Mit gondoltok a német nyelvről?
Nekem alapvetően tetszik, a szavak és a logikája is.
De amikor élőben hallom akkor nagyon idegesít a németek tipikus sipítozó fejhangja, ahogy ezt a nyelvet beszélik.
Úgyhogy eléggé kettősen viszonyulok ehhez a nyelvhez.
Ti hogy vagytok vele?
Tetszik a logikája? Hát az aztán sok van benne... kezdjük a szavak névelőjével.. Der Die Das. Milyen logika van bennük?(Pl. a magyarban A névelőt kap az a szó ami mássalhangzóval, ami AZ névelőt kap az magánhangzóval kezdődik.) Vagy a többesszám.
Ez csak saját vélemény, lehet, hogy más(pl: Te) ezt nem így gondolod.
Elsőnek üzenem:
Az, hogy a névelőkben nincs logika, egy általános tévhit. VAN bennük logika, ami egy sor szabályból áll. Itt vannak: [link]
Más kérdés, hogy vannak kivételek, de ha ezeket a szabályokat tudod, akkor szerintem a szavak nagyrészének már tudod is a névelőjét.
"etszik a logikája? Hát az aztán sok van benne"
Ne legyél már ilyen soviniszta barom...minden nyelvnek van logikája, másképp nem tudna élő és beszélhető nyelvvé összeállni
Régebben tanultam, de egyáltalán nem ment. Kukkot nem értettem belőle, nem találtam a logikát, ráadásul szeirntem baromi ronda nyelv.
Abba is hagytam.
Én tanultam évekig, végül egy jó társalgási szintre eljutottam vele, majd évekig nem használtam és eléggé elfelejtettem... illetve értem, de nem bírok megszólalni.. :S
Egyébként szerintem is csúnya nyelv...
tanultam 8 évig. a passzív nyelvtudásom elég jó, simán megnézek német nyelvű híradót, reklámot, nagyjából értem is a lényeget.
imádom hallgatni, van benne valami különleges szépség.
a beszéd már nem megy annyira, de ha mondjuk pár hónapra száműznének a nyelvterületre, akkor biztosan visszajönne sokminden, 90%os lett anno a nyelvvizsgám :D
sajnos a nyelvtan miatt nem szerettem annyira, az nehezen ment bele a fejembe, ennek ellenére az angolra valahogy nagyon jól ráéreztem, és mivel gyakrabban használom is, ezért angolból sokkal jobb vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!