Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Most mit tegyek? Anyukám...

Most mit tegyek? Anyukám nagyon beteg.

Figyelt kérdés
Sziasztok,13 éves vagyok és nagyon rossz anyagi körülmények között élünk az édesanyámmal.Ő takarít házaknál ezért napi 2000 forintot kap.Ebből albérletet,rezsit kell fizetni ennivalót kell vennünk.Most nagyon lebetegedett,nem bír felkelni az ágyból,40 fok a láza,gyógyszerre nem telik,nem tud menni dolgozni ezért nincs pénzünk,már ennivalóra sem.Az orvos azt mondta neki,hogy minimum 5000 Ft lesz a gyógyszer,de ő ezt nem tudja kiváltani,még 1 hétig biztos nem tud menni dolgozni én hogyan keressek pénzt?Kölcsönkérni senkitől nem tudunk csak mi vagyunk egymásnak.Édesapám 3 éve meghalt rákban.Már attól félek,hogy megfog halni, se gyógyszerre se ételre nem telik. Most mihez kezdjek? Hogy segítsek neki? Kérlek segítsetek. Egy 13 éves lány.
2011. febr. 20. 13:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg ha van egy barátnőd kérj tőle kölcsön. Vagy mivel írtad, hogy ezt nem lehet, akkor szólj az osztályfőnöködnek, vagy az egyik tanárodnak akiben megbízol... Én szerintem segíteni fog neked ;) És nyugi.
2011. febr. 20. 13:45
 2/14 anonim ***** válasza:
Semmi segélyt nem kaptok? Családi? Anyukád miért nem tud normális helyen dolgozni? Mármint nem tudom, nálunk errefelé pl nem hiszem hogy bárki költene takarítóra pedig nem lakunk csóró helyen.
2011. febr. 20. 13:54
 3/14 anonim ***** válasza:

Szerintem is fordulj bizalommal valamelyik tanárodhoz, valamiben biztosan tud segítséget nyújtani. Kérdezd meg pl, hogy bármiféle élelmiszerrel nem tud e segíteni az iskola, vagy tényleg akármivel. A menzán megmaradt kajából nem vihetnél e haza legalább ezen a héten, stb.

Ha nem tudnak segíteni, akkor megkereshetnéd valamelyik helyi egyházi segélyszervezetet, ők biztosan tudnak ha mással nem is, de tartós élelmiszerrel segíteni!

2011. febr. 20. 14:06
 4/14 anonim ***** válasza:

Önkormányzathoz menjetek be, kérjetek egyszeri és/vagy állandó segélyt - majd ott elmondják pontosan, de szerintem biztos kaptok, egyszerit biztosan. Csak Anyukád vigyen mindenféle igazolványt.

A lépcsőháztakarítást nem tudod helyette elvégezni?

2011. febr. 20. 15:18
 5/14 anonim ***** válasza:
(Értem, hogy beteg, de valahogy az önkormányzathoz be kellene menni...)
2011. febr. 20. 15:19
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, nem tudom hellyette elvégezni mert nem engedi akinél dolgozik már megkérdeztem.Azért nem dolgozik normális helyen mert NINCS lehetősége,elhiheted ha tudna elmenne 16 órába dolgozni, de nem tud. Az egyszeri segély nagyon jó ötlet,de csak egyre rosszabbul van, szövődményes tüdőgyulladás és nincs gyógyszere:( nagyon kivagyok készülve.
2011. febr. 20. 15:37
 7/14 tetris ***** válasza:
Bocsánat a kérdésért, de akkor netre, meg számítógépre hogy telik?
2011. febr. 20. 16:49
 8/14 anonim ***** válasza:
Ugyan már, lehet, hogy baráttól netezik. vagy régen jutott rá,és hűségnyilatkozatos.
2011. febr. 20. 16:50
 9/14 A kérdező kommentje:
A gépet egy zsibogón vettük 5000 forintért,nagyon régi. És a netet tudjuk fizetni ha anyukám dolgozik.DE MOST NEM TUD:(Semmi baj a kérdésedért,teljesen jogos csak ha énmárnem tudok elmenni sehova mert nincs 1000 forintom,hogy kimozduljak legalább ennyi szórakozásom legyen.
2011. febr. 20. 16:53
 10/14 tetris ***** válasza:
Nagymama, nagynéni, más közeli rokon nem tudna valahogy segíteni nektek?
2011. febr. 20. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!