Szerintetek ez a ferfiak vilaga? A nok egyenjogusaga nemcsak elvi szinten van meg?
Figyelt kérdés
Pl. bementem ma a ferjemmel butort rendelni egy aruhazba. Azt mondta az elado, hogy "uram, mindjart visszajovok", mintha en ott sem lettem volna, pedig en beszeltem az eladohoz, a ferjem meg ott allt mellettem. Nem reg uj kocsit vasaroltunk (kettot ket kulon helyrol). Mindket helyen az eladok a ferjemhez beszeltek, mintha en ott sem lettem volna, kezet sem fogtak velem, nem nekem gratulaltak a kocsihoz stb. Sok helyen, ha egyutt megyunk be nagyobb dolgot venni, a ferjem nevet irjak csak ra a lapra. Pedig minden terv mogott en alltam. Nem a ferjemre vagyok feltekeny, csak nem ertem ezt. Ha valahova egyedul megyek, mas a helyzet, de amikor ott van egy ferfi, vele "targyalnak". Vajon ez miert van meg mindig igy?2011. jan. 23. 04:11
11/13 anonim válasza:
kezet a nő nyújt a férfinak, az idősebb a fiatalabbnak, a magasabb beosztású az alacsonyabb beosztásúnak. ezt mondjuk a kérdező is tudhatná...a többit lehetett volna udvariasabban/elegánsabban intézni. én egyébként nem vagyok az ilyen dolgokra érzékeny. de ha egy férfi udvariatlan velem, azt észreveszem, és meg is jegyzem. de ennyi erővel a férfiak is moroghatnának, hogy a pincér miért először a nőktől veszi fel a rendelést (függetlenül attól, hogy mondjuk ők fizetnek).
12/13 A kérdező kommentje:
OK, a kezfogas meg rendben van, de a tobbi...hogy levegonek neznek. Nem tudom, hogy ez annak betudhato-e, hogy fiatal vagyok...a ferjem idosebb nalam. Sokan 19-20-nak neznek. 24 vagyok. Aztan lehet, hogy ezert nem vesznek komolyan. En szoktam beszelni minden ilyen helyen (ferjem is ezt preferalja, mivel nekem ez a szakmam es remekul tudok alkudni, targyalni stb). Szoval en fizetek, en beszelek es megis semmibe vagyok veve. Ezt nem ertem. Es nem a kezfogasrol van szo. Lehet, hogy a kor miatt is van, nemcsak a nem miatt. Nem tudom.
2011. jan. 23. 18:51
13/13 anonim válasza:
12:11 vagyok
szerintem legközelebb nyugodtan tedd szóvá. nem rikácsolni kell, csak szépen elmagyarázni az illetőnek, hogy ne nézzen levegőnek. sajnos ezt neked kell megtenned, ha már a férjed nem képes rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!