Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nem aggódtok a világért?...

Nem aggódtok a világért? Szerintetek hová vezet a technika fejlődése?

Figyelt kérdés
Ma, a legtöbb fiatal fő szabadidős tevékenysége a számitógépezés. Szerintem ez abszolút nem jó, mivel leépíti a valódi emberi kapcsolatokat és egészségtelen. Tudom, hogy vannak hasznos oladalai is, mert sok információt megtalálhatunk a neten. A tv-nek is ugyanez a hatása, bár az passzív időtöltés, de erősen butító is, a műsorok minősége miatt. Régen, mondjuk 30 éve, a gyerekek kint játszottak a szabadban, értelmes műsorokat adtak a tv-ben, ja és igényesebb zenék voltak, amit tehetséges előadók énekeltek és nem lehetett mindenkiből sztár. Az, hogy az emberi kapcsolatok egyre inkább kezdenek leépülni és az erkölcsi normák teljesen felborultak, kicsit érdekes. Szerintem ez a média hatása. 10 éve még a legtöbb háztartásban nem volt internet, ma ez teljesen megszokott. Szerintetek mi lesz a helyzet 10-20 év múlva? Hol fogunk tartani? Én még fiatal vagyok, de úgy érzem a világ nem éppen jó irányba halad, a régebbi korokkal összehasonlítva. Persze akkor se volt minden fenékig tejfel, de valahogy kiegyensúlyozottabb és egészségesebb volt, ha értitek mire gondolok.
2010. jan. 15. 19:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

nem a technika fejlődésével van a baj, hanem magával az emberrel. Lehetne itt hiperszuper technika is, ha az emberek másképp gondolkodnának.

Egy önkritikára képes naponta 14-16órát a számítógép előtt ülő programozó...

2010. jan. 15. 19:53
 2/8 anonim ***** válasza:
84%

Ez abszolút így van. Anyu is mesélte, hogy az ő gyerekkorában, 25 éve még mennyire más volt minden, sokkal mélyebb emberi kapcsolatok jöttek létre. Szerintem ez nem vezet majd jóra, de talán míg én az életemet leélem, még nem fajul el teljesen a világ.

15L

2010. jan. 15. 19:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van, az ember a hibás. Ha úgy nevelnék a gyerekeket, hogy ne a TV számítógép előtt üljenek, már kis koruktól kezdve, nem onnan tanulnák a hülyeséget, és szociálisabban is aktívabbak lennének. De sokaknak egyszerűbb lerakni a gyereket a TV-elé, mondván el van az ott magában, mint tényleg időt szánni rá, tanítani, foglalkozni vele.
2010. jan. 15. 19:59
 4/8 A kérdező kommentje:
Az 1. részben igaza van. De én mégis úgy gondolom, hogy nem igazán jó egész nap a gép előtt üln, már csak egészségnek sem. Ja egyébként nem értek én annyra ehez a témához, de azt látom, hogy szétesnek a családok és sok a válás, a gyerekeket egy szülő neveli. Régen azért az emberek jobban el tudták fogadni és szeretni egymást, nem csak a szerelem tartotta fent a kapcsolatot ideig-óráig.
2010. jan. 15. 20:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

szerintem az hogy mindenki egyre több időt tölt a szgép előtt csak átmeneti, egy idő után "felnő" a társadalom a modern technikához, és kialakulnak új szokások (ill. régiek), újra elterjed a szabadban való időtöltés, sportolás stb.

szerintem

2010. jan. 15. 20:14
 6/8 A kérdező kommentje:

az jó lenne, erre már is gondoltam, és reménykedek.

14/l

2010. jan. 15. 20:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Én netről tanulok zongorán játszani
2010. jan. 15. 20:53
 8/8 Srapnel ***** válasza:

Ez a faj pusztulásra van ítélve, az biztos.

Amíg hőbörögnek a forgalomkorlátozás ellen, meg azt hiszik, hogy a benzin örökké "fog járni" mindenkinek olcsón. Amíg nem érdekli, hogy szétszennyez mindent, csak azért, hogy egy kicsit kényelmesebben éljen. Amíg az a sikk, ha pazarolsz és nem az, ha minél kevesebb dolog felhasználásával csinálod meg ugyanazt. Amíg a tárgyaid paraméterei emelnek menővé és nem a saját gondolataid vagy képességeid.

2010. jan. 16. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!