Úgy érzem, hogy a tanár keresztül néz rajtam. Mit tegyek?
Ezzel nekem is szokott bajom lenni, én is egy "elit" gimibe járok, a legjobbak között vagyok, éjszakázom, stb. és olyan jól esne, ha csak annyit mondanának, hogy jól van. Vagy, hogy jó.
Sok tanár már belefáradt. Nálunk sok tanár nem is adja le rendesen az anyagot, könyvből kell egyedül/magántanárral.
"nem is adja le rendesen az anyagot"
Én pl. amíg tanár voltam, nagyon szívesen leadtam volna, de az órát zavarókkal szemben nem volt semmi fegyelmező eszközöm. Egy diák lehet, el se tudja képzelni, milyen szörnyű egy, a munkáját rendesen végezni akaró tanárnak, ha nem hagyják tanítani, és semmit nem tehet! Rászól, rákiabál, stb. - gyerek leszarja, szaktanárit ír be - leszarja, szülőknek telefonál vagy ír - a szülők se bírnak a gyerekkel így a tanárra hárítják, nem működnek együtt, nem beszélgetnek el a gyerekkel, osztályfőnök tehetetlen, igazgató azt mondja, "oldjam meg" és nem fegyelmezi meg a gyereket, mint rég, kiküldeni nem lehet, megpofozni nem lehet - soroljam még?
Én pár év után elhagytam fenti okokból a pályát, de tökéletesen megértem, hogy ha valaki ezt szenvedi el 10, 20 éve, besavanyodik.
A tanulni akaró, érdeklődő gyerekek előtt szinte szégyelli magát a tanár, amiért nem tud a többi gyerek miatt olyan színvonalú órát tartani, amit azok megérdemelnének...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!