Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hisztek a világ végében?

Hisztek a világ végében?

Figyelt kérdés
Arra gondolok amit mostanában mindenhol hallani lehet,hogy a Maják megjósoltak,hogy 2012 12 21.-én vége lesz a világnak,ne nézzetek hülyének,de én félek,egyfolytába azon gondolkodom,hogy a drága gyermekeim még csak 2 meg 3 évesek lesznek.Tudom,hogy nem vagyok normális,hogy ilyeneken gondolkodom.
2011. febr. 3. 12:16
1 2
 1/14 anonim válasza:
46%

Szerintem az természetes, hogy félted a gyerekeidet..

Én is tudom, hogy eljön egyszer, de én inkább a Bibliában hiszek, nem a maja naptárban...

A Biblia viszont azt írja, hogy úgy jön el, mint a tolvaj éjjel, meg hogy nem tudjuk melyik órában jön el, sem a napot nem tudhatjuk. Így hát biztos vagyok benne, hogy nem azon a dátumon lesz, amit a maják írtak.

Viszont Jézus azt mondta, hogy amikor itt lesz, emeljük fel a fejünket és örüljünk, mert az szabadítás lesz...

Én erre gondolok.

5 éves kisfiú anyukája és 16+0km

2011. febr. 3. 12:20
 2/14 anonim válasza:
nem sok ilyen dátum van....
2011. febr. 3. 12:20
 3/14 anonim ***** válasza:

Ez egy közkeletű tévedés, a maják nem azt jósolták meg, hogy vége lesz a világnak, hanem azt, hogy új világkorszak jön! Ha tudsz angolul, itt van róla egy kis olvasnivaló:

[link]

Kicsit hosszú, és szerintem nagyon unalmas, de ebből kellett nemrég kiselőadást tartanom a suliban, úgyhogy azért tudok róla egy keveset.

Egyébként meg, ha vége lesz a világnak, onnantól nem mindegy? Abszolút nem fog számítani.

De hogy a kérdésedre válaszoljak: Nem, nem hiszek benne, ez egy orbitális ostobaság. Pár évtizede a Jehova Tanúk is megjósolták a világvégét, csak mivel az nem ilyen menő meg egzotikus, semmi cirkusz nem volt belőle.

2011. febr. 3. 12:25
 4/14 anonim ***** válasza:
Persze, az ember nehezen fogadja el, hogy annak aki megszületett egyszer, majd egyszer el is kell mennie. Főleg, ha a gyerekeinkről van szó. Mondjuk, én is inkább a Bibliában olvasható jövendölésekben hiszek és nem a manapság közkézen terjedő ilyen-olyan próféciákban. Főleg, hogy valahol olvastam, hogy kiderült, a maják próféciáját félreértették, félre fordították és ha jól emlékszem, kereken száz évvel leszámolták... Tehát van még több, mint 100 év :) különben csak nézd meg Nostradamus jóslatait! Így utólag annyi mindent bele tudnak magyarázni egy-egy 4 soros versikébe... kérdés, amit előre jósolt állítólag 2000-re, miért nem jött be?
2011. febr. 3. 12:26
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszi,hogy válaszoltatok,és,hogy nem néztek hülyének.Jó olvasni,hogy más anyukák,hogy látják ezt.
2011. febr. 3. 12:37
 6/14 anonim ***** válasza:

"A Biblia viszont azt írja, hogy >>úgy jön el, mint a tolvaj éjjel, meg hogy nem tudjuk melyik órában jön el<<, sem a napot nem tudhatjuk. Így hát biztos vagyok benne, hogy nem azon a dátumon lesz, amit a maják írtak"

Most aztan nagyon megnyugtattal, ezek szerint barmikor itt lehet. :( A maja verziora legalabb fel lehet keszulni...

2011. febr. 3. 12:37
 7/14 anonim válasza:
51%

Jehova tanúi nem meg jósolták és nem idő pontot mondanak csak hogy el jön a világ vége.A Jehova tanúi jelekről beszélnek háború,földrengés ami már van Magyarországon is,járvány,természeti katasztrófa pl:árvíz ,és a vége a pénzsóvárság amikor az emberek marni fogják egymást ami már most kezdődik, árvíz is jön nemsokára.csak ennyi a jehova tanúiról és az ő általuk mondott világ végéről.

és nem vagyok jehova

2011. febr. 3. 12:40
 8/14 anonim ***** válasza:
Nem értem, miért jobb, ha fel tudsz rá készülni... Mennyivel jobb úgy élni, hogy közben arra gondolsz, hogy még ennyi nap? Én inkább a bibliai ígéretben bízom és úgy szeretném élni az életem, hogy ne állandóan az lebegjen a gondolataimban, hogy ekkor és ekkor elmegyünk... ha itt lesz az idő, úgysem lesz apelláta...
2011. febr. 3. 12:41
 9/14 anonim ***** válasza:
Jobb, mert legalabb tudod, hogy onnantol tovabb mar nem erdemes szervezni, meg hogy addig van idod mindent kiprobalni, amit eddig akartal. Ha megtudnam, hogy jovo heten vege a vilagnak nem sokat lennek jozan pl...
2011. febr. 3. 12:53
 10/14 anonim ***** válasza:

12.40!

De megjósolták, legutóbb, ha jól tudom, 1975-re.

2011. febr. 3. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!