Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van az, hogyha nekem...

Miért van az, hogyha nekem más tetszik, mint XY-nak, akkor XY azt mondja, hogy nincs ízlésem, illetve ízlésficamom van?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a kérdés nem ebbe a kategóriába tartozik, elnézést is kérek, de itt rendes válaszolók vannak. Máshol komolytalan válaszokat kapnék...

Szóval: mi alapján van valakinek ízlésficama? Ha nekem más a véleményem, ízlésem, akkor az már rossz? Milyen gáz már ez?? Vélemény?

2011. febr. 5. 12:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem XY egyszerűen egy hülye, aki képtelen elfogadni, hogy ne neki legyen igaza.
2011. febr. 5. 12:45
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, pedig sajnos gyakran tapasztalom ezt az iskolában. Van több barátnőm is, de mindannyiunknak más az ízlése. Ezzel semmi baj nem lenne, hangsúlyozom: nem lenne, ha ők nem piszkálnának folyton azzal, hogy milyen undorító, ízlésficamom van stb. Csak azt nem értem, hogy miért ízlésficam az, ha nem egyezik a véleményünk!
2011. febr. 5. 12:49
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi :D De azthiszem rosszul fogalmaztam a kérdést. XY nem létezik, csak általánosságban írtam. Mi alapján mondják az emberek, hogy valakinek rossz a véleménye, vagy ízlésficama van? Nem értem. Attól még hogy én szeretem pl. a mexikói sorozatokat, egy olyan valaki, aki utálja őket, az minek mondja, hogy nekem nincs ízlésem? De ez csak egy példa volt. Szóval szerintetek?
2011. febr. 5. 12:51
 4/10 A kérdező kommentje:
Másodiknak: igen, teljesen egyetértek. Az én baráti körömben is volt erre példa. Mindenki odavolt egy fiúért, de nekem nem tetszett, nem jött be, és a többiek lehurrogtak, hogy az ő véleményük a jó, az enyém nem... én meg ledöbbentem, hogy mi van? Mellesleg az a pasi tényleg nagyon béna volt! :D
2011. febr. 5. 12:53
 5/10 anonim ***** válasza:

Sajnos sok ember nem tudja elfogadni h mindekinek megvan a maga izlése.Én is multkor mondtam anyosomnak h ezt és ezt a fajta filmet ne szeretem ö meg kb lehurrogott h pedig azok jók...meg mert nem jött be nekem olyan dolog ami neki.

Vicces az egész.Lehet amolyan sértésnek veszik azt ha nem tetszik neked ami nekik,pedig nem igy kéne hozzááálni.

Tiszteletben kell tartani a mások döntéseit.Unalmas is lenne ha mindekinek mindig ugyanaz a dolog jönne be.Szerintem gyerekes viselkedés ha valaki felháborodik azon h más nm ért vele egyet ilyen dolgokban.

2011. febr. 5. 12:55
 6/10 anonim ***** válasza:
54%
Biztos azért van, mert te nem alkalmaszkodsz a nagy általános aktuális közizléshez, vagy éppen igen.
2011. febr. 5. 13:58
 7/10 A kérdező kommentje:

És ha nem alkalmazkodok? Ettől vagyok, (ettől vagyunk) egyéniség(ek), nem? Attól még, hogy nem "alkalmazkodok", attól még az én véleményem rossz? Vagy mi? És nem csak én vagyok így, mint a hozzászólók véleményéből is láthatod.

Ezért ez eléggé primitív hozzászólás volt, már ne is haragudj... egyáltalán nem értem, hogy miért kell nekem alkalmazkodnom a többiek véleményéhez.... ezzel nagyon nem értek egyet....

2011. febr. 5. 21:23
 8/10 anonim ***** válasza:
De sajnos az utolsónak tényleg igaza van, itt nem viselik el, ha valaki másképpen gondolkodik, öltözködik, vagy cselekszik mint a többiek. Hasonló a hasonlóval barátkozik, és ha már sokan vannak hasonlók, akkor nehezen fogadják el egy másképpen gondolkodó véleményét, így működik a társadalmunk is.
2011. febr. 5. 23:20
 9/10 A kérdező kommentje:

Még mindig nem értetek... nem azt írtam, hogy az én véleményem mindig más, soha nem értek velük egyet. ITT NEM IS RÓLAM VAN SZÓ!!!!

Csak azt kérdeztem, hogy MI ALAPJÁN MONDJA VALAKI VALAKINEK, HOGY ÍZLÉSFICAMA VAN. Ez a kérdés. Nem az, hogy kiutálnak engem a barátaim.

2011. febr. 6. 13:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Bocsi, de véleményben, ízlésben minek is kéne másokhoz alkalmazkodni? Ez már rég nem alkalmazkodókézség kérdése. Onnantól önmagadat adod fel, vagy te vagy olyan gyönge, hogy másokétól teszed függővé a sajátodat. Ha határozottan, de nem elvteleneül (pl. csak azért hogy a másiknak ellentmondj) képviseled a sajátodat, nem rettegsz attól, hogy jaj mit fognak szólni, akkor hidd el, el kell, hogy fogadják.
2011. febr. 6. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!