Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mire emlékeztek a '90-es...

Mire emlékeztek a '90-es évekből? Mit szerettetek benne? Mi az amit ma már cikinek tartotok? Mik a legnagyobb élményeitek ebből az évtizedből? Mi az amit a mai napig visszasírtok?

Figyelt kérdés
2011. febr. 22. 17:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Én is éppen '90-ben születtem,így az a 10 év a gyerekkorról szólt abszolút,hihetetlenül jó volt..Falun éltünk,egyszerűen imádtam,hálás vagyok a szüleimnek hogy nem hagytak a négy fal között felnőni,bár nem is kellett noszogatni kifelé a lakásból,tavasztól őszig mikor jó idő volt szinte folyamatosan kinnt voltam,csvarogtam,bandáztunk a faluban lakó gyerekekkel,nem nőttem fel burokban és nem is bánom,napközban vagy a kertben játszottunk,vagy kimentünk a kukoricásba bújocskázni,de az utcánk végén volt a park,ahol rengetegszer sütöttünk szalonnát és csináltunk tábortüzet,meg közel volt az erdő is,ott játszottunk,ipi-apacsoztunk,gunyikat építettünk,fákra másztunk,és ott volt a kis patak is ahol meg a szerencsétlen békákat fogdostuk össze állandóan,meg kerestük az állatok nyomait,a nagypapám vadász volt,és mindig kérdezgettem tőle,hogy milyen állat járt errefelé,emlékszem egyszer megértem,hogy korán amikor megy ki az erdőbe,vigyen magával,és mutassa meg nekem is a kis őzikéket,sokáig emlegette,hogy milyen jó volt látni az arcomon a boldogságot mikor reggel felkeltett,hogy akkor induljunk,akkor voltam életemben először magaslesen,még a távcsövét is nekem adta,ami azóta is megvan,és tényleg előjöttek hajnalban az őzikék:)

A nagymamámnak meg mindig segítettem sütni-főzni,és amikor ő gyúrta a kenyeret én álltam egy kis sámlin és gyúrtam én is vele,csak egy kisebbet,aztán megsütöttük mindkettőt,és mikor délután anyu vagy apu értem jött,akkor mindig mutattam,hogy ezt a kenyeret én sütöttem:)Meg mikor csináltuk a szilvalekvárt,mindig nekem kellett keverni,hogy ne égjen oda,és mama mindig mondta,hogy majd a végén megkóstolhatjuk a friss kenyérrel,de én sosem tudtam kivárni,és belekóstoltam,persze rögtön lebuktam,mert még az orrom is lekváros volt:Djah meg volt egy pöttyös bögrém,abban kaptam minden este kakaót,meg emlékszem tudtammeg még tudok is csuhéjból babát készíteni,mert a mamám megmutatta,hogyan kell:)húú,igazából ilyesmik jutnak eszembe,meg valahogy nyugisabb volt otthon,minden,a szüleim dolgoztak,de nem voltak ennyire gondterheltek,sokat jártunk kirándulni is,azokat is nagyon szerettem,nekem ezt jelentette a gyerekkor:)

2011. febr. 26. 11:07
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus :D Szoktam mondani, hogy a '90-es évek egy hatalmas ízlésficam volt, bár mostmár elég vicces így visszatekinten.

Én '87-ben születtem, a '90-es években voltam gyerek, meg kiskamasz. A zenékre nagyon emlékszem, hogy mennyire divatos volt a 3 vagy 5 tagú fiúcsapat, lánycsapat formáció (pl. Spice Girls, Backstreet Boys, vagy ilyen hármas csapatokból magyaroknál a Bestiák, Baby Sisters, meg hasonlók), és milyen idióta táncokat lejtettek a klipjeikben :D Aztán a másik ilyen divatos dolog volt, hogy minden számban kellett reppelni, anélkül nem volt menő.

Meg voltak az akkori divatos frizurák, te jó ég :D Főleg a pasiké, ez az ilyen rövidke haj, középen elválasztva, kétfelé zselézve, sötét hajban szőke melír, áááá :D

Aztán emlékszem arra is, hogy pár évig nagyon menő volt az ilyen cicababáknál, hogy full feketében jártak, meg fekete haj hozzá, na és persze a fekete holdjáró cipő hozzá.

A másik ilyen volt még a Buffalo cipő, fiúknak is, lányoknak is.

Aztán ott volt még az a rengeteg szín. De valami nagyon ízléstelen módon. Meg olyan harsány smink volt divatban, hogy a legtöbb csaj úgy nézett ki, mint egy prosti.

Az évtized másik nagy divatja volt még a haspóló, ami ma már ugye eléggé közönséges viselet, de akkor nagyon menő volt a kidobott has, nyaranta rengetegen jártak épp csak mell alá érő topban.

Meg kicsit korábban, a korai kilencvenes években volt még nagy divatja, hogy a lányok is ilyen nagy férfi pólókat hordtak, ezt a teljesen egyszerű, alaktalan T-shirt szabásút, általában szűk farmerral, meg egy csomó nyaklánccal. Ja, nyaklánc, akkor menő volt ez a műanyag pici cumi is, de volt belőle nagyobb is, ezt divat volt gyűjteni, damilra fűzve nyakban hordani. Meg fülbevalók is voltak ilyen cumisok. Na ilyenek [link]

Játékokra is emlékszem, ugye akkor voltam gyerek, szóval ezek is nagyon megmaradtak. A takonylabdára emlékszik valaki? :D A másik ilyen cucc volt, aminek nem tudom a nevét, de ilyen rugó alakja volt, vagy spirál, nem is tudom hogy mondjam. Műanyagból volt, egy henger forma dolog, ami valójában egy hosszú spirál volt, összecsukva lehetett benne ceruzát tartani az asztalon, illetve le lépegetett a lépcsőn ha elindítottam.

Meg akkoriban mindig reklámozták a tévében azt a vízilovas társasjátékot, valami táblás játék volt, és asszem négy műanyag víziló volt benne, és golyókat kellett vele elkapni. Ezért baromi sokat könyörögtem, de sose kaptam. Másik nagy vágyam volt még valami kísértetes társasjáték, azt is mindig reklámozták.

A másik, amire emlékszem még, azok a tévéműsorok voltak. A csúcsok csúcsa a Szomszédok volt :D Múlt nyáron annyira unatkoztam, hogy újra megnéztem, az elejétől a végéig, na hát ott sok ilyesmit lehet látni, mai szemmel nagyon vicces :) Már csak azért is, mert kottára egyidős vagyok a teleregénnyel, kb. egy hónapos voltam, amikor elkezdték adni.

További műsorok, amikre emlékszem: Dallas, Kisváros, régi Magyar Televíziós híradó, illetve a TeleSport, Szerencsekerék, aztán volt a Vágónak valami tök jó vetélkedője, amit mindig néztünk, de a címére nem emlékszem már. Talán ez lehetett a Mindent vagy semmit, már nem vagyok benne biztos. Valamiért nagyon megmaradt bennem a Telemázli című műsor is, de csak arra emlékszem, hogy végén mindig egy olyan volt, hogy a játékosok színes hengereket raktak egy asztalra, aztán berakták a "lökdösődő labdát", és amelyik játékos hengerét nem döntötte el, az nyert.

Aztán kistini korom kedvenc sorozatai voltak a Sweet Walley (vagy mi a fene, két ikerlány volt benne), a Sliders, Az első csók ("remek" francia sorozat volt, ááááá), aztán valamikor a kilencvenes évek végén kezdte el adni a Magyar 1 a Vészhelyzetet, amit az első rész óta nézek :) Na mondjuk az sokkal jobb volt annak idején, ez a mostani már egyáltalán nem hasonlít rá, nem csak azért, mert szép lassan minden szereplő kicserélődött, hanem amúgy is, már olyan más a hangulata az egész sorozatnak.

A korszakhoz köthető még egy francia "szappanopera", amit minden héten néztünk anyukámmal, jajj mi volt a címe... Nem fog eszembe jutni, csak a folytatása, az volt az Helene szeme. Na, rákerestem, az első sorozat a Megperzselt szívek volt :)

És persze az akkor kedvenc brazil sorozat, A homok titkai :D Jézusom, miket néztem.... :D Mai napig emlékszem, hogy azt minden nap adták délután, vasárnap pedig megismételték egybe az egész heti adást, és apukám úgy egy óra után kérdezte, hogy meddig kell még ezt a sz*rt nézni, én meg közöltem vele, hogy még csak a keddi résznél tartunk, szóval még kb. 2 óra :D Hát majdnem gutaütést kapott :D

Na, most kb. ezek jutottak eszembe, de szerintem ha még sokat agyalnék rajta, eszembe jutna még sok minden.

2011. febr. 26. 12:54
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

A vizilovas játék: hugo hami (szerintem a 80-as évekből való) A másik meg a szellemkastély.

A fekete ruha a Depeche Mode miatt volt.

Szerettem azokat a szörnyű zenéket, a fiúbandákat, a discosakat és a DM-t is.

Nem szerettem a holdjárókat, azt viszont igen, hogy nyugodtan járkálhattál sportcipőben meg pólóban.

Nyugodtan lóghattál a suliból nem csináltak belőle ekkora problémát mint ma.

Müanyag cumi gyűjtése mellet a lutra album mindenféle változata. A Mounten Bike biciklik, akkor jöttek be.

Ami ma már ciki lenne: rikító szines haspólók.

2011. febr. 26. 14:21
 14/17 anonim ***** válasza:
istenem de jó volt ezeket végigolvasni, minden emlékem leírtátok :) hüpp-hüpp
2011. márc. 19. 23:12
 15/17 anonim ***** válasza:

"Meg kicsit korábban, a korai kilencvenes években volt még nagy divatja, hogy a lányok is ilyen nagy férfi pólókat hordtak, ezt a teljesen egyszerű, alaktalan T-shirt szabásút, általában szűk farmerral, meg egy csomó nyaklánccal."

Emlékszem! A nőies alkatnak nagyon nem kedvezett az akkori divat. (De még az antidivat se!) 1993-ban voltam 13 éves, és emlékszem, az osztálytársaim leszóltak, ha valami nőiesebb volt rajtam, mert a menő a póló (és a 90-es blogban is említett) bő kockás ing volt, kitűrve. (Ilyenekre igyekeztek rábeszélni.) Semmi nőies nem volt divat, a fülbevalókért is leszóltak... Sokkal jobban néztem ki tiniként, amikor nem követtem a divatot :D Egy széles csípőjű, nagymellű lány kb. tehénnek néz ki egy nyakig zárt, bő pólóban vagy ingben. De a divat jellegzetessége, hogy az alkatokat nem veszi figyelembe. '94 - a bakancs bejött, nem csak rockerek hordták, hanem mindenki az égvilágon. Acélbetkósok később jöttek be, a 90-es évek végén sztem, és azt már csak rockerek,punkok hordták.) Jujj meg aztán '95 fele jöttek a citromsárga, narancssárga raver-színek. Broáfff :D:D:D De nekem is volt még, 16 évesen találtam csak irányultságban magamra, de mivel a nőiesség alteréknál se volt akkoriban divat, a jó kinézettel még bajaim voltak egy ideig.... (Amikor bejött a haspóló, a holdjáró és a csípőnadrág, már rég nem követtem a divatot.:D ) Ha valami szoknya, dekoltázs, ilyesmi volt rajtam,a rocker,alter, hc-s lányok is beszóltak, hogy ez diszkósp.icsás. Érdekes ezt utólag végiggondolni, de így volt. Az együtteses pólókban, nagy pulcsikban se éreztem túl jól magam,azok se álltak jól.

Szintén 90-es blog, de igaza van: a rettenetes barna rúzs végigkísérte a tinikoromat :D Diszkósként és később rockerként is. Amikor az egyetem alatt végre rátaláltam a goth-ra, ami helyrerázott minden téren,beleértve a kinézetet is :) (olyan 10 éve nemigen változott az ízlésem, stílusom,max.finomodott) akkor végre rájöttem,milyen jól áll nekem a vörös rúzs,és nem,egyáltalán nem ciki vagy k.rvás, mint ahogy korában győzködtek :D

2011. márc. 20. 14:32
 16/17 anonim ***** válasza:
3. voltam (14.32)
2011. márc. 20. 14:32
 17/17 anonim ***** válasza:
Én nem tudnék mondani olyan dolgot, amit most már cikinek tartok.Az egy másik korszak volt, azok a dolgok normálisak voltak akkor.Van néhány dolog, amit már előttem elmondtak, pl. a pólók.Én gyerekkoromban színes Budmil pólókat hordtam,de állandóan.:) Emlékszem divat volt egy időben a klumpa, a holdjáró(testvéremnek is volt olyan). Aztán ott van a tamagocsi, nekem a mai napig meg van, persze már nem működik.Ott van a bakancsruha,a haspóló. Még emlékszem az 50 filléresre,vagy arra, hogy 60 Ft volt egy gömb fagyi.A testvéreimmel mi is néztük a Walt Disney meséket,de néztük a Hódpapa meséit, vagy az Ágon ülő macska meséit,a Múmint,az Icurka picurka ikrecskéket, a Kalánka nénit.Volt néhány sorozat is:a Fejvadász,Sliders,Magnum ,Az Acapulco akciócsoport,Hegylakó. Volt Én pici pónimos matricás füzetem.A műanyag cumikra én is emlékszem, meg az üveggolyókra, és arra a színes spirálra is, amit már említett valaki,de nem emlékszem a nevére. Emlékszem a sütibabákra, amiket ki lehetett fordítani és süti lett, visszafordítva pedig baba.És általánosban az udvaron mindig gumiztunk.Szinte mindenki azt játszotta szünetekben. Még emlékszem mit mondtunk: Esza, esza, esza sza, be,ki rá...
2013. jún. 15. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!