Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Úgy érzem, hogy a tanár...

Úgy érzem, hogy a tanár keresztül néz rajtam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Jó tanuló vagyok, mindig a maximumra törekedek, ez nem azt jelenti, hogy minden tanár után megyek, pont ellenkezőleg. Ami zavar, hogy pl. órán olyan embereknek magyaráz, akit nem érdekel vagy rossz tanulók. Én felnézek rá, mint ember és mint tanár, ez benne a rossz. Olyan, mintha ott se lennék órán és ha jól sikerül egy dolgozat, olyan, mintha természetes lenne, pedig "nagyon nagy munka áll mögötte". Remélem itt értelmes válaszokat kapok, "érett" emberektől, mint a közoktatás, egyéb részben.
2011. febr. 26. 20:42
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Igen, én sem várom el, hogy ódákat zengjen, mert nem is kell. De azért mert 5-ös vagyok, még nekem is mondhatná, mert nekem is meg kell érteni és tanulni is. Itt most nem azon van a hangsúly, hogy csak nekem kell magyarázni, hanem hogy emberileg nagyra tartom, bár ezt nem tudja. Olyan, mintha lenne egy fal a tanár diák között és a diák látja a tanárt, de a tanár nem látja a diákot vagy nem akarja. Pedig szerintem a tanár feladata nem csak az órai anyag leadása, hiszen minden nap találkozunk velük, tőlük függ a fejlődésünk.
2011. febr. 27. 10:36
 12/16 anonim ***** válasza:

Ezzel nekem is szokott bajom lenni, én is egy "elit" gimibe járok, a legjobbak között vagyok, éjszakázom, stb. és olyan jól esne, ha csak annyit mondanának, hogy jól van. Vagy, hogy jó.

Sok tanár már belefáradt. Nálunk sok tanár nem is adja le rendesen az anyagot, könyvből kell egyedül/magántanárral.

2011. márc. 1. 21:58
 13/16 anonim ***** válasza:

"nem is adja le rendesen az anyagot"

Én pl. amíg tanár voltam, nagyon szívesen leadtam volna, de az órát zavarókkal szemben nem volt semmi fegyelmező eszközöm. Egy diák lehet, el se tudja képzelni, milyen szörnyű egy, a munkáját rendesen végezni akaró tanárnak, ha nem hagyják tanítani, és semmit nem tehet! Rászól, rákiabál, stb. - gyerek leszarja, szaktanárit ír be - leszarja, szülőknek telefonál vagy ír - a szülők se bírnak a gyerekkel így a tanárra hárítják, nem működnek együtt, nem beszélgetnek el a gyerekkel, osztályfőnök tehetetlen, igazgató azt mondja, "oldjam meg" és nem fegyelmezi meg a gyereket, mint rég, kiküldeni nem lehet, megpofozni nem lehet - soroljam még?

Én pár év után elhagytam fenti okokból a pályát, de tökéletesen megértem, hogy ha valaki ezt szenvedi el 10, 20 éve, besavanyodik.

A tanulni akaró, érdeklődő gyerekek előtt szinte szégyelli magát a tanár, amiért nem tud a többi gyerek miatt olyan színvonalú órát tartani, amit azok megérdemelnének...

2011. márc. 2. 00:13
 14/16 anonim ***** válasza:
00:13: nyilvan nem rolad volt szo, de en is "elit" gimibe jartam. Nem kellett volna sokat fegyelmezni, mert tenyleg egy angyal osztaly voltunk. Volt olyan fiatal tanar, aki lusta volt egesz felevben kijavitani a dolgozatokat (3 ilyen tanarunk is volt), sot a tablara is ugy irt az egyik, hogy elso betut leirta, utana huzott egy hullamvonalat, mert lusta volt irni. A tobbiek ritkan irtak a tablara, de ez ugye kozepiskolaban mar nem is fontos...inkabb a szandekrol van szo es a nemtorodomsegrol. Tobb ilyen tanar is volt. Az ora abbol allt, hogy a tanar a sajat torteneteivel szorakoztatta magat illetve kialakitott maganak egy barati kort, akivel bratyizott, a tobbiekre meg magasrol tett. Igazan szep dolog, mondhatom! Volt 3 diplomaja, de nem tudott helyesen beszelni, pedig magyart tanitott.
2011. márc. 2. 00:21
 15/16 anonim ***** válasza:
00. 21 - ez tényleg szomorú.
2011. márc. 2. 12:29
 16/16 A kérdező kommentje:
00:21: Megértem, mert amikor lehetett órát tartani, az egész csoport majd kidőlt, azt sem tudták, hogy hol vannak, nem is figyeltek rám. Valahogy majd csak észrevesz és sikerül áttörni a falat.
2011. márc. 2. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!