Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért van kevesebb balkezes,...

Miért van kevesebb balkezes, mint jobbkezese? Sokan miért nem kedvelik a balkezeseket?

Figyelt kérdés
2011. febr. 4. 08:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
75%
Én úgy tudom, hogy régen kiegyenlítettebb volt a jobb- és balkezesek aránya. Manapság azért tolódott el a jobbkezesek felé, mert a mai világban a racionálisabb dolgok kerültek előtérbe, amikért ugyebár a bal agyfélteke felelős (csakúgy, mint a jobb kéz irányításáért)
2011. máj. 4. 16:54
 12/23 anonim válasza:
100%
Én is balkezes vagyok. :) Mindig mindenki meglepődik, hogy jééé van ilyen is, de nem olyan ritka manapság, sőt!! Én azt vettem észre, hogy a kisgyerekek közül egyre több a 'balog'. Unokahúgom, az ovis barátnője, bátyám gyereke... s különben is, a történelemben iszonyat sok balkezesről tudunk. Azt hiszem Da Vinci is az volt... állítólag tükörírással írt, a balkezessége miatt... :D Amúgy engem is megpróbáltak átszoktatni még az óvónénik, de nálunk pont a jobbkezes szüleim mondták nekik, hogy ne csinálják, legyen 'különleges' a kicsikéjük!!! :)
2011. máj. 4. 20:23
 13/23 Bretso ***** válasza:
100%
Teljesen elkeseredtem, bal kezes vagyok és pont az empátia a leggyengébb képességem, se rajzban, sem más művészetben soha nem voltam sikeres. Ráadásul még racionálisnak is tartom magam. Lehet, hogy valami hibrid vagyok.
2011. máj. 4. 21:42
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem törvényszerű. Nem érzed, hogy különlegesen érzékeny vagy bizonyos hatásokra, talán jobban, mint az átlag? Értem ez alatt, hogy ha pl. meghallasz egy zenét, meglátsz egy jelenetet egy filmből, meglátsz egy fényképet, rajzot, festményt, a saját megítélésed szerint akár indokolatlanul is erős mértékben elérzékenyülsz? Vagy bele tudod élni magad a dolgokba, kreatív vagy, és gazdag a fantáziád? Ezek mind olyan tulajdonásgok, amik a kutatók szerint jellemzőbbek, vagy erősebbek a balkezeseknél. Tehát ne keseredj el, nem mondtuk, hogy minden balkezes tehetséges művész, vagy empatikus, sem azt, hogy minden jobbkezes racionalista. Én balkezes vgyok, nagyon szeretek írni, rajzolni, festeni, és bizonyos dolgok különleges hatással vannak rám. Ugyanakkor a hétköznapi, mindennapi dolgokban ésszerű, realista vagyok.
2011. máj. 4. 22:24
 15/23 Bretso ***** válasza:
Az empátia mellé valószínűleg a lelki világ hiányát is be kellett volna írnom :). Egyáltalán nem keseredtem el, de tény, hogy meglepődtem, hogy a balkezesnek milyennek "kellene" lennie. Az átlagnál kevésbé vagyok érzékeny, a művészetek pedig nem tesznek rám nagyobb benyomást, mint egy bármilyen más laikusra. A fantáziám az tényleg élénk azt elfogadom, illetve sok mások által száraznak és unalmasnak ítélt olvasmány le tud kötni. Bár az is tény, hogy nevetségesen optimista vagyok.
2011. máj. 4. 23:01
 16/23 anonim ***** válasza:
Ez ahogy mondtam, nem azt jelenti, hogy minden balkezes ilyen, minden jobbkezes meg olyan. Ahogyan nem lehet beskatulyázni sem a nőket és a férfiakat külön, sem a különféle nemzetiségeket. Csupán vannak bizonyos dolgok, amelyekre bizonyos csoportok hajlamosabbak, fogékonyabbak, de ez nem azt jelenti, hogy mindenki az. Ezért hibás dolog az a bizonyos skatulya, minden egyén más és más, és hiszem, hogy ha 3 embert születésüktől fogva berakunk 3 olyan helyzetbe, körülmények közé minden tekintetben, melyek teljesen egyformák, akkor is 3 különböző ember lesz felnőttkorukra. Tehát mindig van egy alap, amit jelentősen formál a környezet, de ez az alap mindig más. A környezet lehet az, ami sokaknál hasonló, ezért is lehet skatulyázni, de ez mégsem pontos... na... remélem érthető ez a zagyvaság :)
2011. máj. 4. 23:08
 17/23 anonim ***** válasza:
32%
én kifejezetten nem bírom a balkezeseket mert természetellenes, nagyon furcsa dolog
2011. máj. 5. 06:17
 18/23 anonim ***** válasza:
Már ne haragudj, de miért lenne természetellenes? Az a természetellenes, hogy így gondolod...
2011. máj. 5. 13:48
 19/23 anonim ***** válasza:

én úgy tudom, nem nagyon lehet átszoktatni, legalábbis sikeresen nem

gondold el, egy meleg fiút sikerülne átszoktatni heterónak? na ugye ... ugyanolyan genetika!

2011. máj. 5. 16:40
 20/23 anonim ***** válasza:
Talán azért mert a bal az "érzékenyebb" oldal, ott van a szív. Ezért gyakrabban használják(tehát nagyobb veszélynek teszi ki)a jobbkezet.
2011. máj. 5. 16:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!