Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Szerintetek se...

Mit tegyek? Szerintetek se törődjek vele?

Figyelt kérdés

Mindig tisztelettudó vagyok a tanárokkal szemben, de van egy zsarnok matektanárom, aki állandóan ordít, közben néha vigyorog, a rosszakat kedveli, fel van pörögve, és már az első félévben örömmel közli, hogy kiket fog megbuktatni év végén. Szerencsétlen hülyének tart azért, mert csendes és jó vagyok, és/mert nem igazán tudom a matekot (annak ellenére, hogy sokat gyakorlom). Ráadásul nagyon beképzelt. Lelkileg tönkretesz, nem egyszer sírtam miatta. Néha haragomban is. És még csak 30-35 év közötti, de szerintem nem tanárnak való.

Ezentúl próbálok "nem törődni" vele, mégha nehéz is ezt megtenni, de hátha akkor jobb lesz...

18/F vagyok

2011. febr. 13. 20:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Szólhattok az osztályfőnöknek vagy az igazgatónak, ha páran összefogtok.
2011. febr. 13. 20:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a legtöbb tanár ilyen. Már bánom, hogy idejöttem. Minden évben új tanárokat kaptunk (fel nem foghatom, hogy miért). Van olyan tantárgy, amit a 4 év alatt 5 tanár "tanított". Mert igazából nem sokat tanítottak. Most megkaptuk a legszigorúbb és legaljasabb tanárokat akik a 11-es anyagot darálják (12-ben!) és folyamatosan mondogatják milyen semmirekellő banda vagyunk. Persze részben igazuk is van, de van pár rendes gyerek is. És az érdekes, hogy mindegyik tanár a rossz magaviseletű, lusta gyerekekkel van jóban. A normális gyerekeket egy fokkal jobban szívatják.

Jártam már több iskolába is (többnyire pozitív élményekkel gazdagodtam), de ilyen aljas banda egyikben sem volt.

Ha rendes osztályfőnököd, akkor tényleg szólhatsz neki, bár szerintem magasról tenni fog rá. Szerintem bírd ki ezt a kis időt, aztán továbblépsz. Nem sok mindent tehetünk, ő a tanár, mi meg a taknyos kölykök.

2011. febr. 13. 21:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem is voltak ilyen tanaraim es az egyik legzsarnokabbrol (matek-fizika szakos volt) evekkel kesobb derult ki, hogy miert ilyen. Veletlenul elkottyantotta, hogy hogy kepzeli barki, hogy 5-ost akar, mikor o a sajat maga altal oktatott targyakbol is max. 3-as volt mar altalanosban is es mindenkivel ossze-vissza orditott, semmi sem volt jo neki. Egyetemen meg szinten voltak idiota tanarok, de az ilyet nem szabad felvenni. Ha jo vagy es csendes, maradj is meg annak, nem kell mindenkinek a kozeppontban lennie allandoan. Te ilyen vagy, ha pedig szerinte koze van ennek a matek tudasodhoz es o a te viselkedesedet kritizalja, akkor egyertelmu, hogy ebben a tortenetben o a bunos es nem kell vele torodni.

Annyit mondok, ne torodj vele, mert megvaltoztatni ugysem tudod, magadat kikesziteni meg nem erdemes.

2011. febr. 13. 22:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Arra, meg, hogy miert szivat jobban egy jo tanulot a tanarok tobbsege, a magyarazat az, hogy

1. vagy irigy

2. vagy tobbet var a jo tanulotol, mert tole mar megszoktak, hogy tudja az anyagot es feltuno, ha nem keszul

3. pl. nyelvtanarnal figyeltem meg, hogy azokkal volt joban, akik nem voltak jo tanulok, mert pl. en levizsgaztam 1 ev utan, 3 evig nem is jartam be hozza orara ugye, a tobbiekkel meg 4 evig tudott spanolni, engem meg nem is ismert annyira. Mentek az SMS-ek az osztalytarsaimnak szulinapra, nevnapra stb., en meg csak neztem, hogy hogy lehet igy kivetelezni, nekem meg egy szia-t is nehezere esett kibuffenteni (oszt. fonokunk volt amugy).

2011. febr. 13. 22:38
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A legnagyobb lecke, amit ez a tanár megtaníthat neked, az a lelki önállóság megszerzése. Erre nagyon nagy szükséged lesz egész életedben. Mivel nem beszélhetsz vissza, kénytelen vagy megtanulni a nyugalmat. Ugyanakkor tanulj meg egy "lelki" védőpáncélt felhúzni magad köré, és ezen a páncélon csak azt beengedni, amit te akarsz. Figyeld meg a parlementben az ilyen embert. Mikor sértegetik, elnézően mosolyog, és azt godnolja magában, "milyen kis buták". Igen, te is ülj nyugton a helyeden, és godnold azt, "szegény, így éli ki a hatalomvágyat magából, de rossz lehet neki, hogy nem tud megszabadulni tőle" ... stb. Ezt úgy hívják: részvét. Te sajnálod őt, ez a vicces benne. De nem mondod, nem is mutatod, mert azzal csak felkorbácsolnád az indulatait. Gondolhatod azt is: "majd elmúlik neki".

Na, most ehhez jókora önbizalmad kell, hogy legyen. Ha nem megy a matek, ENNEK NINCS KÖZE az önbizalomhoz. Jó, nem megy a matek. Ez kellemetlen, de attól még te a magad békességében BÖLCSEBB is lehetsz, mint a tanárod. Ha tényleg bölcsebb vagy, ezt nem adod a tudtára neki. De belül egy jó érzés.

Nem ismerlek, és nem is szabad ítélkezni, és hasonlítani, de az, hogy nehezen megy a matek, az értékmérő tulajdonság lehet egy matek felvételin, de emberi méltóság vagy emberi kiválóság tekintetében nem értékmérő. Két fontosat ismerek: békesség, bölcsesség.

A matekhoz: néha az a baj, hogy hiányoznak az alapok. Ha ez a helyzet nálad, elő az ötödikes könyvet, és végigmenni pontról pontra a mostani példákig.

A másik gyakori, hogy olyan gyorsan követelik, annyi példa van egy dolgozatban, hogy téboly gyorsan kell kapcsolni, és átlátni. Ha ez a helyzet nálad, nem nagyon tudok ellenszert. Talán az, hogy az agynak sok oxigén (értsd: friss levegő) kell, sok VAS, (zöldségeket enni, vagy vaspótló+ FOLSAV). Próbálj szabad levegőn futni rendszeresen, ha kapkodod a levegőt, feltöltődsz oxigénnel.

2011. febr. 17. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!