Külföldön élő honfitársaim: nincs honvágyatok?
Van is meg nincs is...
Van: amikor turogombocot ennek, vagy anyukam kokuszgolyojat, vagy amikor a tesom gyerekei sikitozzak a telefonba, hogy mikor jovok mar haza, vagy amikor a nagyim pityereg, hogy egyedul van es hianyzom neki, vagy amikor az emberek nem tudjak, hol van Magyarorszag, vagy amikor meghallok egy magyar szamot...
Nincs: itt megtehetem, hogy dolgozom es egyetemre jarok, mindemellett haza is tudok kuldeni penzt, nem vernek meg az utcan, azert mert a parom szinesboru,az orvos nem varja a boritekot, a gyogyszerekert nem kell fizetni, ha "csak" takaritasz sem neznek le masok, megtehetem, hogy egy lakast berelunk es nem halunk ehen,gyonyoru tengerparton lakunk, rengeteg mas nemzetisegu emberrel talalkozom.
Mindenkinek van egy egeszseges honvagya szerintem, de ha valakinek otthon nagyon nehez elete volt (mondjuk nekem) es itt SOKKAL jobb es be is tud illeszkedni, annak kevesbe lesz.Persze van aki itt is csak nyafog meg rinyal, dehat otthon is van sok!
De persze mindemellett magyarnak erzem magam, es ha valaszthatnek sem szeretnek egy masik nemzethez tartozni.
16:28-as!
Azt megtudhatnánk hogy te melyik országban élsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!