Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Pécsi püspökbotrány! Nem...

Pécsi püspökbotrány! Nem durva ez NAGYON?

Figyelt kérdés

Pénzügyi és szexuális bűncselekmények (a szokásos gyerekmolesztálás, ha jól értesültem) miatt eljárások indultak a püspök és a püspökség ellen, az meg annyival elintézte, hogy lemondott, majd kijelentették, hogy úgysem indíthatnak ellene eljárást tulképpen, mert valamilyen lovagrend tagja és így diplomáciai mentességet élvez.

Az eszem megáll ...

Mit szóltok ehhez ?

2011. jan. 30. 12:45
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy ez nem most kezdődött, egyelőre én csak névtelen bejelentőről hallottam és nem értem, hogy mért nem vállalja az illető a nevét, de ez az állításainak a hitelességét eléggé megkérdőjelezi. Nyilván ki lesz vizsgálva, akár a magyar rendőrség, akár a Vatikán csinálja, de ha kiderül, hogy rágalom, akkor brutálisan büntetném a feljelentőt. Egyrészt tönkretette a püspök életét, életművét, karrierjét, másrészt az egész egyháznak és a hívőknek is felbecsülhetetlenül nagy kárt okozott ezzel.
2011. jan. 30. 14:35
 2/9 A kérdező kommentje:

sztem a bejelentő névtelensége abszolút érthető egy ilyen ismert emberrel szemben, hiszen evidens, h brztálisan megtorolná

másrészt azért érdekes számomra h te is egyételműen a püspök mellett foglalsz állást, holott ez már szinte évtizedes téma, csak most valamiért kirobbant ...

de miért az egyházi személyeknél vannak mindig hasonló pedofília-botrányok? eleve a pályaválasztást is ez a vonzódásuk dönti el?

2011. jan. 30. 15:45
 3/9 A kérdező kommentje:

na puff, ismét ...

csak most ennek a bolyi papnak nincsenek olyan összeköttetései úgy tűnik, mert rászálltak, bár azért ha belegondolok, h más tisztességes embert ilyen durva szintű pedofil dolgokért tutira előzetesbe teszik, akkor mégis lehet neki valami ....

azért de undorító .......!!!!!!

2011. febr. 6. 16:34
 4/9 anonim ***** válasza:

Lehet hogy a bejelentot a rendorok "tettek" nevtelenne. Igy szokas, addig mig megy a vizsgalat es birosagra nem kerul az ugy.

Ha a nep eleg nagy felhaborodast mutat ki, akkor lehet a puspo akarmilyen lovagrend tagja, akkor is kiugrik a szog a zsakbol, es vegul is el kell itelni.

2011. ápr. 3. 13:55
 5/9 anonim ***** válasza:
23%

Hazugság az egész!

Egy pap ÖNKÉNT megy el papnak, önként vállalja a cölibátust. Ha szexelni akarna, akkor nem menne papnak. Ne rágalmazzátok az egyházat, mikor azt sem tudjátok mi az !

2011. ápr. 3. 14:44
 6/9 anonim ***** válasza:

Már miért a papoknál fordulna ez elő?????????????????

Írd be a keresődbe pedofil és kidob nem egy történetet pedofil nőkről, családapákról, tanárokról, a Cseppkő utcai gyerekotthonban sem papok dolgoztak.

És egyébként ők sem kapnak érte semmit. Miért pont egy pap vagy egy püspök kapna?

Ott van például Mitterand francia kultuszminiszter, könyvet írt pedofil kalandjairól - és érdekel valakit, még csak a miniszterségről sem mondott le (szemben az általad említett püspökkel)

András herceg?

Jack Nicholson?

Roman Polanski?

Volt az újságban egy cikk, hogy a bíróság annak az apának ítélte a gyerekeket, aki kivágta a pizsamájuk alját, hogy azt ne mondjam "munkapizsamát" csinált nekik, ne kelljen éjjel vesződni a vetkőztetéssel. És? Egyedül a szomszédok sajnálták szegény kicsiket. A hatóságokat nem hatotta meg a történet.

Vagy az amerikai tanár, aki menekült kérelmet nyújtott be, mert hazánkban nem kapott volna semmit a pedofil cselekedeteiért, Amerikában meg börtön vár rá és ez sérti az emberi méltóságát?

Ne legyél álszent. Vannak pedofilok, tény. Vannak, akik papnak állnak közülük, ez is tény. De túlzás, hogy ez csak papoknál fordul elő.

2011. ápr. 3. 15:27
 7/9 A kérdező kommentje:
miért a papoknál? mert valamiért ott statisztikailag mintha nagyobb lenne az arány, de persze sztem nem véltelen ez, most a nagy védelmezők képesek lennének azt is megmagyarázni, hogy én is csak beképzeltem , h gyerekkoromban 2 fiatal pap volt aki hittant tanított, és így utólag áll össze a kép h miért is símogattak annyira :)
2011. ápr. 3. 16:40
 8/9 A kérdező kommentje:
másrészt figyeljétek meg h eltusolják ..... nincs kétségem
2011. ápr. 3. 16:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Szégyen!
2011. ápr. 3. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!