-100 munka helyet néztem meg,sehova nem vettekfel,ha telefonon hivok egy munkát akkor fel vesznek, de ha személyesen be hívnak

minden féle ürügyel le kopintanak,hogy majd kiértesitenek

vagy betelt.

Amióta az önéltrajzomba bele írom hogy roma származásu vagyok.

SE EMAILBAN SE TELEFONON NEM KAPOK VÁLASZT!

üdv/lászlo

2009. febr. 16. 18:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Párom (ffi) nem roma, csak alacsony (160cm körüli). Nem kap egy normális munkát sem több, mint 3 éve, pedig irodavezetői végzettsége is van, és habár felmerült bennem, hogy mindez azért, mert nem az átlagos férfi magassággal bír, nem hiszem, hogy egyedül lenne a problémával. Szóval: ne aggódj, őt sem hívják, és biztos vagyok benne, sok 10 ezer embert sem, pedig aztán ő nem írja be a származási lapjára, hogy roma.

bocs, hogy kérdésre vissza kérdezek, de egész egyszerűen nem jöttem rá: mit jelent az el álni?

És ha jól tudom, a romák nem mondják magukról azt, hogy roma, hanem kimondják, hogy cigány, ez ezek szerint nincs így?

Csak alapvetően ezt tapasztaltam, és ne haragudj meg, de felmerült bennem, hogy "kamu" a kérdés. Ha nem, szívélyes elnézésedet kérem :D

2009. febr. 16. 21:28
 12/18 anonim ***** válasza:
90%
Ez az az eset, amikor a kisebbség kisebbsége szívja meg a többség rossz hírét.
2009. febr. 17. 07:40
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
a romák nem néznek híradót? százassával küldik el az embereket a munkahelyekről...képzeld, a magyar sem kap munkát és az elküldött emberek 80%-a magyar! veled miért kellene kivételezni? mellesleg egy fiatal 20 éves fiú két szakmával és érettségivel nem talál munkát (a párom) és magyar... de érdekes akkor hogy is van ez?
2009. febr. 18. 17:48
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem tudnak elmenni dolgozni. Az esetek 2%-ban

Mert csak lopni, hazudni tudnak. Az esetek 98%-ban

2009. febr. 26. 17:10
 15/18 anonim válasza:
100%
Mért gondolod, hogy ez azért van, mert roma vagy? Én és több ismerősöm is hasonló cipőben jár, pedig nem vagyunk romák.
2009. márc. 3. 13:31
 16/18 anonim ***** válasza:
nem ilyenkor kellene munka után szaladni, hanem már kezdettől fogva dolgoznia kellene a romáknak is.... és azoknak, akik többnek tartják magukat attól, amilyen kép kialakult róluk, nem a magyarokat hibáztatni érte, hanem azokat a fajtársaikat, akik miatt kialakult a kép... magatok közt kellene végezni előbb egy nagytakarítást, utána meg megpróbálni beilleszkedni...tudom, hogy ez provokáló kérdés volt, azért írtam le... mellesleg képzeld, két diplomával nem kap munkahelyet egy fiatal 30-as magyar nő, és egy életerős,sokrétű 20 éves magyar fiú sem csak a nagyon szűk családi körömből.... akkor mi is írjuk ki a kérdést! Titeket is érint a válság! azt hiszitek kivételt képeztek ezalól is?
2009. márc. 4. 12:13
 17/18 anonim ***** válasza:
László. Maga rendes ember, és amiket fent írt, azért lehet már ált. rosszul ítélik meg a romákat. Ilyenkor Önnek be kéne bizonyítania, hogy jó és megbízható munkaerő, de ez sajnos addig nem lehetséges amíg ott nem kap munkát. Én nagyon remélem, hogy ez a kérdés már nem aktuális, hogy talált egy munkát, de ha nem, akkor nagyon sok sikert kívánok hozzá. Üdv.
2009. júl. 13. 23:58
 18/18 anonim ***** válasza:
Meg is értem a munkaadókat.Nem hiányzik nekik ,hogy a cigányok terrorizálják a régi jól bevált munkásokat.
2010. dec. 5. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!