Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a német nyelvről?

Mit gondoltok a német nyelvről?

Figyelt kérdés

Nekem alapvetően tetszik, a szavak és a logikája is.

De amikor élőben hallom akkor nagyon idegesít a németek tipikus sipítozó fejhangja, ahogy ezt a nyelvet beszélik.

Úgyhogy eléggé kettősen viszonyulok ehhez a nyelvhez.

Ti hogy vagytok vele?

2011. febr. 14. 14:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Tetszik a logikája? Hát az aztán sok van benne... kezdjük a szavak névelőjével.. Der Die Das. Milyen logika van bennük?(Pl. a magyarban A névelőt kap az a szó ami mássalhangzóval, ami AZ névelőt kap az magánhangzóval kezdődik.) Vagy a többesszám.

Ez csak saját vélemény, lehet, hogy más(pl: Te) ezt nem így gondolod.

2011. febr. 14. 14:36
 2/12 anonim ***** válasza:
Nekem a nyelv hangzásilag nagyon tetszik, egyik legszebb szerintem. Viszont a nyelvtanával nem vagyok kibékülve, abba is hagytam a tanulását (nem használtam volna amúgy se semmire..).
2011. febr. 14. 14:42
 3/12 anonim ***** válasza:

Elsőnek üzenem:

Az, hogy a névelőkben nincs logika, egy általános tévhit. VAN bennük logika, ami egy sor szabályból áll. Itt vannak: [link]

Más kérdés, hogy vannak kivételek, de ha ezeket a szabályokat tudod, akkor szerintem a szavak nagyrészének már tudod is a névelőjét.

2011. febr. 14. 14:57
 4/12 A kérdező kommentje:

"etszik a logikája? Hát az aztán sok van benne"

Ne legyél már ilyen soviniszta barom...minden nyelvnek van logikája, másképp nem tudna élő és beszélhető nyelvvé összeállni

2011. febr. 14. 14:59
 5/12 anonim ***** válasza:

Régebben tanultam, de egyáltalán nem ment. Kukkot nem értettem belőle, nem találtam a logikát, ráadásul szeirntem baromi ronda nyelv.

Abba is hagytam.

2011. febr. 14. 15:20
 6/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is ronda nyelv.8 evig kinlodtam vele a suliban,de nem siman eltudnanak adni a nemetek:).Az angolt harom honap alatt kozepszinture megtanultam.A nemet szerintem is visit nagyon es mindig hitler jut rola az eszembe.Nem tetszik!
2011. febr. 14. 17:31
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon tetszik, az angolt én pl túl puritánnak találom
2011. febr. 14. 17:45
 8/12 anonim ***** válasza:

Én tanultam évekig, végül egy jó társalgási szintre eljutottam vele, majd évekig nem használtam és eléggé elfelejtettem... illetve értem, de nem bírok megszólalni.. :S

Egyébként szerintem is csúnya nyelv...

2011. febr. 14. 18:10
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik a német, jobban, mint az angol, amiben, már megbocsássatok, de van egy csomó nagyon hülye szabály. Illetve nem hülye szabály, de nagyon nehezen áll rá az agyam.
2011. febr. 15. 11:21
 10/12 anonim ***** válasza:

tanultam 8 évig. a passzív nyelvtudásom elég jó, simán megnézek német nyelvű híradót, reklámot, nagyjából értem is a lényeget.

imádom hallgatni, van benne valami különleges szépség.

a beszéd már nem megy annyira, de ha mondjuk pár hónapra száműznének a nyelvterületre, akkor biztosan visszajönne sokminden, 90%os lett anno a nyelvvizsgám :D

sajnos a nyelvtan miatt nem szerettem annyira, az nehezen ment bele a fejembe, ennek ellenére az angolra valahogy nagyon jól ráéreztem, és mivel gyakrabban használom is, ezért angolból sokkal jobb vagyok.

2011. febr. 15. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!