Mi lesz a technika fejlődésének az eredménye? Munkanélküli emberek tömkelege?
A technika már eddig is rengeteg ember állását vette el és ez a tendencia szerintem csak folytatódni fog.
500 év múlva el tudom képzelni, h gyári munkások,tanárok,sofőrök,orvosok, eladók,postások,mérnökök,katonák és még sorolhatnám nem lesznek, hiszen egy gép vagy technika fogja az ő munkájukat helyettesíteni.
Akkor mi lesz majd a sok emberrel?
A technikának tulajdonképpen az volna a feladata, hogy megkönnyítse az emberek dolgát. Például az iparban az automatizálást követően csökkenthetnék a munkások munkaidejét.
Ez a kapitalizmusban nem működik, automatizálást követően a munkások számát csökkentik. Hosszútávon ezért (is) csőd ez a rendszer, mert egy bizonyos fokú automatizáltságot elérve, már nem, vagy csak minimális számú fizikai munkásra volna szükség, ezzel tömegek megélhetését lehetetlenné téve.
Én a jövőt abban látom, hogy a monoton fizikai munkában a gépek leváltják az embereket, így csak a kreativitást igénylő feladatok, illetve a szellemi munkák maradnak meg az ember számára.
> A technika már eddig is rengeteg ember állását vette el
A technika nem rossz. A társadalmi rendszer a sz*r.
200 évvel ezelőtt is ettől féltek, aztán még mindig szükséges az emberek aktív részvétele a gyártásban.
Olvasgass: [link]
Én nem igazán gondolkozom azon hogy mi lesz majd 500 év múlva, amikor most, MOST évente 4 és fél kilométert halad előre a sivatag.
De csak hogy belegondoljak, a Mérnök valószínűleg az egyetlen foglalkozás ami nem válhat elavultá egy tökéletesen gépesített világban. Mert csak a swarci játszotta jól az érzelgős droidot, az sajnos nem létezik, mint ahogy a gondolkozó gép sem. Hogy alkotnának akkor új nem létező dolgokat a gépek. Kreativitás és hasonlók.
„Hogy alkotnának akkor új nem létező dolgokat a gépek.”
A mesterséges intelligencia elérhet egy olyan szintet. Meg olyat is hogy magát fejlessze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!