Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyenek voltak a gimis...

Milyenek voltak a gimis éveid? Azért kérdezem, mert mindenki azzal jön, hogy ez volt élete legszebb időszaka. Az enyémnek eddig ez a legrosszabb.

Figyelt kérdés

Eleve nem jövök ki a kortársaimmal, azt hiszem, mert én túl "régimódi" vagyok. Irritál az, hogy mindenki piál, bulizik (van olyan formája ugyan, amit elfogadok, de általánosságban nem teteszik. Tudom, hogy az ilyen bulik a részegedés és az egyéjszakás kalandok melegágyai). Valahogy még az is irritál, hogy mindenki tud mindenkinek a viszonyairól, mi több még dicsekszenek is vele. Különösen azt tartom furcsának, amikor a tanárok tesznek rá utalást. Valahogy úgy érzem, hogy nekünk nem lenne szabad engednünk, hogy meglássák a mi kis magánéletünket. Gondolom nekik, akiknek már családjuk van meg felelős szülők, rühejesen nézhet ki. Azt is utálom, hogy valakik összejönnek, és akkor körülöttük forog minden. Igen, részben az irigység beszél belőlem, de érzem, hogy ez itt valami több ennél. Ez valahogy olyan... közönséges. Valahogy az az érzésem, hogy mindenkinek el kéne titkolnia az iskolában ezeket és csak iskolán kívül élni egymásnak. (Ez normális?) Hogy"hivatalosabbnak" kellene lennünk. Nem nézem le egyébként a szerelmet, de ezt annyira természetellenesnek érzem. Pl. amikor valakik csókolóznak. Valahogy rögtön az az első ösztönös refelexem, hogy nekem akkor most el kell fordulnom, mert illetlenség nézni, de aztán eszembe jut, hogy kik ők, hogy zavarba hozzanak engem, és ez dühöt vált ki. Egy másik, amit kivált belőlem az az, hogy az illető bunkó, hiszen nem lehet addig beszélni hozzá, másrészt meg ez is a dicsekvés egy formája.

Valahogy azt is érzem, hogy a tanárok néha túl közvetlenek. Itt van például a Facebook. Nekem annyira furcsa, hogy ezen keresztül a tanárok is látják a mi korosztályunk összes hülyeségét. (amit külön utálok, ezek a "partiképek"). Szerintem nem jó ötlet egy közegbe helyezni a tanárokat a diákokkal. Egyébként itt szerintem mi vagyunk a hibások, hiszen a fb elvileg mindenkié, nem a tanárok tehetnek róla, hogy mi ilyenné tettük.

Mit gondoltok a nézeteimről? A múlt században kellett volna élnem? (azért vicces ezt leírni, mert egyébként valóban éltem a múlt században:D). Nem tudok alkalmazkodni? Azért nem szeretem a korosztályomat, mert nagy általánosságban képmutatás folyik (facebook a legjobb példa) mindenki nagyon érzékenynek és intelligensnek akar látszani, de erre rácáfol a valóság; nem bírok azonosulni ezzel a "piáljunk, drogozzunk, bulizzunk, éljük ki magunkat"-szemlélettel és végül idegesít hogy mindenki mutogatja a kapcsolatát.

A dologban egyébként az a rossz, hogy én alapjában véve társasági ember vagyok. De mivel ennyire más vagyok, ezért nem igazán tudok elvegyülni a mai kortársaim között. Egyszerűen nem fogadom el őket, és úgy gondolom, hogy igazam van. És dühít, hogy ők vannak többen és pk élvezik jobban az életet (lévén, ők összetartanak).

Másnak is voltak ilyen gondjai? Mit gondoltok rólam?

2011. febr. 23. 20:24
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Én is ugyanígy gondolom az egészet. Ha az osztályomban nem lenne az a pár ember akikkel megvagyok és beszélgetek velük, akkor már rég halálra ítélt lennék...Szerencsére most fogok végezni és már alig várom mert baromira irritálnak a többiek. Persze vannak kivételek de az nagyon kevés. És azt hiszem nem kell leírnom kik irritálnak leginkább..

Manapság már az a ciki, ha valaki nem szeretné a szüzességét elveszíteni túl hamar, vagy ha nem méssz buliba és másképp kapcsolódsz ki. Fogadni mernék ha egy tizenéves megkérdezné tőlem, hogy voltam e már buliba vagy szoktam-e járni és nem-el válaszolnék rá, akkor úgy néznek rám mint egy ufo-ra. Ebben biztos vagyok. Ezért találok nagyon kevés barátokat a korosztályomból.

Úgyhogy várom, hogy kiléphessek ebből a közegből.

Szerintem te se foglalkozz velük, nem kell magadnak ártanod az ilyen emberek miatt. Próbálom a pozitív oldalát nézni a dolgoknak.

üdv L18

2011. febr. 27. 18:30
 22/26 anonim ***** válasza:
Szakközepes voltam,de tényleg jó volt.(Első piálás,első szex,első zöld,első szájbaverés stb...)Majd kialakul.
2011. febr. 27. 21:40
 23/26 anonim ***** válasza:

Neked rossz a felfogásod, ne haragudj.

Én ugyan szakközepes voltam, de az majdnem ugyanaz - és remek kis osztályom volt, tényleg életem négy legszebb évét köszönhetem a sulinak. Pedig én is szemüveges voltam, én is jól tanultam, én sem jártam olyan gyakran bulizni - de ettől függetlenül remekül kijöttem a többiekkel.

Nem mondom, néha igenis buliztunk egy jót - de az belefér. Ettől még nem voltunk drogos, piás, magát széthányó hülye banda, sőt! Sokszor voltam érettségim óta a sulimban, és rengeteg tanár mondja el, hogy mi voltunk a legjobb osztály és rettentően hiányolnak minket. Mert mi még a tanárokkal is össze tudtunk haverkodni, pedig igen, fenn voltak facebookon, de istenem, a tanár is ember, őt is szerethetem, tisztelhetem, tarthatom kedves ismerősömnek.

Szóval ne te vagy túlérett, és nem is a múlt századba kellett volna születned. egyébként miért van az, hogy mindenki, aki kevésbé jön ki az osztályával, máris koraérettnek érzi magát? Nyilván erre a legkönnyebb ráfogni... de nem.

Egy kis próbálkozás kell ennyi az egész, mert korotokból, ugyanazon környezetetekből adódóan úgyis vannak közös témák, és azokat meg lehet találni. Ezt többnyire az akadályozza meg, hogy a hozzád hasonló kirekesztettek lenézéssel és némi megvetéssel kezelik az osztálytársait, mint "piás bagázs". Hát na, én sem szerettem mások viszonyairól beszélni, félrészegen fetrengeni, egyéjszakás kalandokba vetni magam, engem sem érdekelt hogy ki kivel smárol, nem akartam kibeszélni másokat - nem tettem. Ennyi. Ettől függetlenül is össze lehet barátkozni velük...

2011. febr. 28. 09:22
 24/26 anonim ***** válasza:
24%
Mindenki szivatott, a csajok rohogtek rajtam ,gyenge vezna valaki voltam,DE MOST ok dolgoznak nekem a noiket dugom es meg megkoszonik,a csajok meg wc nenik az osztrak hatarnal,tehat cooooool
2011. febr. 28. 13:14
 25/26 anonim ***** válasza:
47%
Nos, ami a gimnazista éveimet illeti, utáltam a sok uneducated underclass hero-t, meg a nagyképű maguktól eltelt idiótákat, akik szerény tudásukkal már rögtön egyetemi padokat vizionáltak önmaguknak. Bár akkor ezt aligha tudtam volna imigyen megfogalmazni. Az egyetemet is utáltam, igazán komoly barátságom, értékes emberi kapcsolatom csak most, PhD képzésben van. Akiket a közoktatásban barátoknak, barátnőknek (de legalább haveroknak) véltem, mára mind csalódást okozónak bizonyultak. F/33
2011. febr. 28. 15:11
 26/26 A kérdező kommentje:

Neked rossz a felfogásod, ne haragudj.

Én ugyan szakközepes voltam, de az majdnem ugyanaz - és remek kis osztályom volt, tényleg életem négy legszebb évét köszönhetem a sulinak. Pedig én is szemüveges voltam, én is jól tanultam, én sem jártam olyan gyakran bulizni - de ettől függetlenül remekül kijöttem a többiekkel.

Nem mondom, néha igenis buliztunk egy jót - de az belefér. Ettől még nem voltunk drogos, piás, magát széthányó hülye banda, sőt! Sokszor voltam érettségim óta a sulimban, és rengeteg tanár mondja el, hogy mi voltunk a legjobb osztály és rettentően hiányolnak minket. Mert mi még a tanárokkal is össze tudtunk haverkodni, pedig igen, fenn voltak facebookon, de istenem, a tanár is ember, őt is szerethetem, tisztelhetem, tarthatom kedves ismerősömnek.

Szóval ne te vagy túlérett, és nem is a múlt századba kellett volna születned. egyébként miért van az, hogy mindenki, aki kevésbé jön ki az osztályával, máris koraérettnek érzi magát? Nyilván erre a legkönnyebb ráfogni... de nem.

Egy kis próbálkozás kell ennyi az egész, mert korotokból, ugyanazon környezetetekből adódóan úgyis vannak közös témák, és azokat meg lehet találni. Ezt többnyire az akadályozza meg, hogy a hozzád hasonló kirekesztettek lenézéssel és némi megvetéssel kezelik az osztálytársait, mint "piás bagázs". Hát na, én sem szerettem mások viszonyairól beszélni, félrészegen fetrengeni, egyéjszakás kalandokba vetni magam, engem sem érdekelt hogy ki kivel smárol, nem akartam kibeszélni másokat - nem tettem. Ennyi. Ettől függetlenül is össze lehet barátkozni velük...

Hasznos volt számodra ez a válasz?

Ha szerinted baj van ezzel a válasszal, jelentsd a moderátorok felé, a probléma megjelölésével! Kérlek csak olyan válaszokat jelents, ahol a válaszoló egyértelműen rosszindulatú vagy szabályzatsértő megjegyzéseket tett, azért ne jelents választ, mert nem értesz vele egyet (ezt csupán értékeld a lefelé mutató nyíllal). Előre is köszönjük segítséged!

Ez a válasz trágár

Ez a válasz provokatív, a válaszadó csak veszekedni akar

Ez a válasz rasszista

Ez a válaszadó értelmetlen dolgokat ír

Ez a válasz egy hirdetés

Ez a válasz más szempontból problémás

A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 09:22

" Mindenki szivatott, a csajok rohogtek rajtam ,gyenge vezna valaki voltam,DE MOST ok dolgoznak nekem a noiket dugom es meg megkoszonik,a csajok meg wc nenik az osztrak hatarnal,tehat cooooool"

Ez most valami vicc akar lenni?

2011. márc. 1. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!