Milyenek a svédek?

Figyelt kérdés
2009. febr. 14. 13:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
89%

14:38-as,14:49-esnek:

:D:DxDxD

ez nagyon jo...ha unatkoznak,egész nap csak hümmögnek...xdxD

am. a svéd nők azok szépek,és ott télleg nem tudják:mi az a rasszizmus.És én is szeretem őket,(főleg hogy hümmögnek).:DxD

2009. máj. 8. 20:51
 12/19 anonim ***** válasza:
98%
Én svédmániás vagyok, egyszerűen imádom a svédeket, imádom az országukat, imádom a nyelvüket. A svédek egyáltalán NEM RIDEGEK, (azért hiszik ezt, mert északiak, és mi azt hisszük, h a hideg miatt ridegek egymással...),sőt, nagyon kedvesek, minden külföldinek szívesen segítenek, mosolyogva járnak az utcán, nagyon sokat sportolnak, sokat futnak és kerékpároznak, húsgombócot és sok halat esznek, ABBA-t hallgatnak de Basshunter-t se vetik meg(a fiatalok), és normálisan öltözködnek. Ezenkívül a svédeknél abszolút nem illetlenség ha köpsz egyet az utcán, nyakkendős menedzserek is ezt teszik, ez náluk mindennapos. A svédeknél nincsenek hajléktalanok, mert olyan jó a szociális háló, illetve nagyon szeretik a természetet és az állatokat. No persze nagyon sokat hajóznak és vitorláznak, és mindenki folyékonyan beszél angolul. Ezenkívül so köztük a szőke, de persze vannak barnák is, és manapság egyre több arab, bevándorló él Svédországban, de ők is kapnak munkát, és nem közösítik ki őket. A svédeknél nagyon magas az átlagéletkor, ami nem csoda, hiszen stressz mentes életet élnek. Most hirtelen ennyi jutott eszembe, 2 év múlva Stockholmban fogok au pair-kedni :)
2009. aug. 11. 11:58
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Tudom régi ez a kérdés, de én is imádom a svédeket. Igaz,még sosem jártam Szendvicsországban (mert sok szendvicset esznek), de irtóóóó viccesek! Van egy svéd barátom is. Ámul-bámul, hogy milyen gyorsan tanulom a svéd szavakat tőle. xD Szerintem ez nem meglepő, mert egy kicsit nyelvrokonságban állunk velük, sok olyan szó szerepel benne, amit a magyarok is ismernek.
2011. máj. 28. 10:31
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem aranyos emberek lehetnek:) egyszer kiakarok menni oda a barátnőmmel,aztán lehet,hogy kint is ragadunk:D

Én imádom Basshuntert,az egész svéd mánia onnan jött,hogy olvasgattam fészen kommenteket..stb. Elkezdtem dalszövegeket tanulni,3hete lassan,hogy nagyonnagyon bírom a svédeket^^,mint annak idején a spanyolokat.:)

az igen nálunk például újrát jelent,míg nálunk hát tudjuk xd :D

Hej mitt hjärta,mitt fina hjärta..(8)xD

2011. jún. 16. 19:40
 15/19 anonim válasza:
:)
2011. jún. 20. 19:13
 16/19 anonim válasza:
100%

Sok közös szavunk van a svédekkel. Amint itt már írta valaki az igen tényleg "újra"-t jelent viszont ők "ijen"-nek ejtik.

A legviccesebb hasonló szavunk szerintem a "skägg", ami azt jelenti hogy szakáll és a tájegységben ahol élek nagyjából úgy ejtik mint a magyarban a segg szót. Emlékszem, amikor tanultam a nyelvet és a tanárom mutogatott a saját arcára miközben azt hajtogatta, hogy "Segg! Segg!" :D

2011. jún. 22. 13:03
 17/19 anonim ***** válasza:
65%
Utolsó hát ezen nagyot röhögtem :D Seggarcú :D AMúgy én azóta imádom a svédeket mióta PewDiePie-t ismerem :) Ezek a kommentek is csak növelik bennem a svédimádatot :D
2012. okt. 25. 21:22
 18/19 anonim ***** válasza:

Én írtam a 12-es hozzászólást. No, azóta történt egy s más dolog, svéd férjem lett, akivel Norvégiában élünk. :)

A norvégok és svédek nagyon hasonlóak (eltérés csak a nyelvben van egy picit ill. a kultúrában), nagyon szeretem őket. Őrültek sokszor :D, teljesen más a felfogásuk mint nekünk magyaroknak, nagyon higgadtak, és elég egészségesen élnek. Sokat sportolnak, síelés a fő sportjuk, már kb 2 éves kortól kezdik a gyerkőcök. :)

2012. nov. 29. 17:25
 19/19 anonim válasza:
az én barátom is svéd , és nagyon nagyon jó tapasztalataim vannak róluk: viccesek,műveltek,udvariasak,nem ridegek,jól bírják a piát :D, és alapvetően tök helyesek :D egyáltalán nem rasszisták. talán egy kicsit sznobok ,de nem vészes . kb ennyi ha valakit valami még érdekel priviben kérdezhet :)
2013. jan. 12. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!