Hogy kaphat valaki csak négy évet amiért halálosan elgázol két embert a zebrán?
főleg úgy, hogy nagyi figyelmetlenül lépett le a zebrára, nem vette figyelembe, hogy egy teherautó sofőrje nem látja mi van az autó előtt közvetlenül. Nem védeni akarom a palit, csak tényleg van hogy onnan föntről csak a hupp után venni észre hogy átmentél valamin. Ráadásul állítólag a mama valami reklámtábla takarásában is volt. Szerintem bőven sok a büntetés, nem volt szándékosság, ráadásul a lelkiismerete sem lehet az igazi. Csak egy 20hónapos baba volt...
Részvétem a családnak!
Nem csak ezért kapta. Eleve szabálytalankodott, és nagy sebességgel ment a zebrán. Nem figyelt, stb...
Nevetséges ez a büntetés - főleg, ha még netán harmadolni is fogják.
Igen a gyalogos is hibás volt, a pali meg nem ment nagyon gyorsan, 50 helyett 62 az nem olyan sok. És igen a gyalogos is hibás volt.
Egyébként régebben votl egy érdi gázoló, aki 120-al száguldozott lejárt műszakis kocsival részegen és bedrogozva és egy buszmegállóban gázolt el több embert egy emberm eg is halt ( ha jól emlékszem egy terhes nő) ő pedig talán 2 évet kapott. Ilyen alapon a mostani gázolónak csak felfüggesztett jár.
Császár Előd esetét meg mindenki ismeri, volt ismerőse a rendőrségen és ő is megúszta felfüggesztettel, pedig ott is volt minden súlyosbító körülmény. Részeg volt nagyon gyorsan ment és utána még okirat hamisítása is volt mikor visszadátumozva kötött biztosítást mégis megúszta.
Az előző válaszolónak válasz a mai magyar kölekedési morál olyan ha nem figyel az ember könnyen elüthetik.
1, Az autosoknak a zebránát lasabban kelene megközeliteni.
2,A gyalogosok jobban figyeljenek.
Egy történet:Bécsbe jártam az egyik vasutállomás elött a helybeli simán bátran ment a zebrán (az autók megálltak a zebránál ott ez természetes itt még most alakul)én meg az itteni viszonyokhoz szoktam és óvatossan sasoltam mikor tudok átmeni hát csak néztem mi történik!!!
mért kellene az autosnak jobban figyelni a zebránál
ugyan ugy átszaladgálnak a zebrán kivül is a gyalogosok és ott is az autos a hibás ugye
dee ha mi autosok figyelünk a forgalomra és nem nagyon megyünk direkte neki a másik kocsinak és nem is nagyon megyün neki a hirdetö oszlopoknak sem aa villanyoszlopnak akkor figyeljen a gyalogos hova lép le
sztem a gyalogos qur vá ra nem is seejteete hogy 50 vagy 62 vel ment a kocsi de ha 40 nel ment volna valoszinü akkor is elütötte volnaa
szoval sok aaa 4 év aki kevesli annak azt kivánom hogy legközelebb ő álljon a sofőr heejett a biroságon
na jo mondjuk a taxisokat meg nem saajnálnám azok tényleg durván vezetnek
Pontosan, mindkét részről tanulni kéne. Az autósoknak meg kéne tanulni ,h a zebrán át akar menni valaki akkor engedjék el. A gyalogosoknak meg, h nem úgy kell közlekedni mint a birkák nem véletlenül mondják ,h jobbra nézni balra nézni majd megint jobbra. Egyesek képesek méterekkel a kocsi elé is lelépni aztán ha satufékkel épp ,h megáll előtte még neki áll feljebb. Le kéne szokni a zebra előtti pletyizésről is, mert sokszor megesik ,h ott pletyóznak órákig az út szélén, de még véletlenül se intene az autósnak, h menjen csak mert nem akar átmenni ha esetleg megáll ,h elengedje. Azt már meg sem merem említeni, h egyesek ott mennek át az úton ahol épp eszükbe jut leszarva, h ott a zebra 10 méterre vagy akár alul vagy felüljáró is van a közelben.
A biciklisekkel szintén vigyázni kell, mert szintén sok közülük megy mint a birka, de se előre se hátra nem nézne a KRESZ-t hírből sem ismeri és szintén képes a legváratlanabb dolgokra pl. lassítás nélkül át a kereszteződés közepén esetleg a zebrán teljes gázzal a fülébe meg bömböl az mp3 lejátszó azért a dudát se hallja. Megaztán hiába van bicikli út neki az út közepén kell szambáznia, pláne este sötét ruhában lámpa és mellény nélkül mert a birka nem fogja fel, h az életével játszik.
MIÉRT KELENNE AZ AUTÓSNAK FIGYELNIE A ZEBRÁN?
Talán azért mert a közlekedés VESZÉLYES! dolog.
Vagy ha valaki nem figyel akkor simán elütöd?
Az ilyennek nem adnék jogsit!!!
Tanuld meg ha vezetsz figyelned kell magad és mások testi épségére is.
Volt egy baleset és a birósági tárgyaláson azt mondta az autós azért nem álltam meg mert nekem volt elsőbbségem, innenetől kezdve a jog szerint büncselekményt követett el mert világos volt a szándékosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!