Milyenek a svédek?

Figyelt kérdés
2009. febr. 14. 13:02
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Magasak, szőkék, jófejek.
2009. febr. 14. 13:24
 2/19 anonim ***** válasza:
89%
ABBA, Saab, rénszarvas, csoportos szex...
2009. febr. 14. 13:34
 3/19 anonim ***** válasza:
73%

Általában ridegek és távolságtartók egymás között. A szomszédok 15-20 év alatt nem váltanak a köszönésnél több szót. Mindenki otthon ül, nem csinálnak a barátok programokat, telefonon tartják a kapcsolatot.

van egy nagyon kedves barátnőm, az édesapja magyar, az anyja svéd. Ő mesélte. Ja és ő kint született, kint nevelkedett, és kint él a mai napig.

2009. febr. 14. 14:07
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Idegesítően türelmesek! :) Az egy dolog, hogy a zebrán, mint minden normális nyugateurópai országban átengednek, de itt, ha közben 3szor gondolod meg magad és fordulsz vissza az útközepén, akkor se hallasz egy dudaszót sem... (nem én játszottam el, hanem egy idős, járókeretes svéd bácsi... legalább 2szer fordult meg a zebra közepén :) )

Nem tolakodnak, nem sietnek... én is türelmes típus vagyok, de ez nekem túlzás volt.

Imádják a napfényt, de egyébként az időjárás változásra teljesen immunisak, egy fél órás kis esőcske kedvéért ők ugyan nem hagyják abba az amúgy pár fokos vízben való fürdőzést, vagy napozást...

Ha biciklizni/sétálni támad kedvük, akkor jöhet, hó, jég, szél, mintha mi sem történt volna... legfeljebb raknak hóláncot a bicajra (vagy ülésfűtést, vagy esernyőt... lehet kapni mindent hozzá)

Bármiben nagyon szívesen és azonnal segítenek, HA megkéred őket, DE maguktól soha semmit, még az ajtót sem hajlandók előtted kinyitni, és ha Te nyitod ki előttük, azon nagyon csodálkoznak és nem tudják hova tenni a dolgot (hiába egyértelmű, hogy ők mondjuk 30 táskával megpakolva nem tudták volna kinyitni)

Visszahúzódóak és nem nagyon beszélgetnek, de hétvégente kirúgnak a hámból és rengeteget isznak... ami elsősorban annak köszönhető, hogy télen sötétben és hidegben nem igazán lehet mást csinálni. (bár ez azt hiszem a finnekre jellemzőbb)

És ami számomra a leghihetetlenebb volt, hogy _tényleg_ ABBÁT hallgatnak! ... rengeteget :D

2009. febr. 14. 14:38
 5/19 anonim ***** válasza:
91%

14:38-as vagyok... folytatás:

Mint mondtam nem beszélgetnek, ha mégis, akkor a tipikus semmiről nem beszélgetés zajlik, vagy ami a legviccesebb: hümmögnek... ha már végképp nincs miről beszélni, akkor még egy jó 10-20 percig elhümmögnek...

az egyik hümmög valamit, a másik erre meglepődve "hümment" egyet majd ő is hümmög valamit, mire beletörődött, rosszalló hümmögés a válasz... majd kis csend után az egyik megint hümmög valamit, a másik meg nevetős, vidám hümmögést hallat :D

és viccen kívül ez tényleg nem beszéd! persze vannak benne néha szavak, de alapvetően különböző hangsúlyú hümmögések.. én sem akartam elhinni, amíg nem hallottam a saját fülemmel :)

(Ha jól emlékszem az "OK"-nak megfelelő hümmögést egy ideig tudtam utánozni, de sajnos már nem megy :) )

2009. febr. 14. 14:49
 6/19 A kérdező kommentje:
Akkor biztos jó lehet a svéd Mónika show:D:D
2009. febr. 14. 14:52
 7/19 A kérdező kommentje:
Az tényleg igaz hogy nagy illetlenség vendégségben a háziasszonytól elkérni a receptet?
2009. febr. 14. 14:54
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Nos a recepteset nem tudom, mi magyaroknál laktunk, amikor kint voltunk... de túl sok tipikus svéd finomságot én ott nem nagyon láttam... szinte mindent meg lehet kapni náluk konzervben, vagy "tömlősen"... olyan mint egy hatalmas májas, csak nem májkrém van benne, hanem főzelék, tejbegríz meg amit akartok ... egyébként nagyjából ugyanolyan kajákat esznek (ahogy én láttam), mint amilyeneket az IKEA éttermében kapni...

szóval egy jó receptet én is féltenék a helyükben :D

2009. febr. 14. 15:05
 9/19 A kérdező kommentje:
Egyre jobban kezdem imádni ezt az országot:D
2009. febr. 14. 15:12
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is... :)))
2009. febr. 14. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!