Boldogabbak lettünk a technika fejlődésétől?
Figyelt kérdés
Mostmár sokkal könnyebb kommunikálni.Belépek msn-re azt rögtön beszélhetek a barátnömmel vagy bárkivel aki fenn van.Bármkor telefonálhatok,számitógépezhetek,tévézhetek és boldogabb lettem tőle?Én biztos nem.Szerintem sokkal jobb volt 300 éve amikor az emberek inkább egymással foglalkoztak,nem tévét néztek meg ilyesmi.Boldogabb lett az emberiség ezektől a dolgoktól?(szerintem egy busman sokkal jobban érzi magát a kis egyszerű életével ,mint mi)2009. febr. 12. 16:57
11/11 anonim válasza:
A technika fejlődését(véleményem szerint) az emberi szükségletek, álmok, tudásvágy és sok esetben a lustaság generálta. A biztonságra, kényelemre való törekvés mindenkiben benne van. Az igények kielégítése az egyik elsődleges szempont életünk során. Ezek rohamosan változnak. Nem volt szükséged Pl: MSN-re, jó volt a levelezés is. Valakinek igénye támadt rá, és összehozta. Ma már neked/nekem is van rá igényem(vagy legalábbis azt hiszem) és használod/használom is. Ha nem lenne nem kellene, nem hiányozna. Szerintem a technika fejlődése konkrétan nem befolyásolja a boldogság érzetet, csak ha azt hiszed/érzed, hogy szükséged van rá, sikerül megszerezni, így vagy úgy használni, és az jó neked. A "birtoklás boldogít" alapon valóban boldogabbá tesz,de az eszközök használatának módja nagyban változtathat ezen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!