Csak nekem tűnt fel, vagy az emberek egyre ellenségesebbek lesznek? Ha van kedvetek beszélgetni, írjatok, véleményekre lennék kíváncsi =)
Arra értem, hogy a fiatalok, a korombeliek (én 18 vagyok) meg az idősebbek is olyan... komor arckifejezéssel járkálnak az utcán, megvetően pillanatnak másokra, hogy egy rendes, kedves gesztus (számomra) már-már csoda, és aranyat ér... Őszintén, én páromban azt becsülöm, hogy olyan borzasztó megértő... sokat van az életem hullám völgyben és nem mondja, hogy egy depressziós idióta vagyok, inkább keres mást akivel tud bulizni, szívni, hanem segít, nyugtat, mellettem van... Egyik osztálytársam felajánlotta, hazakísér, mikor rosszul voltam iskolában. Pont tőle nem számítottam erre...
Én tartok az emberektől, én sosem voltam trendi hűdejó csaj, sem népszerű. Én voltam legalul mindig. És az efféle, kicsi kis emberi gesztusokat vagy akár csak egy mosolyt annyira de annyira tudok értékelni, olyan jól esik... Mikor páromtól kapok egy szál virágot, vagy egy tábla csokit, nekem annál nagyobb öröm nincs.. vagy ha nagyim gondol rám, és hoz nekem haza mondjuk egy csomag rágót, mert tudja, hogy szeretem...
Bocsánat, hogy így kitörtem, de itt GYK-n is van nagyon sok olyan ember, akik igen érdekes stílusban válaszolnak kérdésekre. De persze vannak nagyon rendes, segítőkész emberek is. Ritka érték már ez szerintem manapság, és az összes olyan embernek kívánom, őrizze meg ezt a tulajdonságát.
Na. megvolt a kitörés, jöhetnek a vélemények ^^;
Nálam mondjuk kérdéstől függ, milyen hangnemben válaszolok, alapból nem tartom magam ellenségesnek.
Az utcán valóban szoktam komor arckifejezéssel mászkálni, meg megvetően nézni másokra.. :D De az inkább azért van, mert nehezen kapok levegőt az orromon, és ha sokat kell sétálnom, az oxigénhiány miatt kifulladok (nyitott szájjal meg csak nem mászkálok) és rossz lesz emiatt a közérzetem nagyon. :| Olyankor meg aztán mosolyogni van a legkevesebb kedvem.
Amúgy meg, nem tudom, én sosem igényeltem a kedvességet vadidegen emberektől, persze ha bunkók azt sem szeretem, de nekem az teljesen elég, ha normálisan viselkednek velem - szóval nem bunkón. Bunkó alatt pedig mondjuk azt értem, ha beszólnak azért, mert visszateszek valamit a boltban, miután már beütötték a kasszába, nem azt ha valaki komor arccal végzi a dolgát.
Inkább az a fontos, hogy a közvetlen környezetem (család, barátok) hogy viselkedik velem, és ők nem szoktak ellenségeskedni.
hát lehet, ez is fenn áll, persze! Sajnos, a pénz, a szükséges rossz igencsak befolyásolja az ember életét.... de szerintem nem kell szégyellni ha nincs pénzed vagy épp hullámvölgybe kerültél anyagilag. Manapság egyre több emberrel esik meg. Sajnos...
Remélem, mielőbb rendbe jössz, és próbálj meg vidámabb lenni. Akkor a pozitívabb dolgokat fogok előbb észrevenni :) Én legalább is így hiszem.
Szia!:)
Én is észre vettem hogy egyre több az ilyen flegma stílusú ember( itt a GYK-n és az utcán is) ,és egyre jobban el tudok keseredni tőle. Nem értem miért kell gonoszkodni meg lenézni, ha valaki pl.kérdést tesz fel ezen az oldalon(még ha nem is a legokosabb kérdés), hiszen segítséget,ötleteket szeretnének nem bántást,okoskodást, lekezelést. És senkinek sincs amúgy joga ítélkezni a másik ember felett. Én már nem is nagyon szeretek emberek közé sem menni, mert sajnos naponta többször előfordul hogy megbántanak másokat előttem vagy engem éppen, és sokszor már úgy érzem nem lehet ezt elviselni, folyamatos csatát vívni minden nap a tuskókkal. El tudják venni az életkedvem egy jó időre! Jól látod tényleg türelmetlenek és ellenségesebbek lettek egymással az emberek.Vannak azért olyanok is akik rám mosolyognak( csak úgy), egy két kedves szót mondanak és ez engem is nagyon boldoggá és jókedvűvé tud tenni! De sajnos egyre ritkább! Bárcsak mindenki ilyen lenne! Pedig én igyekszem hogy soha ne bántsak meg senkit.
szerintem nagyon befolyásolja az embereket hogy milyen kedvük van mennyira boldogok épp. ha valakinek annyi a gondja hogy azt sem tudja mi lesz holnap, akkor nem hiszem hogy széles mosollyal mászkál az utcán. de azt megfigyeltem ha mosolygok jobb kedvem van , valahogy az emberek is pozitívabbak irányomban. jobban észre is veszem az embereket, figyelmesebb vagyok. ha nagyon rossz napom van akkor csak megyek szinte magamba fordulva és lehet hogy még a legapróbb dolog is idegesít.
amúgy meg szerintem az ország gazdasági helyzete is tükröződik az embereken..
hát sajnos ez van... de meg kéne próbálni úgy élnie mindenkinek ( lehetőségek szerint persze) hogy lehet, ez az utlosó nap... nem kell betegnek lenni ahhoz, hogy a következő hajnalt már egy másik világból nézzük... ezt sosem lehet tudni!
Én személy szerint mindig megpróbálok segíteni másokon, tök frankó lelki szemetes vagyok, de engem senki nem hallgat meg.. aki meghallgat az aztán közli, hogy menjek orvoshoz, mert nem vagyok normális. Én a lelkem, mindenem odaadom naivan mindenkinek, csak hogy barátkozzak és ezt kihasználják rengetegen... na. ezért lettem zárkózott, egyedül páromban bízom, és ennyi..
Meg úgy vettem észre, megváltoztak a normák is. Az a menő aki piá és nem emlékszik kivel mit művelt és miért. Kellenek a márkás cuccok, hogy elismerjenek bennünket és ez elég szomorú. Vannak dolgok amik szerintem ennél fontosabbak. Az őszinte mosoly, egy kedves szó... ahogy írták, fel tudják dobni az embert nem is kicsit!
Mosolyogj nép!
(11:58 vagyok ismét)
Tudom hogy minden embernek van problémája( sajnos ilyen a mai világ),de attól hogy gondok vannak még nem kéne a másik emberbe is belerúgni.Ha nekem rossz a kedvem legyen neki is.
Eszembe nem jutna ha súlyos problémáim vannak(anyagi stb.), hogy egy másik személyen töltsem ki a bosszúmat. Van olyan kedve az embernek hogy nincs jó napja és nem mosolyog, de nem kell mellé még feltétlenül szemétkedni is. Azzal nem segít a senkinek. Össze kéne inkább mindenkinek tartani és segíteni,tisztelni egymást.
12:21
Osztom a véleményt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!