Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan élhetnék a lehető...

Hogyan élhetnék a lehető legegészségesebben?

Figyelt kérdés

Remélhetőleg nemsokára, 1-2 éven belül lesz saját keresetem. Onnantól kezdve én döntöm el mit eszem, mivel mosakodom stb.

Szóval addigra összeszeretnék állítani egy egészséges "listát". Ami a következőket tartalmazná:

-táplálkozás (ez érdekelne a legjobban)

-tisztálkodás

Talán ez a két dolog a legfontosabb. Érdekelne, hogyan lehetne ezekből a legkevésbé mérgezőket beszerezni. Olvasgattam az interneten, de nem igazán tudom eldönteni, melyiknek lehet hinni. Szívesen fogadok pártatlan cikkeket, amik nem egy másik terméket reklámoznak, olyan oldalt ahol tippek, receptek vannak leírva, ahol bemutatja melyek a legszennyezettebb gyümölcsök/zöldségek/ételek és hol érdemes vásárolni.

Fontos, nem fogyókúrázni akarok, hanem a lehető legegészségesebb ételeket fogyasztani.

Mozgás terén nem hiszem, hogy szükségem lenne tanácsra, de azt is szívesen fogadom.

Nem szeretnék 100 évig élni, de ameddig igen, addig a lehető legegészségesebben. Úgy gondolom, ha elüt a busz az rendben van, de ne én mérgezzem, öljem meg magam.

Előre is köszönöm a segítséget!

Szerk.: Ezt a kérdést feltettem az egészség témakörben is, de nem igazán kaptam kielégítő választ (amin meg is lepődtem). Remélem nem gond. Úgy gondolom, ha a VV és a hasonló színvonalú témák elférnek itt, akkor ez is.

Az elmúlt hetekben keresgéltem és találtam dezodor, sampon és más egyéb recepteket. A válaszok után megosztom veletek.

2011. febr. 27. 17:47
 1/6 anonim válasza:

Tisztálkodás: A Doctor Organic Bio termékek,kicsit drágábbak (bár nem tudom neked mi számít annak),rengeteg választék van belőle és nagyon jók.(Sampon)

[link]

[link]

Tusfürdő.

Táplálkozás: [link]

[link]

[link]

Ennyit tudtam neked összeszedni,remélem valamit segítettem. :)

2011. febr. 27. 18:01
 2/6 A kérdező kommentje:

Igen, tökéletes segítség. A téma egyik felére teljesen kiegészítő választ adtál. Köszönöm szépen!

A másik részére majd valaki talán tud válaszolni. Az is érdekelne, hogy melyik zöldséget/gyümölcsöt/ételt hol érdemes venni. Mert ugye a zöldségeknél, gyümölcsöknél fennáll a magas vegyszerszennyezettség.

Az ételeknél pedig ott vannak a rákkeltő anyagok.

Ezeket találtam:

Dezodor

[link]

[link]

[link]

Zöldségek/gyümölcsök

[link]

Ha esetleg sikerül mindent összeszedni, egy weboldal formájában akár közzé is tehetem. Bár felesleges lehet, mert vannak szétszórva ilyen oldalak. De jó lenne egy, amin minden megtalálható (étkezés, tisztálkodás).

2011. febr. 27. 18:28
 3/6 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy még nem olvastam végig azokat a linkeket, amiket küldtél (csak futólag tekintettem át). Ha azokban benne van, amire kíváncsi vagyok, akkor ne haragudj az előző hozzászólásom miatt. Csak addig érdeklődök meg mindent, amíg él a kérdés. :)
2011. febr. 27. 18:47
 4/6 anonim válasza:

Találtam még valamit.

[link]

[link]

Még utána nézek,hátha találok mást is és írok majd. :)

2011. febr. 27. 20:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez nálunk is elég nehéznek bizonyult.

Úgy kezdődött, hogy megtudtam, mi mindent tesztelnek állatokon, na azokat rögtön kidobáltam. És amiket helyett vettem lefedték a természetes tisztálkodó és tisztítószereket.

Vegyél kézzel készült szappant, ezek természetes összetevőket tartalmaznak , de most találtam egy Jamuma nevű magyar, állatokon nem tesztelt szappant a dm-ben, (rossmannban is van), teljesen jó.

Sampon, ez már nehezebb, de a mosódió ami mosószer helyett használható, kifőzve jó samponnak is, de a bioboltokban is találsz jókat, (Tulasi például)

Testápolót sajnos nem tudok, nekem gyógyszertári van, de az sem természetes anyagokból áll.

Tisztítószerekre jók a mosódió, mosószóda, szódabikarbóna, és a Jolly Joker az ecet.

Élelmiszerek: ha van kerted, vagy bárkinek az ismerőseid közül akkor beszél össze vele és műveljétek közösen biogazdálkodást létrehozva, egyébként marad a biopiac és az őstermelők.

Egészséges margarin helyett vajat használni, és a csipszből csak a sósat venni és kikeverni rá a saját mártogatósát, tudom hogy nasi, de az is kell, és ami legújabban bejön az a mogyoróvaj ami talán összesen 4összetevőt tartalmaz (nem gondoltam volna egy amerikai termékről, hogy semmilyen mesterséges anyag nincs benne.

érdemes csíráztatni magokat és azt tenni salátába, vagy fűszernövényeket ültetni kis cserepekbe, és amit csak lehet otthon elkészíteni, (a barátom zsömlét sütött nemrég), mert akkor az alapanyagok is egészségesek ha te veszed őket. használj olívaolajat és csináld magad a tésztát.

Sok sikert!

2011. febr. 28. 00:54
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Tudtam, hogy itt több választ kapok.

Egy röpke pillanatra léptem fel, ezért csak röviden.

Samponnak ezt használom, bevált: citromlé (frissen facsart, rövid hajra 2, hosszúra 4 evőkanállal), tojás (rövidre 1, hosszúra 2), és valamilyen illóolaj.

Olvastam valahol, hogy festett hajnál kiszívhatja a színét, ezért ez esetben érdemes festés előtt kísérletezni.

Továbbra is keresgélek és várom a válaszokat (ha vannak még tippek). Aztán szerintem összeírom őket és közzéteszem. Nehéz dió ez, de ha mindenki megosztja a tapasztalatit, akkor talán nem olyan vészes. :)

2011. febr. 28. 01:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!