Ha van a közeledben multi-áruház, viszont kisbolt is, akkor inkább melyikbe szoktál menni vásárolni és miért? Mit gondolsz az árukínálatról? Melyik bolt árukínálata tetszik jobban?
Attól függ. Teszem azt, nem akarok csak egy üveg vizet meg öt kiflit venni. akkor jó a kisbolt is, mégha drágább, mint mondjuk a Lidl.
Ha több dolgot akarok venni, nem csak vizet, meg kiflit, hanem zöldséget, husit, sört meg mittoménmit, akkor megyek a szupermarketbe. Főleg, mert ha több dolgot veszek, akkor kártyával fizetek, és azt a kisboltban nem is lehet.
(a két összevetett üzlet a kaposvári Lidl és az egykori Centrum Közért - ez már nincs meg)
Nagy bevásárlás: Cora
"Átlag" bevásárlás: Lidl
Kisebb dolgok, reggeli kifli, stb: kisboltok
Valamint havonta párszor teszünk egy kört és megvesszük a "spéci" dolgokat a megfelelő boltokban (DM, Fressnapf, stb)
A kisboltok nem csak drágábbak és kisebb az árukészlet, de ráadásul ugyanúgy üzletláncok tagjai, tehát az a pénz sem a kiskereskedőkhöz jut. És ha nem is feltétlen lejárt tremékeket adnak, de azért a poros konzervek, tészták, stb mindig ott figyelnek a polcokon, ami nem túl kellemes.
Zöldséget természetesen zöldségestől veszek, húst meg a hentestől ha tehetem (az messzebb van).
kilométeres sorok, gagyi áru. Ugyanez igaz az Aldira, Pennyre, és társaira. Akkor már inkább az Auchan, kis bevásárlásra meg CBA.
Bocs, hogy két részben ment el.
"Hogy tudtok Lidl-ben vásárolni? Egyszer tettem be oda a lábam, de borzalmas. Márkátlan noname szarok mindenütt, rossz kiszolgálás"
Tudod, némely ember nem a márkára, hanem a minőségre megy. A lidis és aldis termékek jók, mégha "noname"-ek is. A rossz kiszolgálás meg változó, van ahol bunkó az eladó, van, ahol emberbarát. Én már mindkettővel találkoztam.
Én még nem találkoztam olyan "noname" kajával, ami minőségi lett volna... Paraszt eladókkal meg főleg a nagyobb boltokban (cba, reál, stb) szoktam találkozni, az ilyen fiatalabb tanulni nem akaró pénztároslánykák személyében..
Kisboltokban általában semmi bajom az eladókkal, ott mindig rendesek.
"Tudod, némely ember nem a márkára, hanem a minőségre megy. A lidis és aldis termékek jók, mégha "noname"-ek is."
Naa. Ami igazi minőség az hamar ki tud törni a noname szerepből, és máris nem lesz noname. A Danone joghurt pl ezerszer jobb, mint egy nem is tudom milyen vizezett másik. Vagy a CocaCola is mennyivel minőségibb, mint az a százforintos amerikaikóla vagy mi. Véleményem szerint némely emberek egyáltalán nem márka vagy minőség szerint vásárolnak, hanem ár szerint. Sokan megveszik a gagyit, mert olcsó, pedig tudjuk, hogy olcsó húsnak híg a leve.
"A Danone joghurt pl ezerszer jobb, mint egy nem is tudom milyen vizezett másik. Vagy a CocaCola is mennyivel minőségibb, mint az a százforintos amerikaikóla vagy mi."
Én nem iszok se lidis kólát, se Cocát, se Pepsit, se másmilyet. A Lidl joghurtjai jók, mint ahogy finomak a teák, a sajtok, a gyümölcslevek, a péksütemények, a csokik, a felvágottak, sonkák, egyéb húsok, befőttek és még sorolhatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!