Itt mindenki ennyire penge?
Olvasgatom itt gyakorin az érettségivel kapcsolatos kérdéseket és rengeteg olyan válasz van, hogy ő nem tanult semmit érettségire és 4-es 5-ös lett neki,pedig 2-3-as volt az átlaga minden évben. Meg egyéb más tanulós kérdéseknél is ezt olvasom, hogy nem tanul semmit de 4,3-4-es átlaga megvan. Itt mindenki ennyire okos vagy kamuzik itt mindenki?
Ha már itt tartunk. Őszintén!! Milyen tanuló voltál és milyen lett az érettségid?
Én igaz, jövőre érettségizem, de be vagyok szarva elég rendesen mert örülök ha megvan mindenből a 2es.
Nekem szerencsére ilyen téren viszonylag jó agyam van. Ha órán figyeltem, akkor itthon nagyon keveset kellett ráfodítanom arra, hogy másnapra tudjak mindent. Nem tanultam rendszeresen, inkább csak dolgozatokra, ezért is volt mindig mit javítani, hiszen ha kihívtak felelni úgy hogy baromira nem volt kiszámítható, akkor kanyarították is be az egyest. Azért olykor tudtam hogy lassan én leszek a soros, ilyen időszakokban egyszer-kétszer átolvastam az anyagot. A házi feladatokat MINDIG megoldottam, akkor is ha sosem kérték számon! A matekot pl nagyon nagyon szerettem, sosem kellett tanulnom, csak megértenem, végig 5-ös voltam belőle. Eljött az érettségi, ami baromira jól rátapintott a gyengeségeimre, és csak 4-esre sikerült, ahogy a törim is, amit világ életemben utáltam, nem igen tanultam rá csak sebtében témazárók előtt. A másik három tárgyam 5-ös lett.
A gimi alatt végig 4 egész körüli átlagom volt. Írásbeli érettségire éppen csak annyit tanultam, hogy átnéztem a fogalmazásokat, amiket házinak kaptunk esszét, illetve fogalmazás témát, azokat mindig megcsináltam. Töriből egy-két korszakot is átnéztemm, matekból pedig megoldottam az összes előző évi érettségi feladatlapot, ennyi. Szóbelire kb 4 napot tanultam, de azt látástól vakulásig, és hozzátartozik az igazsághoz, hogy utolsó évben már csak 3 tantárgyból érettségiztem. (matek, magyar, töri) Utólag visszagondolva, így főiskolásként már én is azt mondom, nem tanultam sokat rá (a jelenlegi viszonylatokhoz képest), de akkor igen is baromi megterhelőnek tűnt! :)
Én magyarra nem tanultam semmit, csak szóbelire egy kicsit. De arra is úgy, hogy a tanárnő volt olyan rendes, és kidolgozta nekünk a tételeket. Ő vizsgáztatott, ezért az volt a tételben, amit ő kért. Egyébként is a négy év alatt annyira belénkverte az érettségi követelményeket (bár mást nem nagyon), hogy már a könyökömön jött ki.
Töriből emelteztem és nagyon tanultam rá, de nem sikerült olyan nagyon jól. 80% lett, ami nem hangzik rosszul, de több pontot akartam vinni, és sokat tanultam. De hát ez emelt. A közép töri nevetségesen egyszerű.
Választott tárgyam rajz volt. Mind közül a legröhejesebb érettségi tárgy, a követelmény nincs sehol megadva, nem is lehet tanulni rá. Kicsit izgultam, hogy mi lesz így, de tiszta gagyi volt az egész... Csak kitöltesz egy feladatlapot, a képelemzésnél fejből is lehet rizsázni... és még csak jó eredményt se kell elérni, mert tudtommal rajz érettségit SEHOL nem kérnek.
Angolról megint nem tudok nyilatkozni, mert abból is emelteztem, és már régen letettem, nem emlékszem rá.
Matekra egyáltalán nem tanultam a négy év alatt. Ez meg is látszott a jegyeimen, és az érettségimen is. Minden tárgyból ötös lettem, de matekból csak 35%-ot értem el (kettes). Pedig órákon figyeltem. Csak nem csináltam meg a házit, a tanárral eldumáltuk az órát stb. Tanulságos volt.
Nem kell ennyire felfújni az érettségit...Én matekból úgy lettem 4-es, hogy az előtte lévő félévben megbuktam matekból, előtte meg 2-es voltam végig gimiben.
A töri lett még 4-es, abból órán is 4-es voltam, a többi meg ötös, ebből kettő emelt (angol, spanyol)
Én úgy tanultam, és voltam 3-4-es tanuló (csak a matek volt ilyen rossz), hogy órán mindig odafigyeltem, de a házikat már nem nagyon csinálgattam meg. Amúgy matek érettségire annyi volt a készülésem, hogy az uccsó félévben minden héten megcsináltam egy érettségi feladatsort, és a tanárral ellenőriztük, és ennyi. Mikor megláttam, mi az érettségi feladatsor első része, a teszt, majdnem felröhögtem.
A szóbelire az utolsó héten tanultam meg mind a 60 tételt.
Kérdező: tényleg úgy van, hogy a legszínvonaltalanabb szakközép tanulói is megtudják írni ötösre, hozzájuk igazítják, nem kell aggódni, és ha egyetemre mész, egyetlen vizsgád is nehezebb lesz az egész érettséginél...mármint sokkal többet kell rá tanulni.
Öcsém és unokaöcsém is tavaly érettségizett, szóval friss infóim vannak.
A dolog teljesen iskolafüggő.
Az öcsém például egy erős gimibe járt (Apáczai) az osztályátlaguk olyan 4.2-4.3 volt az érettségi átlaguk 4.9 felett, pedig mindenki emeltezett, az osztály fele több tárgyból is.
Unokaöcsém egy teljesen közepes suliba járt, ott tényleg az volt, hogy aki hármas egy tárgyból az hármasra jó középszinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!