Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak engem bosszant az, ha...

Csak engem bosszant az, ha valaki, vásárláskor a sorban előttem állva, egy pár száz forintos összeget bankkártyával fizet ki, ami sokkal több időbe kerül mintha kp-ben rendezné?

Figyelt kérdés
Nincs nála párszáz forint készpénz???
2009. febr. 15. 23:27
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Akkor a hiba a nagy többség véleménye alapján bennem van.... De, az hogy lehet, ránézésből megtudom állapítani, no ez most kártyával fog fizetni...
2009. febr. 16. 20:15
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Kecskeméti CBA, hát igen ott én is akartam kártyával fizetni és 10 percig nem sikerült így mivel piabeszerzés volt és a haverok már szomjasak voltak, megelégelték és kifizették KP-ban én meg kivettem az ATM-ből és visszaadtam nekik.

Egy érdekes esetről tudok még a békéscsabai vasútállomáson. Van 4 pénztár ebből 2 vagy 1 nyitva kártyával fizetni csak egyben lehet. Hosszú sor az egyetlen nyitva lévőnél utas kártyával fizetne 15 perc és indul a vonat. A pénztáros meg mit csinál? Nem ám elzavarná az ATM-hez vagy a sor végére. BEZÁRJA a pénztárt átmasíroz a másikhoz ahol lehet kártyával fizetni percekig tart mire megtalálja a kulcsot kinyitja bemegy, majd szerencsétlenkedik a kártyával. Szegény utasnak vörös a feje, de végül is nem lincselik meg, de ha szemmel ölni lehetne elég morcosan néz rá a sorban állók többsége. Nagy nehezen sikerül neki erre pénztár bezár visszamászik a másikba és mintha mi sem történt volna adja a jegyeket tovább.

2009. febr. 16. 22:16
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek azokkal, akik temetnék már a KP-t. Én is. Mindig csak a baj van vele, a kártya sokkal hatékonyabb - és _GYORSABB_, igen.

Csak épp ehhez az kell, hogy:

1.) _MŰKÖDJÖN_ a technikai háttér

2.) _TISZTÁBAN_ legyen a dolgával a pénztáros is, tudja, hogy működik a rendszer

3.) A _FIZETŐ_ is szépen flottul pötyögje be a kódját.

Ennyi. Ha mindhárom tényező fennáll, még gyorsabban is végzel a kártyás fizetéssel, mint a KP-számolgatással és rendezgetéssel.

Csak ugye az első kettő ponttal szoktak általában gondok lenni, bár persze a harmadikkal is.

Egyszerűen helyükre kéne tenni a dolgokat, és kész. Nemhogy nem idegesítene a dolog akkor már téged se, hanem egyenesen örülnél is neki, ha látod, hogy na, ő is kártyával fog fizetni, nagyon helyesen.

2009. febr. 17. 18:56
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Amig a bért- egyébként törvényellenesen, mert jogunk lenne készpénzben is felvenni- kártyára utalják, addig teljesen természetes, hogy akár 2 zsemlét is kártyával fizetek.Ugyanis ha készpénzt veszek fel az ATM-ből a többszáz forintba kerül. Igy pl a 15 ft-os zsemle kb 80 forintba kerülne.
2009. febr. 20. 09:02
 15/17 anonim ***** válasza:
Na igen a vevő oldalról sem árt ha képes 4 számot megjegyezni és fejből üti a PIN kódot. Ha először kiborítja a táskája tartalmát majd percekig keresi a cetlit, amire felírta aztán kb. harmadjára helyesen beüti az is időigényes dolog.
2009. febr. 20. 11:24
 16/17 anonim ***** válasza:

Ennél már csak az a sokkal rosszabb, mikor valaki viszi a két zacskónyi aprót, hogy azzal fizessen... Na meg az utalványok: aláírni, kiszámolni, kipótolni...

Nincs még tökéletes megoldás. Adják ide ingyen, aztán szevasz :P

2009. febr. 22. 17:15
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem aki eltölt néha több órát is a vásárlással az ne a pénztárnál akarjon sietni. Sokan idegeskednek, hogy nem megy a sor mert bankkártyával fizetnek, de elötte 3 órán kersztül nézegette, hogy melyik fajta majonézt vegye meg.
2009. febr. 23. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!