Szerintetek ez a ferfiak vilaga? A nok egyenjogusaga nemcsak elvi szinten van meg?
Szerintem is egy borzasztó férfiak által elnyomott világban élünk!
Mi az hogy egy nőnek ne legyen farka? Felháborító! Pfujj
Hát az valószínűsíthető, hogy ha egy nő és egy férfi megy autót venni akkor a férfinek lesz (esetek nagy többségében).
A kézfogás dolog viszont tényleg kicsit bunkónak tűnik, bár ha az eladó férfi volt akkor érthető valamilyen szinten, mert az illem szerint a nő nyújtja a kezét a férfinek és nem fordítva.
Az meg hogy bútorvásárlásnál az eladó azt mondta, hogy várjon uram valószínűleg azért lehet, mert ő beszélt az eladóval. Ha te beszéltél volna vele, akkor tényleg hülyén jött volna le, ha az addig hallgató férjednek mondja, ohgy várjon :D
09:17, szövegértelmezés újra:
"Azt mondta az elado, hogy "uram, mindjart visszajovok", mintha en ott sem lettem volna, pedig en beszeltem az eladohoz, a ferjem meg ott allt mellettem."
kérdezőnek: ez szokás és ösztön is. főleg ha a férj fizet :)
azért mert a "férfi dolga" a külvilágot intézni, üzletelni, a családot vezetni (ő a legfelsőbb vezető a Család Kft-ben) a nő dolga meg az otthoni élet rendbentartása - abból az egyszerű okból, hogy a nő képes világra hozni egy gyereket, és a nőt ezért védelmezni kell, a külvilág pedig veszélyes. értem, hogy nem az őskorban vagyunk, de egyelőre még nem jött el a világbéke, nincs tolerancia és egyenjogúság sem. ezen felül egyéni vélemény, hogy figyelmetlenség 2 embert 1nek kezelni akár nő vagy férfi vagy gyerek
08:54 :) igen ott a másik oldal is, de azért az nem elvetemült feminizmus, hogy az embert ne nézzék levegőnek
de nem csak a nőket éri igazságtalanság, rengeteg helyen ez a kettős mérce uralkodik, hiába beszélnek szépeket, a pénz beszél, na meg a hatalom, erő(férfi).
09:22 a szokások is változnak, ahogy az emberek is. én kezet sem fogok szívesen, de inkább minthogy idegeneket csókolgassak (van egy olyan tippem, hogy a te korodban még a férfiak is szájoncsókolták egymást [link]
az, hogy nem nyújtunk kezet nőnek, az nem hímsovinizmus, hanem illem - hacsak nem vagyunk olyan viszonyban, nőt nem érintjük meg, amíg ő fel nem kínálja a lehetőséget. Tehát nem nyújtunk neki kezet, ezzel mintegy kényszerítve a testi kontaktusra, ami számára kényelmetlen lehet (hasonlóan nem vesszük el magunktól a kezét kézcsókra, ahogy azt néhány nyálas önjelölt gavallér csinálja első találkozáskor, és megjegyzem még felajánlott kézcsóknál sem szabad a szájjal hozzáérni a kezéhez, csak felette jelzésértékűen).
Nő és férfi között a kézfogást mindig a nőnek kell kezdeményeznie, amennyiben igénye van rá. Ha ő felajánlja a kézfogást azáltal, hogy nyújtja a kezét, akkor azt értelemszerűen el kell fogadni, ha nem, akkor nincs kézfogás.
az adatlapos rész sem olyan gáz, mert oda valóban nem kell mindkét névnek szerepelnie, elég egy, és mivel a feleség általában felveszi a férj nevét (xy-né), így a férj nevét logikus feljegyezni. Ezzel együtt egy elegánsabb megoldása a dolognak, ha megkérdezi, hogy milyen névre írja be, ezzel lehetőséget ad arra, hogy ti válasszatok.
Eddig volt menthető a dolog. A többi viszont már tényleg gáz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!