Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a facebook-ról?

Mi a véleményetek a facebook-ról?

Figyelt kérdés

Személyes vélemény lesz: rosszul vagyok tőle, és sok sok veszélyt rejt, és ezzel szeretném egyes embereknek felhívni a figyelmét, hogy az egész élete rá mehet a facebook-ra.

Itt azokra gondolok, akik félmeztelen, meztelen, kompromittáló, és szexuális jellegű képeket tesznek fel.

Vajon tudjátok-e, hogy ezek a képek kihathatnak a jövőtökre? Mind az egyetemi éveitek veszélyben vannak, mind a későbbi álláslehetőségeitek, már, ha lesznek, a képeitek miatt.

Ezeket mind-mind lementhetik, és visszaélhetnek vele, még AKKOR is, ha te letörlöd magad Facebook-ról.

Én nem minősíteni akarom az oldalt, de ti, fiatalok, nektek még dolgotok van ebben a világban, jól gondoljátok meg mit raktok fel, és miket írogattok ki.

Én is fiatal vagyok, de van eszem, és nem teszek fel sehova minősíthetetlen képeket, és nem kockáztatom vele a jövőmet. El nem tudjátok képzelni mikre nem képes a modern technika.... :S:S:S

23N

2011. febr. 25. 17:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Itt azokra gondolok, akik félmeztelen, meztelen, kompromittáló, és szexuális jellegű képeket tesznek fel. "

Vajon miért érzem azt, hogy a kérdés tulajdonképpen egy személyes tapasztalat igaz története?

'Nem kell a "the". Csak "facebook". Sokkal ütősebb.'

2011. febr. 25. 18:39
 12/18 A kérdező kommentje:

nem személyes tapasztalat hála az égnek:) "mert hülye azért nem vagyok" :D

Írtam egy előbbi hozzászólásomban, hogy annak kapcsán merült fel bennem, hogy felteszem a kérdést, mert anyu volt húgom szülőijén, és ez volt a téma.

2011. febr. 25. 18:43
 13/18 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon hasznos a facebook. Nem azért, mert fel lehet tölteni ezt-azt, vagy a játékokon lógni 24 órát, vagy, mert az adatlap a személyiség kifejezésének egy eszköze lehet (ha megfelelően használják). Sokkal inkább azért, hogyha szombat este sürgősen beszélnem kell egy ismerőssel, akkor ezt itt ingyen és bérmentve megtehetem anélkül, hogy bármit is telepítenem kellene, ha valamit sürgősen el kell intéznem, fel tudom venni a kapcsolatot a megfelelő emberekkel. Nem kell telefonszámért, msn címért kuncsorogni, egyszerűen csak név és kép alapján megkeresem. Ráadásul a szavakkal ellentétben itt mindennek nyoma marad. Az egyénnek idővel a saját bőrén kell megtanulnia, hogy felelősséggel tartozik a kimondott/leírt szavakért, ahogy azt is, hogy ezek következményeit viselnie kell. Most egy ilyen eset másik oldalán állok, aminek valószínűleg következményei lesznek az illető részéről.
2011. febr. 25. 18:45
 14/18 A kérdező kommentje:

persze, írtam is, hogy ilyen szempontból tényleg jó dolog. Csak sokan ocsmányságokra használják, amire én nem vagyok kíváncsi, így inkább nem is regisztrálok, meg vagyok nélküle.

Mikor húgi is mutat egy-egy képet az osztálytársairól, hát komolyan mondom, én szégyenlem magam helyette:S

2011. febr. 25. 18:53
 15/18 anonim ***** válasza:
Maganvelemenyem: szamomra idopazarlas lenne, nem vagyok fent, de masokat nem szolok meg erte. Mindenki ugy tolti el az idejet, ahogy akarja. Lehet nem produktivan, napi 8-10 orat Facebookozni meg lehet 2 percre felnezni ra naponta vagy hetente parszor. Nagy kulonbseg! Aki pedig minosithetetlen kepet tesz fel magarol, vallalja magaert a felelosseget a jovoben, miert engem zavarjon ez? Mindenki magaert felelos es ne mondjatok mar, hogy 16 eves nincs tisztaban vele, hogy a kepet masok is latjak, akarki hozzaferhet. Ha o ennek ellenere is meztelen kepet tesz fel magarol, az az o dolga/baja. En nem sajnalom oket. Senkit sem fegyverrel kenyszeritenek erre.
2011. febr. 25. 19:23
 16/18 anonim ***** válasza:

álnéven vagyok fenn, még csak esélyét sem adom meg, h kompromittáló képek készüljenek rólam, hiszen azt feltehetik, és betagelhetnek rajta. én nem lennék olyan balga, h magamról tegyek fel gáz képeket, de ugye az embernek vannak rosszakarói is.

idegenek nem nézhetik meg a profilomat, max 1 képet és a nevemet, de mivel ugye az sem az igazi, így nem akadhat rám senki olyan, aki előtt komolyabban égnék.

amiket kiírok, azok sosem annyira személyesek, hogy ebből bajom származzon. néha kiteszek pár nótát vagy képet a kirándulásaimról, nagyrészt pedig hozzászólok az ismerőseim bejegyzéseihez.

most pl új telefont szeretnék, és ebben kértem a haverok segítségét, h ajánljanak egy jót. ezt megvitattuk a kommentekben, már tudom, h melyikre esik a választásom :D

nem jelölök be túl sok embert ismerősnek, van hogy elutasítom pár ember bejelölését, mert vagy én nem vagyok kíváncsi rájuk, vagy azt nem szeretném, hogy bármit is tudjanak rólam. egyszerűen nem vagyunk olyan viszonyban.

szeretem, mert arra használom, amire való, és nem pedig családi fotóalbumnak vagy blognak.

ha valaki olyan hülye, hogy emiatt a napikakin köt ki, akkor azt tudom mondani, hogy egye meg amit főzött, ő döntött úgy, h kirak magáról egy képet vagy valami buta bejegyzést ír. ha annyi agya nincs, h ezekre odafigyeljen, akkor arra sem lesz agya, hogy eljusson egy komolyan presztízsű munkakörbe, tehát nem sokat veszt vele.

2011. febr. 25. 23:34
 17/18 anonim ***** válasza:

Facebook, iwiw, myvip, bőven stb. Lényegtelen melyik oldal, aki hülye, az úgyis megtalálja a módját, hogy hirdesse magát, még csak közösségi portál se kell hozzá.

Itt a GYK, mikor a nick neve a saját neve és még képet is kitesz magáról azzal a kérdéssel: "Ugye széééép vagyoooook?"

A net magában ott hordozza a veszélyt, de csakis annak, aki nem képes felelősséggel használni.

2011. febr. 26. 11:04
 18/18 anonim ***** válasza:

Az már tényleg túlzás, hogy a világban történő összes eseményt, műsort meg mindent lájkolni kell. Ráadásul engem ettől a szótól is kiráz a hideg, lájkolni. Ennyire szerencsétlenül magyarosított angol szót (tudom, hogy like, csak magyarosan írtam).

Olyan, mintha vmit nem lájkolnék, azt nem is szeretem. Vagy mi van.

Szerintem mindent elmond róla a South Park: Frászbook epizódja.

2011. febr. 26. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!