Úgy érzem, hogy a tanár keresztül néz rajtam. Mit tegyek?
Nem értem pontosan a problémádat. Azt várod, hogy dícsérgessen, hogy milyen okos vagy, mert jó dogákat írsz? Ez sehol nincs így, ha nem írsz vagy felelsz kiemelkedően jót, akkor nem fognak semmit mondani neked ..
Egyébként meg minek van erre szükséged?? Magadnak tanulsz, nem a tanárodnak, ő csak terelget téged, hogy tudjál miből kiindulni ..
Nem egyedül vagy az osztályodban, hogy csak neked magyarázzon, illetve nem az a dolga a tanárnak, hogy az ötös, jó tanulóknak adja le az anyagot, hanem az egész osztálynak, ergó teljesen jól végzi a munkáját, hogy a 45 percből nem 40 percig "neked magyaráz", hanem mindenkinek.
Szerintem te is tudod a választ,akik a kezdetektől fogva bizonyítanak kevésbé szorulnak segítségre mint azok akiknek semmi motivációjuk nincs.Rossz tanulók,gyenge a teljesítményük stb.
Most lehet ez neked rosszul esik de pl én sem tartoztam mindig a jó tanulók coportjába és nálunk sokszor éppen fordítva volt.A tanárt nem érdekelte ha vki lemaradt vagy nehezebben ment neki a dolog nem törődött vele.Magyarázott a aszokásos 4,5 embernek esetleg feletnél jól megszivatta a gyengébekket.
Jó pedagógus szerintem éppen h azokra szán figyelmet akiknek kell is a figyelem ilyen téren.Akik biztatásra szorulnak több segítségre stb.DE ez nem azt jelenti hogy a te eredményed méltatlan vagy figyelmet nem érdemlő,csak tőled többet várnak annál minthogy a szádba rágják a dolgokat.:)
Extanárként azt tudom mondani, hogy - ugyan ez hatalmas pedagógiai hiba, nagyon helytelen! - , de a rossz tanulók, illetve a rossz magaviseletű gyerekek viszik el a tanár energiáját, ők kapják a figyelmet az órákon, míg a jó tanuló, rendes gyerekek sajnos a háttérben maradnak. (Figyelemnek számít a rászólás, rákiabálás is: akkor is vele foglalkoznak, ő van a középpontban. Főleg ha a gyereket egyáltalán nem érdekli a fegyelmezés, csak röhög - akkor még érdeke is, hogy felidegesítse a tanárt, mert akkor a többi jópofának tartja.) Ez mondom, igazságtalan, de a tanár csak nagy odafigyeléssel tud tenni ellene, amihez meg, miután nagy nehezen megfegyelmezte az órát zavarókat, nem biztos, hogy van energiája.
Hidd el, értékeli a tanárod a teljesítményedet, sőt ha magamból indulok ki, biztosan jobban is szeret a rendetlenkedőknél, csak nem mindig sikerül kimutatnia :(
Esetleg ha adódik alkalom, kérdezz valamit az anyaggal kapcsolatban, amit éppen magyaráz, szerintem nagyon fog örülni, hogy végre valakit érdekel is valami, és szívesen fog válaszolni.
21.01
Köszönöm az eddig érkezett értelmes válaszokat.
Eléggé erős gimnáziumba járok, végzős vagyok. Nem várom el, hogy dicsérjenek, bár az rosszul esik, ha meghallják, hogy kitűnő vagyok, akkor meglepődnek, mintha a fiúknak csak rossznak kellene lenni.
Igazából órán csak az elől ülők figyelnek, a többiek csendben lefoglalják magukat. Olyan embereknek magyaráz, akik figyelnek, vannak közöttük jó és kevésbé jó tanulók. Lehet, hogy én reagálom túl, de nagyon bánt, és úgy érzem magam, mint egy idegen. Sokszor jó lenne elmondani neki a problémáimat, de ez a legtöbb tanárt nem érdekli.
Első: Velem még nem történt meg, de nagyon tartani kell magamat.
Ezzel teljesen ugyanigy voltam, mint te, kerdezo! Sok tanar egyaltalan nem szereti az okos diakot, sot irigy ra. Van olyan tanar, aki azt elvezi, hogy magyarazhat es zavarja, ha valaki nelkule is tudja az anyagot. Ha toled megszoktak, hogy mindent megcsinalsz, az a feltuno, ha nem es egybol leszurnak, mig mast nem.
Ne torodj veluk! Ennyit tudsz tenni. Kit erdekelnek? Ugyis elballagsz nemsokara. Velem is ilyenek voltak, aztan - legnagyobb meglepetesemre - az osztalytalalkozonkon minden tanar, aki addig atnezett rajtam, velem beszelt a legtobbet, kerdezgettek, mert en vittem valamire, akiknek meg allandoan magyarazott es nem is erdekelte oket az anyag, nem vittek sokra.
Tenni nem tudsz semmit, mert ha szólsz neki, azzal csak magadat égeted be.
És szerintem is a tanár dolga lenne, hogy néhanapján azért odavágjon egy dicséretet, nem ódákat kell zengenie, de mint éltanuló tudom, hogy jól esik, ha egy kedves szóval megdicsér a tanár, hogy ügyes vagyok, vagy rám mosolyog, akármi apróság.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!