Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van kevesebb balkezes,...

Miért van kevesebb balkezes, mint jobbkezese? Sokan miért nem kedvelik a balkezeseket?

Figyelt kérdés
2011. febr. 4. 08:14
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Engem csak azért nem kedveltek a balkezességem miatt, mert mindig átvertem a kapusokat (vízilabda). :D Egyébként való igaz, hogy a balkezesek kreatívabbak és fogékonyabbak. Én pl. kimagaslóan intelligensnek számítok, ami persze nem jelenti azt, hogy a jobb kezesek között nincs ilyen, de érdekes módon minden érdekel és rengeteg mindent megjegyzek, logikusan gondolkodom. Viszont azt mondják, hogy mi balosok komplikáltabbak is vagyunk, temperamentumosak és dominánsak, illetve önfejűek. Ez mondjuk rám jellemző.
2012. aug. 19. 22:15
 22/23 anonim ***** válasza:
Én meleg vagyok és balkezes:DD
2013. nov. 22. 02:46
 23/23 anonim ***** válasza:

Sok hülyeséget hordtak itt össze az már tény!

Valamiért most nálam is előjött de azt tudom hogy semmi köze a jobb és bal agy féltekhez mert a mozgást nem a jobb vagy bal oldal csinálja hanem egy meghatározott agyfélteki terület ami változhat is!

És nem is a nevelők miatt akarták át nevelni hanem mert a nyugati világ az a jobb kezeseket preferálja pl az írásnál balról jobbra írunk ha valakinek feltűnt és ezt bal kézzel valamivel nehezebb kivitelezni valamint nagyon könnyen tintás lehet az ember keze! Ugyan úgy sok dolog “jobb kézre” van kitalálva pl a hangszerek jobb kézre gyártják őket pl gitár vagy hegedű persze át lehet hurozni őket de akkor is a jobb kéz a szabvány

És az is hülyeség hogy a sportban előnyt jelent mert nem! A sportokban főleg amelyik egy kezet használ pl vívás vagy pinpong tollas na abban te fordulhatsz abba az irányba amelyik kezed domináns! Nincs előírás erre

A legnagyobb hátránya csak az írás

A miértje igen valószínűleg genetika az adott kézben erősebbek lehetnek az ingerek és idegrendszerek még ha csak minimálisan de pl vannak emberek akik mindkét kezükre dominánsak én is ilyen vagyok

Habár a jobb kezem erősebb de a bal az hajlékonyabb tudok mindkét kezemmel enni (furán jon ki de barmikor fel tudom cserélni a kést villát) az oromat csak a bal kezembe fújom a jobban nem is tudnám a hatalmat is azzal vakarom sőt szinte mindenemet de jobb kézzel irok rajzolók bal kézzel keverem a kártyát és amikor csináltam kártya trükköket akkor is a bal kezem volt akkor ott a domináns a jobb pedig a segítő viszont ha valami erő alapú dolog van akkor a jobb kezem a domináns

De rá mutatni vagy megfogni valamit arra mindkét kezemet használom

Valószínűleg irni is tudnék a ballal csak sosem használtam és meg kellene tanulnom újból irni csak a masik kezemmel 🧐

2021. ápr. 14. 05:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!