Afrikában önkéntesség.!?
Önkéntes munka és tanulási lehetőség külföldön!
Olyan önkéntes-jelölteket keresünk dániai iskolánkba, akik később Afrikában vagy Indiában fognak fejlesztési tanácsadóként (Development Instructor), az ott élő embereknek segíteni! Amennyiben hirdetésünk felkeltette érdeklődésedet, vedd fel velünk a kapcsolatot a következő e-mail címen: makechange@drh-holsted.org!
a kérdezőnek:
részt vettem egy indiai önkéntes programban, amit egy norvég iskola szervezett. Egy szóval sem mondom, hogy könnyű volt. De pont azért jelentkeztem, mert szerettem volna új dolgokat kipróbálni, színt vinni az életembe. Nem kell ecsetelnem, a mai magyar valóságot.. otthon teljesen elveszettnek éreztem magam. Muszájnak éreztem "menekülőre fogni"..
Ami tény: egy percig sem mondom, hogy könnyű volt. Rengeteget dolgoztunk, olyan helyzetekben találtam magam a program alatt, amitől korábban elszaladtam volna,.. a végén pedig beláttam, hogy minden csak rajtam múlik.
Rengeteg lehetőség jelentekzik az úton, az indiai projektről nem is beszélve. 6 hónap egy egészen más kultúrában, együtt élve a helyi emberekkel. Ezt egyik utazási iroda sem tudja nyújtani, még ha megfizeted sem..
Teljesen kicserélődtem, egészen más nézőpontból fogadom az otthoni helyzetet is. Az biztos, hogy vissza megyek még Indiába, de most felfrissülve újra Magyarországon vagyok, tanulok és teszem a dolgom.
Tuti, hogy ha belevágsz és végig is csinálod valamelyik programot, életed egyik legnagyobb, ha nem a legnagyszerűbb kalandja lesz ez! :)
Számtalan szervezet létezik már, a miénk valamikor a 70-es években indult, amikor még nem áramlott az info keletről, busszal utaztak a diákok, tanárok, megismerni a keleti igazi arcát..
Csak a reklám kedvéért, a suli ahol én végigjártam az utat:
www.drh-norway.org
magyar infókért: onkentes@drh-norway.org
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!