Panelos honfitársaim!?!?! /kérdés lent/
Kellemetlen,sajnos sokszor nincs mit tenni.Ha van az embernek lehetősége,ezért jobb egy családi ház.Sokszor azok akik szólnak akik pont ugyanúgy csinálják a balhét.Nálunk a lépcsőházba van olyan aki ordit mikor telefonál és az egész lépcsőházban hallatszik,este 10kor mos,hangosan üvöltözik,zenét hallgat.Hála a 4.en lakom így annyira nem vészes mert fölöttünk nincs senki mellettünk meg még aránylag normális,de lejjebb elég gáz.
Mindig panaszkodik mindegyik h ez ilyen meg az csak épp magába nem néz.Én úgyérzem h megpróbálok normálisan élni és nem okozok kellemetlenséget a lakóknak.Alig várom hogy legyen családink,mert akkor azt csinál az ember amit akar.
Mivel én panelben nőttem fel, megszoktam. A baj akkor van, ha olyan szomszédokat fogok ki, akik előtte sose éltek panelban. Pl. még anyukáméknál fölénk költözött egy nő, három gyerekkel, akik előtte mindig kertes házban éltek. Na, ők egész nap, reggel héttől éjfélig dübörögtek, többször feldöntötték a szekrényeiket is, stb. Volt, hogy felmentem szólni, és letagadták, azt mondták, ezt fölöttük csinálják. Az erkélyükről üdítőt locsoltak a gyerekeik a mi erkélyünkre, meg megrágott ételt köpködtek rá. Ja, és nem olyan kicsik voltak, a legkisebb 8 éves lehetett, a legnagyobb meg olyan 12 körül.
Most meg alattam lakik hasonló bagázs, szerintem ők sem laktak még panelben, de nem lehet velük megértetni, hogy bizonyos dolgokat egy ilyen jellegű házban nem lehet csinálni. Pl. azt, hogy kiülnek az előszobába, kitárják a bejárati ajtót, és úgy dohányoznak és beszélgetnek. Egyrészt a lépcsőháznak nincs nyitható ablaka, de azért ők oda eregetik a füstöt, amitől totál büdös van, másrészt visszhangzik az egész ház a társalgásuktól.
Az oké, hogy hallatszik sok minden, de szerintem ők nincsenek vele tisztában, hogy gyakorlatilag minden szavukat tisztán hallom.
De azért az tény, hogy a panellakásokat nagyon idióta módon tervezték, néha magamban füstölgök is rajta, hogy ezek nem is lakások, csak ólak. Kevés a hely, abszolút nem praktikus a kialakítás, és hangszigetelés, mint olyan, nem is létezik. Mondom, megszoktam. De azért várom már a napot, hogy másféle otthonom legyen.
Mi körfolyosós pesti bérházból költöztünk panelba, és megváltás volt. Talán nyugis szomszédokat fogtunk ki, de azt leszámítva, hogy időnként fúrnak, soha nem hallatszik át semmi. Az előző lakásban az alattunk lakók kivétel nélkül minden nap veszekedtek, ami egy az egyben felhallatszott, úgyhogy eléggé képben voltunk.
Mondjuk a hálószobánk fala pont közös a szomszéd kamasz srácéval, reméljük, tényleg jó a hangszigetelés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!