Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » 2011 az önkéntesség éve. Mit...

2011 az önkéntesség éve. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Vállalnátok önkéntes munkát? Ha igen, miért? Ha nem, miért nem? A magyar társadalom elég elég fejlett szociális érzékenységben ilyesmihez?
2011. jan. 27. 17:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szerintem az a legegyszerűbb ha keresel egy alapítványt,ami ilyesmivel foglalkozik.Jelentkezel, és amelyik osztályon vagy kórházban van még hely, oda szívesen várnak. Hozzánk például elég sokan jelentkeznek mostanában,szóval mondom, egyre népszerűbb az önkéntesség.Én eredetileg onkológián és neurológián voltam, de nem volt a suli és egyéb teendők (pl.munka) mellett időm mindkettőre, szóval már csak a neurológiára tudok menni,hetente egyszer.

az első

2011. jan. 28. 18:13
 12/18 anonim ***** válasza:
Köszönömöm szépen:)
2011. jan. 28. 20:32
 13/18 anonim ***** válasza:
10%
Egyszer jelentkeztem onkentes melora, idoseknek kellett volna angolt es szamitogep hasznalast tanitgatni. Mivel dolgozom, mondtam hogy csak delutan 4 utan tudom vallalni. 2 nap mulva szoltak, hogy megsem kellek, mert nem jo az idobeosztasom.... soha tobbet nem jelentkezek sehova.
2011. jan. 29. 00:13
 14/18 anonim ***** válasza:

Én végeztem már önkéntes munkát, illetve végzek is, ha a vörös kereszt hív, hogy valamiben szükségük van rám! Ezen felül viszont sajna itt helyben nincs lehetőség semmire, pedig szívesen elmennék én is legalább hetente egyszer idősek otthonába, gyerekotthonba, kórházba vagy bárhova, csak beszélgetni, bármiben segíteni ilyesmik. Fősuli mellett sajna több időm nem valószínű hogy lenne anélkül hogy a tanulás rovására menne, de ennyit nagyon szívesen!

Az önkéntes helyek nálunk sajna többnyire beteltek, nem igen van szükség rájuk, vagy csak még ők sem jöttek rá, hogy jó dolog ez!

Kötelezővé énsem tenném, vannak olyan emberek, akiknek jobb ha inkább nem mennek ember közelébe! Pl középiskolában is hülyeségnek tartom! Én már akkor is vállaltam önkéntes melót, de emlékszem hogy a fél osztály rajtam röhögött mekkora hülye vagyok. Az ilyenek inkább ne foglalkozzanak idősekkel, betegekkel, sérült emberekkel csak azért mert kötelező!

2011. jan. 30. 15:33
 15/18 anonim ***** válasza:
Voltam már önkéntes, és biztos leszek is még. Szeretem csinálni, jó érzés. Na meg nekem így az egyetem alatt ezzel is gyűlik a szakmai tapasztalatom :)
2011. jan. 30. 15:34
 16/18 anonim ***** válasza:
Voltam már, kórházba meg ilyenek ahova mentem volna, nem lehetett csak úgy, mert nagy felelősség az.
2011. jan. 31. 04:07
 17/18 anonim ***** válasza:
Tavaly önkénteskedtem egy bő félévig, de idén le kellett mondanom róla egyelőre, mert egyszerűen nem futja rá az időmből. De szeretnék "visszatérni" hamarosan.
2011. jan. 31. 08:16
 18/18 anonim válasza:
Én kb. fél éve önkénteskedem. Én azért vállaltam, mert a postaládánk folyamatosan tele volt az alapítványoktól érkező levelekkel, benne csekkekkel. De sajnos a világ összes pénze nem lenne elég arra, h. mindenkinek adakozzak, akinek szeretnék. Vhol olvastam az önkéntes munkáról, h. ily módon is lehet segíteni az alapítványok életét. Amúgy is szeretek segíteni másoknak, és szociálisan érzékeny embernek tartom magam.
2011. febr. 14. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!