Mi készteti a vénasszonyokat a buszon arra, hogy a "kettes" ülésen a külső ülésre üljenek és kívülre tegyék a szatyraikat?
Nyanya? Te aztán elég paraszt lehetsz!
Mellesleg, mégis hova kéne raknia?
A másik ülésre, hogy elfoglalja még egy ember helyét?
az utolsó válaszolónak: sajnos azt csinálják amit mondasz, én (szégyen vagy nem) MINDIG feltolakszom a buszra, mert NEM VAGYOK HAJLANDÓ a 13-15 kg-os táskámmal (gimis vagyok) 25 percet ácsorogni, mert ők utaznak 2 megállót (a kis szatyruk kb 1 kg), és LE AKARNAK ÜLNI. hol érdekel ez engem? Sehol. A legtöbb nyugdíjas már olyan idős, hogy ingyen utazik, ráér, nincs semmi dolga. Nehogymár én álljak a buszon, amikor így is eléggé lefáradok a suliban, ők meg üljenek és pletykáljanak.
1 öreget sem engedek előre, az én nagyszüleimet is mindig fellökték a buszon. Ennyi a véleményem.
A kérdezőnek: hát kb. ugyanaz amit leírtam. És még annyi, hogy 1x beállt az ajtóba egy néni, 2 szatyorral (üres volt a busz), én meg e akartam szállni. Szóltam neki, nem állt arrébb, belerúgtam az egyik szatyrába, és félreállt azonnal. Le lehet pontozni, lehet utálkozni. Az öreg nyanyák tolakodnak, tőlük látják a fiatalok is..akkor miről beszélünk kérem szépen?
Azért szerintem ne általánosítsunk.
Vannak olyan nyugdíjasok, akik nagybevásárlásról jönnek (nincs kocsijuk), és tényleg 10 kg feletti szatyrokat hordanak magukkal.
Gondolom lány vagy, akkor megértem, hogy túl nehéz a 10-15 kilós táska. Fiúként szerintem simán bírható, főleg ha belegondolsz, hogy suliba egésznap csak ott ülsz és punnyadsz. Akkor szellemileg fáradsz el, a buszon fizikailag. Ez így egészséges.
Biztos van némi igazatok... de egyszer láttam egy esetet:
Idős nő utazik a buszon, külső ülésen, többi ülés tele. Felszáll egy fiatal, elindul az ülés felé. Az idősebb feláll, beengedi. A fiatal leül a KÜLSŐ ülésre.
Ezután az idős szépen elmondta neki, hogy ő azért van a külsőn, mert nagyon nehezen mászik ki és be. Sokkal könnyebb fölállnia.
A fiatal kicsit ingerülten reagált - pedig szerintem az idősnek igaza volt.
Erről eszembe jut két nagyon jó történet. Volt, hogy mentünk kedvesemmel és jegyet kellett vennünk, egy öreg néni simán beállt elénk és még lökdösődött is, majd megvető, gonosz pillantással nézett ránk. Én beszóltam neki, hogy csak tessék, nekem még van időm.
Utána pár hét múlva, bementem boltba, venni egy csokit, előttem egy öreg nénike volt vagy 3 szatyornyi cuccal, végig néz rajtam és az egy szál csokimon és mondja: menjek csak előre, ő már rá ér, nyugdíjas. Elkerekedett a szemem, mondtam is neki, hogy köszönöm, de meglepődtem, mert ilyet sem hallottam még, hogy nyugdíjas és ráér. Erre elnevette magát, hogy ő is csodálkozik, nem tudja, az a sok vénasszony hová siet annyira. Az utóbbi néninek hosszú és boldog második fiatalságot kívánok, teljes szívemből. :)
Általában tényleg ingyen utaznak és tényleg így viselkednek. láttam már helyi és helyközi járatokon is csúnyán érdekes dolgokat. de sohasem gondoltam úgy, hogy nekem jogom van ülni, mert én a suliban lefáradtam.
mit gondol az aki ezt mondta? A nyugdíjas is elfáradhatott. Na persze nem jogosítja fel arra,hogy a közlekedést akadályozva üljön le. Tegye ő is a lába közé a szatyrot, mint én a 60 l-es hátizsákommal tettem mikor kollégiumból utaztam haza 1,5 órát. végig így szoktunk ülni a buszon, hogy a közlekedőben lehessen járni. Irtó kényelmes volt. a 10-15 kg hátizsákot gondolom aki áll az is leteszi a közlekedőbe, úgyhogy ne legyen nagy szája.
Kismamaként megértem azt, hogy másfél órás buszúton a busz ajtajában álltam a lépcsőn. Senki nem "vette észre" hogy szóltam kismama vagyok, csak elém tolakodtak. Hátamon a 60l hátizsák tele cuccal és ott a domborodott a 9 hónapos pocim. Senkiben nem volt jó érzés.
Érdekes,hogy az ülőhelyekhez a leüléshez mindenkinek valamilyen vélt előjoga van és senki nem veszi észre ha a másik rosszul van. Szerencsére láttam mást is.
Álltam a buszon és rosszul letten én nem is gondoltam de a bácsi aki mellettem ült felállt és csak annyit mondott kicsikém miért nem szólt,hogy kismama? Na gondolhatjátok? soha nem lettem még rosszul akkor buszon, képes voltam ha kellett 3 órás utakat végig állni.
Meg is lepődtem mikor kiderült igaza volt a bácsinak. honnan volt neki ilyen jó szeme a dologhoz 70 évesen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!