Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek ez a ferfiak...

Szerintetek ez a ferfiak vilaga? A nok egyenjogusaga nemcsak elvi szinten van meg?

Figyelt kérdés
Pl. bementem ma a ferjemmel butort rendelni egy aruhazba. Azt mondta az elado, hogy "uram, mindjart visszajovok", mintha en ott sem lettem volna, pedig en beszeltem az eladohoz, a ferjem meg ott allt mellettem. Nem reg uj kocsit vasaroltunk (kettot ket kulon helyrol). Mindket helyen az eladok a ferjemhez beszeltek, mintha en ott sem lettem volna, kezet sem fogtak velem, nem nekem gratulaltak a kocsihoz stb. Sok helyen, ha egyutt megyunk be nagyobb dolgot venni, a ferjem nevet irjak csak ra a lapra. Pedig minden terv mogott en alltam. Nem a ferjemre vagyok feltekeny, csak nem ertem ezt. Ha valahova egyedul megyek, mas a helyzet, de amikor ott van egy ferfi, vele "targyalnak". Vajon ez miert van meg mindig igy?
2011. jan. 23. 04:11
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Nem ma, hanem tegnap vasaroltunk. Nem is lattam, hogy hogy elment az ido.
2011. jan. 23. 04:13
 2/13 anonim ***** válasza:
81%
Menj a férjed nélkül, ha egyedül vagy ott, akkor nincs ilyen - a másik meg, hogy a legtöbb nö eleve nem is akar meg nem is tud semmihez hozzászólni, ha öt kérdezi meg egy eladó, akkor a férjre néz (mármint a nö) vagy megkérdezi töle, hogy te mit gondolsz?
2011. jan. 23. 08:09
 3/13 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem is egy borzasztó férfiak által elnyomott világban élünk!

Mi az hogy egy nőnek ne legyen farka? Felháborító! Pfujj

2011. jan. 23. 08:54
 4/13 anonim ***** válasza:
88%

Hát az valószínűsíthető, hogy ha egy nő és egy férfi megy autót venni akkor a férfinek lesz (esetek nagy többségében).

A kézfogás dolog viszont tényleg kicsit bunkónak tűnik, bár ha az eladó férfi volt akkor érthető valamilyen szinten, mert az illem szerint a nő nyújtja a kezét a férfinek és nem fordítva.

Az meg hogy bútorvásárlásnál az eladó azt mondta, hogy várjon uram valószínűleg azért lehet, mert ő beszélt az eladóval. Ha te beszéltél volna vele, akkor tényleg hülyén jött volna le, ha az addig hallgató férjednek mondja, ohgy várjon :D

2011. jan. 23. 09:17
 5/13 anonim ***** válasza:
69%
a kézfogás férfi szokás, a mi gyerekkorunkban nem fogtunk lányokkal kezet, nekik többnyire puszi járt, bár ez is biztos egy beteges hímsoviniszta dolog ugye....
2011. jan. 23. 09:22
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

09:17, szövegértelmezés újra:

"Azt mondta az elado, hogy "uram, mindjart visszajovok", mintha en ott sem lettem volna, pedig en beszeltem az eladohoz, a ferjem meg ott allt mellettem."

2011. jan. 23. 09:28
 7/13 anonim ***** válasza:
09:28: Jól van, bocs, akkor keltem amikor ezt írtam :D
2011. jan. 23. 10:08
 8/13 anonim ***** válasza:

kérdezőnek: ez szokás és ösztön is. főleg ha a férj fizet :)

azért mert a "férfi dolga" a külvilágot intézni, üzletelni, a családot vezetni (ő a legfelsőbb vezető a Család Kft-ben) a nő dolga meg az otthoni élet rendbentartása - abból az egyszerű okból, hogy a nő képes világra hozni egy gyereket, és a nőt ezért védelmezni kell, a külvilág pedig veszélyes. értem, hogy nem az őskorban vagyunk, de egyelőre még nem jött el a világbéke, nincs tolerancia és egyenjogúság sem. ezen felül egyéni vélemény, hogy figyelmetlenség 2 embert 1nek kezelni akár nő vagy férfi vagy gyerek

08:54 :) igen ott a másik oldal is, de azért az nem elvetemült feminizmus, hogy az embert ne nézzék levegőnek

de nem csak a nőket éri igazságtalanság, rengeteg helyen ez a kettős mérce uralkodik, hiába beszélnek szépeket, a pénz beszél, na meg a hatalom, erő(férfi).

09:22 a szokások is változnak, ahogy az emberek is. én kezet sem fogok szívesen, de inkább minthogy idegeneket csókolgassak (van egy olyan tippem, hogy a te korodban még a férfiak is szájoncsókolták egymást [link]

2011. jan. 23. 12:11
 9/13 anonim ***** válasza:
akkor egy működő link mégegyszer [link]
2011. jan. 23. 12:12
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

az, hogy nem nyújtunk kezet nőnek, az nem hímsovinizmus, hanem illem - hacsak nem vagyunk olyan viszonyban, nőt nem érintjük meg, amíg ő fel nem kínálja a lehetőséget. Tehát nem nyújtunk neki kezet, ezzel mintegy kényszerítve a testi kontaktusra, ami számára kényelmetlen lehet (hasonlóan nem vesszük el magunktól a kezét kézcsókra, ahogy azt néhány nyálas önjelölt gavallér csinálja első találkozáskor, és megjegyzem még felajánlott kézcsóknál sem szabad a szájjal hozzáérni a kezéhez, csak felette jelzésértékűen).

Nő és férfi között a kézfogást mindig a nőnek kell kezdeményeznie, amennyiben igénye van rá. Ha ő felajánlja a kézfogást azáltal, hogy nyújtja a kezét, akkor azt értelemszerűen el kell fogadni, ha nem, akkor nincs kézfogás.

az adatlapos rész sem olyan gáz, mert oda valóban nem kell mindkét névnek szerepelnie, elég egy, és mivel a feleség általában felveszi a férj nevét (xy-né), így a férj nevét logikus feljegyezni. Ezzel együtt egy elegánsabb megoldása a dolognak, ha megkérdezi, hogy milyen névre írja be, ezzel lehetőséget ad arra, hogy ti válasszatok.

Eddig volt menthető a dolog. A többi viszont már tényleg gáz

2011. jan. 23. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!