Szerinted jogos volt hogy ő azt akarja hogy magázd?
2011. febr. 26. 23:26
1/9 anonim válasza:
atyaúristen :) ezek ám a mondatok !!
2011. febr. 26. 23:55
2/9 anonim válasza:
Miért ha letegezek valakit azzal megalázom?
Én a számomra fontos embereket mind tegezem, sőt sok idős ismerősöm fel van háborodva ha magázom.
Nálunk ez így szokás!
Kérdésre válaszolva egy valaki volt aki kérte, hogy ne tegezze.
2011. febr. 26. 23:57
3/9 Plaga válasza:
Én első nap odatáncoltam a fő fő fő főnökhöz, lazán letegeztem, hogy haveer merre van a nyomtató? :DD
2011. febr. 27. 00:04
4/9 TWIO válasza:
Általában a rangban, és/vagy korban magasabbakat magázni kell, így szól az illem. A kézfogásnak velük szemben csak akkor van helye, ha ők kezdeményezik. Ennyi :).
2011. febr. 27. 00:58
5/9 anonim válasza:
Nem, de olyan sokszor volt, hogy valaki azert nevetett ki vagy nezett ram furcsan, mert magaztam es ezt szova is tette...gyerek es tini koromban tobbszor elofordult ilyen.
Nekem mar volt olyan hivatalos helyen, hogy siman letegezett az ugyintezo, sot sertegetett. Igaz, nem szoltam ra, de legszivesebben egy hatalmas pofont kevertem volna le neki. Szoval az is lehet, hogy a tegezodeseden mar megsertodott valaki, csak nem mondta ki. En nem szoktam kimondani, talan szerencsere, talan sajnos, de ettol termeszetesen magamban meg lesz arrol a velemenyem, aki azt hiszi, hogy barmit megtehet.
2011. febr. 27. 01:36
6/9 A kérdező kommentje:
Nekem is még csak azért szóltak mert magáztam. Azért óvatosan tegezek mert tudom hogy van aki nem szereti, akinek meg nem vagyok szimpatikus és nálam jóval idősebb az pláne nem szereti.
2011. febr. 27. 09:42
7/9 anonim válasza:
Túl sok jelentősége nincs. Tiszteletet nem a magázással ad az ember egy embertársának. Végül is mi a különbség aközött, hogy a qrva anyádat, vagy a qrva anyját magának?
2011. febr. 27. 10:12
8/9 anonim válasza:
Engem arra tanítottak itthon, hogy mindenképpen magázódjak addig, amíg a másik fél meg nem engedi, hogy tegezzem. Ezt be is tartottam mindig, és be is fogom tartani. Inkább azért mosolyogjon meg valaki, mert magázódom, sokkal kevésbé ciki, mintha valaki kikéri magának hogy lemertem tegezni! Persze azért a korombelieket nem magázom le... :)
2011. febr. 27. 12:20
9/9 anonim válasza:
10:12: azert vannak olyan szituaciok, amikor nem lehet tegezodni. Pl. abszolut nem ismersz valakit hivatalos helyen es csak ugy letegez, beszol, mintha puszi pajtasok lennetek, az nem OK, nem hiaba alakult ki egy formalisabb nyelvezet minden nyelven. Nem jo a bratyizas, nem professzionalis es gond is lehet belole.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!