Ilyen helyzetben mit csináljak? "Tűrjek" szótlanul?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Lehet, hogy csak én nagyítom fel a problémát, másnak meg se kottyan. A következő szituációról beszélek, ami velem elég gyakran előfordul: A barátommal elmegyünk egy beülős helyre, vagy bármilyen helyre, ahol több ember megfordul. Van, hogy jönnek velünk mások is, akik szintén férfiak (24-28-as korosztály kb). Ezután, arra jön egy férfi, akit ismer vagy az egész társaság, vagy csak néhányan, a lényegen nem is változtat: mindenkivel egyesével kezet fog és köszön, én pedig mintha ott se lennék, még egy Szia!-t sem kapok. Most ez ennyire bunkóság, vagy csak én veszem ennyire a szívemre, hogy egy köszönést sem kapok, amíg mindenki másnak egyesével köszön? Ez nem egy konkrét személyre vonatkozik, sok emberrel jártam már így, még azzal is, akit még én is ismerek személyesen. Persze utána leül hozzánk beszélgetni.2011. jan. 23. 18:18
1/7 A kérdező kommentje:
(Ha nem lenne egyértelmű, én lány vagyok :) )
2011. jan. 23. 18:18
2/7 anonim válasza:
Szerintem ez tömény bunkóság azok részéről akik "véletlenül" elfelejtenek köszönni.... Vagy véletlenül nem úgy köszön hogy sziasztok? mert akkor úgy gondolja a csöpp kis eszével, hogy mindenkit belevett a köszönésbe. Huhh visszaolvasva egy kicsit zavaros lett, bocsi :( :D de inkább maradnék a taplóság témánál. Köszönj rá hangosan, hátha leesik neki a 20 fillér... :) szép estét :D
3/7 anonim válasza:
Ha ismeretlenek, akkor a barátodnak kéne bemutatnia téged. Máskülönben bunkóság (bár ez függhet a helyzettől is), de azért ráköszönhetsz.
4/7 A kérdező kommentje:
volt már olyan eset, hogy először Sziasztok és kezdte is egyenként a kézfogásokat, hogy szia, szia stb. (engem persze kihagyva), és mikor szóvá tettem, azt kaptam, hogy én a Sziasztok-ba tartozok bele... :D Na akkor most már megemberelem magam, csak egy számomra idegen emberre nem merek rászólni.
2011. jan. 23. 18:29
5/7 A kérdező kommentje:
előfordult már ismerőssel, ismeretlennel egyaránt. köszönöm egyébként a válaszokat, akkor ezek szerint nem én vagyok a hülye :)
2011. jan. 23. 18:33
6/7 anonim válasza:
"volt már olyan eset, hogy először Sziasztok és kezdte is egyenként a kézfogásokat, hogy szia, szia stb. (engem persze kihagyva)"
Veled miért fogna kezet? Hiszen lány vagy. Ha esetleg bemutatkozásnál volt ez, akkor neked kellene először nyújtanod a kezed. De előtte a barátodnak be kéne mutatni téged (xy ő yx, yx ő xy). :)
7/7 A kérdező kommentje:
nem a kézfogást hiányolom, hanem ha mindenki másnak köszön egyenként is, azt velem is megtehetné (kézfogás nélkül). de van, amikor az elején nincs egységes köszönés, hanem megjön, szia gabi, szia csabi stb.
2011. jan. 23. 18:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!